Welke boeken raden wij aan om optimaal voorbereid te zijn voor je theorie-examen? Hier vind je ons overzicht met de beste boekentips rondom autotheorie zodat je je rijbewijs makkelijker gaat halen.

Snel overzicht: Deze auto theorieboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duidelijkheidAuto Rijbewijs Theorieboek; de verkeersregels door VekaBest: Dit boek wordt geroemd om de eenvoudige taal en heldere uitleg. Wij vinden dit boek uiterst geschikt voor degenen die behoefte hebben aan een directe en begrijpelijke benadering van de stof. De vele voorbeelden en realistische verkeerssituaties maken het voor ons een topper in deze categorie. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor extra leermaterialenTheorie Leren door Lens Verkeersleermiddelen: Wij zijn onder de indruk van de uitgebreide benadering van dit boek. Met eenvoudige teksten, veel beeldmateriaal, een samenvatting en twee bijbehorende apps richt het boek zich niet alleen op lezen, maar ook op visuele en praktische manieren van leren. Ideaal voor de veelzijdige leerling. >> Check laagste prijs
Beste focus op verkeersbordenVerkeersborden door Lens Verkeersleermiddelen: Verkeersborden zijn cruciaal voor het theorie-examen en de praktijk. Wij waarderen dit boek vanwege het uitgebreide overzicht van de meest voorkomende Nederlandse verkeersborden. Naast de borden bevat het boek ook informatie over bebakeningen en bewegwijzeringen, wat het een must-have maakt voor de toekomstige bestuurder die zich grondig wil voorbereiden. >> Check laagste prijs

De top 10 met beste auto theorieboeken voor het halen van je rijbewijs

Voor het halen van je rijbewijs heb je een theorie- en een praktijkgedeelte. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het theoriedeel, kun je via diverse manieren te werk gaan. De een heeft meer plaatjes en situaties nodig, de ander juist meer tekst of filmpjes. In onderstaande lijst met titels vind je diverse mogelijkheden om je theorie te halen. Welke bron past het beste bij jouw manier van leren?

Theorieboek Auto Rijbewijs B, door leertheorie.nl

Dit theorieboek is voor 2022 geüpdatet en je vindt er meer dan 100 vragen om je te helpen bij je leerproces. Er zijn25 hoofdstukken en aan het einde van elk hoofdstuk vind je oefenvragen voor het examen. Ook is een samenvatting aan het laatste deel van het boek toegevoegd. ‘Theorieboek Auto Rijbewijs B’ door Leertheorie.nl voldoet verder aan de richtlijnen die door het CBR opgesteld zijn, waardoor je de plank – bij goed studeren – niet mis kunt slaan bij het examen.

Oefenboek Auto Rijbewijs B, door leertheorie.nl

Bij het hiervoor genoemde theorieboek hoort een oefenboek waarmee je zelf kunt testen hoe jouw kennis ervoor staat. Bij het oefenboek hoort een website en het voordeel van deze website met oefenvragen voor je theorie-examen is dat de vragen regelmatig ververst worden aan de hand van de meest recent afgenomen examens. Je kunt bij aanschaf van dit oefenboek maximaal 20 uur gebruik maken van het platform met online oefenvragen.

CBR Auto Theorie – Samenvattingen en verkeersborden, door leertheorie.nl

Deze derde titel van Leertheorie.nl betreft een overzichtelijke samenvatting van het theorieboek dat als eerste in deze top 10 genoemd is. De samenvatting is door kenners samengesteld en bij het boek van 82 bladzijden krijg je ook toegang tot oefenvragen via de website. Dit betekent dat je extra kunt oefenen, voordat je naar je theorie-examen gaat. Het maakt de kans op slagen stukken groter.

Auto Rijbewijs Theorieboek; de verkeersregels, door VekaBest

Dit theorieboek voor het examen voor je rijbewijs is bij velen favoriet, omdat het in eenvoudige taal geschreven is. Door deze uitleg is het dan ook sneller duidelijk en kun je de materie beter onthouden. Er zijn veel voorbeelden gegeven en er worden talloze verkeerssituaties uitgelegd zoals je ze in de praktijk ook tegen zult komen. Door de 14 heldere hoofdstukken kun je de stof goed verwerken en ben je goed voorbereid op wat je tijdens het theorie-examen te wachten staat.

Theorieboek Auto Rijbewijs + CD-ROM Auto Rijbewijs; Theorie leren auto, door FDBW

Het handige aan dit boek is dat het opgedeeld is in hoofdstukken die overeenkomen met hoe de CBR het examen inricht. Nog een pluspunt zijn de tips en trucjes die het je nog makkelijker maken om je de lesstof eigen te maken. De oefenvragen zijn voorzien van duidelijke antwoorden en het boek heeft ook een samenvatting. Bij dit boek hoort een CR-ROM en hierop vind je 12 theorie-examens voor het behalen van je autorijbewijs B.

Theorie Leren; het theorieboek voor het CBR theorie-examen personenauto onderverdeeld in de 8 CBR onderwerpen (inclusief samenvatting en apps), door Lens Verkeersleermiddelen

Bij het schrijven van dit theorieboek is rekening gehouden met het leesniveau van de lezer. De teksten zijn geschreven in eenvoudige taal en er wordt gebruik gemaakt van korte zinsconstructies. Verder is er veel beeldmateriaal voor handen en dat maakt dat je dat wat je gelezen hebt beter kunt plaatsen bij een praktijksituatie die afgebeeld wordt. Bij het theorieboek hoort een apart boekje met de samenvatting. Daarnaast zijn er nog 2 apps: een specifiek voor verkeersborden en een gericht op voorrangsregels.

Theory Book Car License B + CBR Car Theory – Summaries and Traffic Sings for the Dutch Car Driving License; Suitable for the CBR Exam, door trafficbook.nl

Dit is hetzelfde boek als titel 1 en 3 in deze top 10, maar dan in het Engels. In Nederland wonen steeds meer mensen die een andere taal spreken en om hen deel te kunnen laten nemen aan het verkeer moeten zij het rijbewijs op een andere manier kunnen halen. Het theorieboek en het boekje met de samenvatting is daarom in het Engels vertaald.

Theorie Rijbewijs B; direct slagen dankzij de audiovisuele methode, door Eugeen van Aerschot en Flor Koninckx

Let op: dit is geen theorieboek voor deelname aan het autowegverkeer in Nederland, maar het kan wel interessant zijn voor wie in de grensstreek met België woont. Je Nederlandse rijbewijs is straks gewoon geldig in België, maar toch kan het handig zijn – ook wanneer je als Nederlander net over de grens woont – om je zeker te zijn van de regels die hier gelden. Voor bijna drie tientjes ontdek je welke andere verkeersborden in België staan en of er regels zijn (bijvoorbeeld op een rotonde) die afwijken van die in Nederland. Het kan je zomaar enkele boetes of verwarring in het verkeer voorkomen.

Verkeersborden, door Lens Verkeersleermiddelen

Behalve het theorieboek (nummer 6 in deze top 10) heeft Lens Verkeersleermiddelen ook een apart boek met een overzicht van de meest voorkomende Nederlandse verkeersborden uitgebracht. Verkeersborden maken een wezenlijk onderdeel van het examen en de praktijk uit en dus kun je maar beter goed op de hoogte zijn. Naast de meest voorkomende verkeersborden zie je in dit boek ook bebakeningen en bewegwijzeringen die langs de Nederlandse routes gebruikt worden.

Online Oefenexamens voor Auto Theorie Rijbewijs B (10 stuks); Bereid je zorgvuldig voor op het auto theorie-examen met deze online oefenexamens, door VekaBest

Ook VekaBest heeft nog extra ondersteuning ter voorbereiding op het theorie-examen voor je rijbewijs B (titel 4 in deze top 10). Het gaat hier om 10 online oefenexamens en je krijgt na aanmelding in totaal 3 maanden de tijd om te oefenen. Je kunt de oefenexamens zelfs meerdere keren doorlopen, zodat je voldoende herhaalt. Doordat de oefenexamens lijken op het werkelijke examen, laat je je minder snel in verwarring brengen en hierdoor voel je je zekerder tijdens het echte examen.