Wat zijn de beste boeken over geld? In deze lijst met aanraders kijken we verder dan de klassiekers als ‘Rijke Pa, Arme Pa’. We behandelen in deze lijst verschillende boeken over geld en het leren omgaan met geld. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over geld raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste mindset over geldHappy money – Ken Honda: Ken Honda introduceert een unieke kijk op geld. Het boek leert ons om tevreden te zijn met wat we verdienen, ongeacht de hoeveelheid. Wij vinden dit boek een verfrissende kijk bieden op de relatie tussen geld en geluk. Het heeft onze mindset zeker veranderd. >> Check laagste prijs
Beste voor vrouwelijke beleggersBlondjes beleggen beter – Janneke Willemse: Janneke Willemse deelt haar succesverhaal in beleggen en toont aan dat vrouwen zelfs beter kunnen beleggen dan mannen. Wij zijn onder de indruk van haar aanpak en vinden het inspirerend voor elke vrouw die wil starten met beleggen of haar vaardigheden wil verbeteren. >> Check laagste prijs
Beste voor bedrijfsoptimalisatieProfit first – Mike Michalowicz: Mike Michalowicz biedt een simpel systeem om bedrijven te transformeren. Wij waarderen de praktische aanpak van dit boek omdat het ons helpt bedrijven te veranderen van geldverslindende entiteiten naar winstgevende machines. >> Check laagste prijs

Vind hier de beste boeken over geld

Deze lijst staat vol met de beste boeken over geld, voor iedereen die meer te weten wilt komen over sparen, beleggen en het geheim van rijk worden.

1. Happy money – Ken Honda

Ken Honda laat zien dat geld wel degelijk gelukkig maakt. In Happy money leert de zakenman je anders na te denken over het geld dat je verdient. Of dit nu veel of weinig is, dit boek introduceert je aan een manier om er tevreden mee te zijn. Daarom hoort het ook zeker thuis in ons overzicht van de beste boeken over geld.

2. Blondjes beleggen beter – Janneke Willemse

Dit boek van Janneke Willemse begint vanuit het feit dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen beter zijn in beleggen dan mannen. Ze besloot zelf de sprong te wagen en was enorm succesvol. Nu laat ze zien hoe jij hetzelfde resultaat kunt bereiken.

3. Profit first – Mike Michalowicz

Een simpel systeem om je bedrijf te transformeren van een cash-eating monster in een money-making machine.

4. De kleine Rijk worden voor dummies – Robert Doyen en Meg Schneider

Rijk worden willen we allemaal. Maar hoe pak je dit nu eigenlijk aan? In dit boek uit de Voor dummies-reeks gaan Robert Doyen en Meg Schneider in op verschillende strategieën om rijk te worden en je geld verstandig en effectief te beheren.

5. The happy financial – Marjan Heemskerk

In 5 stappen je financiële doelen bereiken.

6. Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen.

7. Helemaal vrij – Gerhard Hormann

Gerhard Hormann laat zien hoe hij op zijn 52e besloot het helemaal anders aan te pakken. Hij kwam erachter dat hij met de helft van zijn salaris ook prima rond kan komen en loste met het overschot zijn hypotheek af. Voor iedereen die geïnteresseerd is in minimalisme en een nieuwe manier van financiën beheren is dit een absolute aanrader.

8. The having – Suh Yoon Lee en Jooyun Hong

Dit bijzondere boek gaat in op de leer van Suh Yoon Lee, die beweert dat het echt mogelijk is om slapend rijk te worden.

9. Goaldigger mindset – Eve Tomaszewski

Goaldigger mindset is een boek boordevol herkenbare verhalen van Eve Tomaszewski en andere vrouwen uit haar netwerk. Samen helpen zij je met het bereiken van alles waar je ooit van gedroomd hebt, alleen maar door je mindset te veranderen.

10. Praktijkboek budgetcoaching – Jacomijn Kuiper

Coachen naar financieel gezond gedrag.

Bonustip: lees online blogartikelen over geld en beleggen

Naast boeken zijn er ook veel informatieve artikelen online te vinden. Het is erg zinvol om eens wat artikelen open te slaan. Om te starten raden we dit blogartikel aan over leren beleggen.

Bonustip: zet een goede persoonlijke financiële administratie neer

Zowel voor de ondernemers als werknemers in Nederland is het belangrijk om inzicht te hebben in je financiën – zakelijk en persoonlijk. Onze bonustip is bijvoorbeeld om, als je ondernemer bent, een goed boekhoudpakket te vergelijken en vinden.

Juist ook voor je persoonlijke financiën raden we dit aan. Er zijn momenteel namelijk te weinig mensen in Nederland die hun persoonlijke inkomsten en uitgaven bijhouden. Als je dit doet, heb je veel meer inzicht in je persoonlijke financiële gedrag en situatie.

Bonustip: dit prachtige Nederlandse boek over de wet van aantrekking

Tot slot raden we je nog een uitstekend geld-boek aan vanuit een andere invalshoek: de wet van aantrekking. Auteur Marlies Heere heeft met haar eerste paperback-boek direct een waar pareltje geschreven: ‘Word rijk met de wet van aantrekking’. Het is juist geschreven voor mensen die in de Corona-periode een financiële aderlating hebben moeten doen, maar ook voor mensen die financiële tegenslag hebben gehad en best wat meer welvaart kunnen gebruiken. Voor hen is dit boek een superaanrader!

Op jouw succes!