Wat zijn de beste boeken over motivatie? We vertellen het je op deze pagina. Soms kom je namelijk op een punt in je leven dat je iets nodig hebt dat je weer in beweging krijgt. Je bent stil gevallen als een horloge waarvan de batterij leeg is. Ontdek in onderstaande top 10 welke boeken jou niet alleen aan het denken zetten, maar je ook weer voor de volle 100% laten deelnemen aan het leven. Je hebt er immers maar een.

Snel overzicht: Deze motivatie-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste praktische toepassingHet NLP Doe-Boek – Rubin Alaie: Met dit boek leer je maar liefst 129+ kleine en leuke NLP-technieken om iemand te motiveren. Of het nu gaat om het stimuleren om naar de sportschool te gaan of het gemakkelijker uit bed komen, dit boek biedt praktische foefjes en technieken. We vinden dit boek vooral nuttig vanwege de hands-on aanpak en de diversiteit aan technieken die worden aangeboden. >> Check laagste prijs
Beste zelfanalyse gidsDe kracht van motivatie, door Anton Philips: Dit boek gaat dieper in op het begrijpen van je eigen drijfveren en wat je echt motiveert. Het maakt gebruik van het SIMA (Systeem voor Individuele Motivatie Analyse) om je te helpen je eigen motivatiepatroon te achterhalen. We waarderen de combinatie van theoretische inzichten en praktische oefeningen die je helpen dichter bij jezelf te komen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor jongeren en studentenMotivatie binnenstebuiten; het geheim achter gemotiveerde pubers, door Huub Nelis en Yvonne van Sark: Dit boek is speciaal gericht op het begrijpen van de motivatie van tieners en jongvolwassenen. De auteurs duiken in de werking van het jonge brein en bieden inzichten over hoe je jongeren kunt motiveren. We vinden dit boek bijzonder waardevol voor ouders, leraren en iedereen die met jongeren werkt of leeft. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over motivatie

Laten we beginnen met de beste aanrader over motivatie in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Motivatie Handboek – Zo Motiveer Je Iedereen, Inclusief Jezelf: 1 Boekje Met Alle Belangrijkste Motivatie-Tools”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over motivatie bevat. Bekijk hem hier >>

De top 10 met beste boeken over motivatie / motiverende boeken:

De kracht van motivatie, door Anton Philips

De schrijver van dit boek stelt dat het allemaal begint bij motivatie en wat je drijfveren zijn. Als je weet wat jou motiveert, dan is dat automatisch de basis voor alle keuzen die daarna volgen. Motivatie zorgt voor energie en voldoening. Aan de hand van SIMA (Systeem voor Individuele Motivatie Analyse) kom je achter je eigen motivatiepatroon. Dit boek geeft je niet alleen inzichten door theorie die besproken wordt, maar laat je ook oefeningen uitvoeren die je dichter bij jezelf brengen.

Motivatie binnenstebuiten; het geheim achter gemotiveerde pubers, enthousiaste leerlingen en gedreven studenten, door Huub Nelis en Yvonne van Sark

Is jouw tiener (of soms twintiger) maar niet vooruit te branden? Brengt hij uren achter elkaar door met gamen op zijn PC of kan zij maar niet kiezen welke vervolgopleiding ze wil gaan doen? De auteurs van dit boek gaan in ‘Puberbrein binnenstebuiten’ in op hoe het brein van je zoon of dochter op dit moment werkt, maar in dit boek gaan ze nog een stap verder. Ontdek wat jouw kind (of leerling, stagiaire, medewerker) motiveert om iets te doen en uit zijn schulp te kruipen.

Leef meer, denk minder; grip op je gedachten voor een zorgelozer leven, door Pia Callesen

Je hebt je brein nodig om goede beslissingen in het leven te kunnen nemen. Ditzelfde brein kan echter de boel over gaan nemen, waardoor je de cirkel van jouw denken maar niet kunt doorbreken. Bij alles wat je doet blijf je in piekeren hangen, waardoor je nooit werkelijk zover komt dat je een stap zet. Depressies zijn vaak het gevolg. De methode in dit boek helpt je om de controle over je gedachten terug te krijgen, waardoor er weer ruimte komt voor het leven zelf.

Motivatie; ontdek de verrassende logica achter onze persoonlijke drijfveren, door Dan Ariely

Motivatie komt van binnenuit (je hebt op een zomerse dag zin in een ijsje om lekker af te kunnen koelen) of het komt van buitenaf (je partner vraagt of je dit weekend zin hebt om samen naar een boekenbeurs te gaan). Het verschil tussen beiden wordt duidelijk door zaken als geluk, geld en rechtvaardigheid met je te bespreken. De combinatie van onderzoek, leuke verhalen en persoonlijke ervaringen van de auteur geven je weer input om met je eigen motivatie aan de slag te gaan.

Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Hoe kun je iemand motiveren om iets te doen? Hoe kun je iemand brandstof geven om bijvoorbeeld makkelijker naar de sportschool te gaan of uit bed te komen? Er zijn talloze NLP-foefjes die daarvoor geschikt zijn. Het NLP Praktijk Doe-Boek is het beste boek om dit te leren, met 129+ kleine en leuke NLP-techniekjes.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

De kracht van het NU; gids voor een bewust en gelukkig leven, door Eckhart Tolle

Wie een portie spiritualiteit nodig heeft om de motivatie in het leven terug te vinden, is bij Eckhart Tolle aan het juiste adres. Zijn boeken zijn populair en zijn bijeenkomsten en retreats worden door velen bezocht. De focus in ‘De kracht van het NU’ ligt op je ego en hoe dit een ander beeld creëert dan wat werkelijk is. Zodra je dit gaat inzien, kun je accepteren wat er in je leven gebeurt. Deze bewustwording zorgt voor meer ruimte in je leven. Wie in het nu is, kan namelijk niet met dat wat continu afleidt bezig zijn.

En ze filosofeerden nog lang en gelukkig; verhalen om je denken uit te dagen, door Elke Wiss

Dit boek zet niet alleen jouzelf aan het denken, maar kunnen ook een leidraad vormen voor interessante gesprekken met anderen. Er staan teksten ter inspiratie in, maar ook worden letterlijk vragen gegeven dit je verder kunnen brengen wanneer je met een ander in discussie bent. Iedereen die meer wil weten over filosoferen, of over hoe je filosofische gespreksvaardigheden ontwikkelt, haalt wijze lessen dit boek.

Ongetemd leven; vind het lef om helemaal jezelf te zijn, door Glennon Doyle

‘Ongetemd leven’ richt zich op vrouwen en hoe zij de kracht in zichzelf kunnen vinden om te accepteren wie ze zijn en dit ook uit te durven dragen. Leef jij nog steeds naar de verwachtingen die je vroeger voelde? Heeft jouw verleden of cultuur, of hebben je ouders nog steeds grip op je en belemmert je dit in je dagelijks functioneren? Zodra je je diepste zelf leert kennen, wil je niet meer terug naar leven voor anderen. Durf 100% jezelf te zijn en leef jouw leven zoals jij het wilt.

Nice girls don’t get the corner office; adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk, door Lois P. Frankel

De titel doet je misschien lachen, maar het schetst wel de waarheid. Wie alsmaar aardig gevonden wil worden om zich geaccepteerd te voelen, komt (waarschijnlijk, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk) geen stap verder in zijn carrière. Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer en zij weet als geen ander wat vrouwen kunnen doen om de teugels over hun werk en leven weer in handen te nemen. De grappige verhalen leveren inzichten op die je aan het denken zetten. Verandering is dan eigenlijk vanzelfsprekend. Je wilt niet meer terug naar de oude jij en wordt gelukkiger door jezelf te accepteren, in plaats van te verwachten dat anderen je dat gevoel van geluk geven.

De edele kunst van not giving a f*ck; de tegendraadse aanpak voor een goed leven, van Mark Manson

Dit boek geeft aan dat je met een veel realistischere kijk op het leven veel verder komt dan alsmaar blijven volhouden dat alles in orde is. We maken allemaal fouten, we hebben allemaal wel iets in ons karakter dat niet iedereen kan waarderen, so what? Jij bent jij en jouw lijf en gedachten zijn het enige wat je werkelijk hebt waarmee je moet leven. Dan kun je toch maar beter accepteren wie en hoe je bent, in plaats van dit alleen maar te willen ontkennen of veranderen? Stop met verstoppertje spelen, lees dit boek en voel je vrijer dan ooit tevoren.