Wat zijn de beste boeken/romans over liefdesverdriet? Op deze pagina vind je onze beste aanraders als hulp bij liefdesverdriet. Met deze boeken haal je als het waren een eigen coach in huis voor het verwerken van liefdesverdriet. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over liefdesverdriet raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste diepgaande romanDe zwaluw en de kolibrie – Santa Montefiore: Dit boek vinden we niet zomaar een verhaal. Het is een intens relaas over Rita en George die de oorlog doorgaan en er getekend uitkomen. Wij vinden dit een ontroerend verhaal met de juiste mix van drama, liefde en, inderdaad, liefdesverdriet. Montefiore heeft wederom bewezen dat ze een meester is in het creëren van verhalen die recht naar het hart gaan. >> Check laagste prijs
Beste aangrijpende non-fictieTranen van liefde – Tim Overdiek: Het verlies van een geliefde is een thema dat velen raakt. Tim Overdiek heeft zijn rauwe emoties en de pure liefde die hij voelt voor zijn overleden vrouw op een bijzonder eerlijke manier op papier gezet. Wij waren diep geraakt door de oprechtheid en de kracht van zijn woorden. Het is een boek dat we aanraden voor wie troost zoekt in echte verhalen van echte mensen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor luchtigheid na liefdesverdrietIk hou van New York – Lindsey Kelk: Liefdesverdriet kan zwaar zijn, maar soms is het fijn om even te ontsnappen en lichtvoetigheid te ervaren. Dit boek doet precies dat. Lindsey Kelk neemt je mee naar New York, de stad waar liefdesverdriet lijkt te verdwijnen in de drukte van de metropool. Wij waarderen de humor en herkenbaarheid in dit boek en vinden het een perfecte keuze voor diegenen die een glimlach willen tijdens het helen van een gebroken hart. >> Check laagste prijs

De beste boeken over liefdesverdriet op een rijtje

Wij hebben de beste boeken over liefdesverdriet op een rijtje gezet. Dit overzicht bevat allerlei verschillende soorten boeken: romans, waargebeurde verhalen en informatieve boeken. Meer dan genoeg keuze dus.

De zwaluw en de kolibrie – Santa Montefiore

We beginnen met een prachtige roman van succesvol schrijfster Santa Montefiore. In dit boek vertelt ze het verhaal van Rita en George, die de oorlog overleven maar er compleet anders uitkomen. Dit meeslepende verhaal heeft alles wat je verwacht van een goede roman: drama, liefde en verdriet. Het hoort dan ook zeker thuis in het rijtje van beste boeken over liefdesverdriet.

Tranen van liefde – Tim Overdiek

Tim Overdiek verloor in 2009 zijn vrouw Jennifer, toen ze tijdens het oversteken werd doodgereden door een motorrijder. Een week later begint hij met het schrijven van dit dagboek, waarin hij al zijn emoties loslaat en vooral één ding overheerst: zijn blijvende liefde voor iemand die er niet meer is. Dit bijzondere verhaal in is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar aangrijpende non-fictie – uit het leven gegrepen. De nieuwe druk is hier verkrijgbaar.

Ik hou van New York – Lindsey Kelk

De beste plek om je liefdesverdriet te verwerken.

Stop liefdesverdriet – Ammy van Bedaf

Ammy van Bedaf bespreekt de pijnlijke onderwerpen met betrekking tot de liefde. Waarom lukt het niet altijd? Wat kan jij daar zelf aan doen?

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties.

Liefdesverdriet – Roel van Duijn

In dit boek beschrijft Roel de diepe dalen die hij doorging nadat zijn vriendin hem na een lange relatie alleen achterliet. Ondanks het feit dat Liefdesverdriet een roman is, kan de lezer ook belangrijke levenslessen uit het verhaal halen. En dat is nu precies wat het zo’n bijzonder boek maakt.

Als de liefde voorbij is – Jan Drost

In Als de liefde voorbij is vertelt Jan Drost over zijn leven nadat hij na een relatie van 10 jaar werd verlaten. Hij bespreekt alle hoogte- en dieptepunten en sleept je met zijn herkenbare verhalen en aantrekkelijke schrijfstijl door deze moeilijke periode heen.

Hotel Hartzeer – Susan Smit & Marion Pauw

Van eerste blauwtje tot meest recente echtscheiding.

Naar de overkant – Santa Montefiore

Ondanks het feit dat er al een boek van Santa Montefiore in deze lijst staat, verdient ook Naar de overkant zeker een plekje. Het boek gaat over Marigold, die er ondanks de vele mensen om haar heen helemaal alleen voor lijkt te staan.

Liefdesverdriet – Petra van der Heiden

Zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf.

Bonustip: het liefdesverdriet-materiaal van Michelle van Berghe

Tot slot bevelen we de e-boeken en videocursussen van liefdesverdriet-expert Michelle van Berghe aan. Hier vind je een overzicht met haar beste materiaal.

Op jouw succes!