Wat zijn de beste boeken over de midlife-crisis? In deze lijst met aanraders vind je de beste midlife-crisis-boeken voor zowel mannen als vrouwen. Je vindt in deze boeken inspirerende verhalen en praktische adviezen om de midlife-crisis te overwinnen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over midlife-crisis raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste motivator voor actieLust for midlife – Johan Tuyaerts: Johan ziet de midlife niet als een crisis, maar juist als een kans om dromen na te jagen. Of je nu die roadtrip wilt maken, een motor wilt kopen of topfit wilt worden, Johan deelt in dit boek inspirerende tips om het meeste uit deze levensfase te halen. We waarderen vooral de positieve benadering en de aansporing om actie te ondernemen. >> Check laagste prijs
Beste humoristische blikOefenvijftiger – Wim de Jong: Wim biedt een humoristische kijk op het leven als vijftiger. Zijn anekdotes zorgen voor veel herkenbaarheid en een glimlach. Wij vinden dit boek perfect voor iedereen die op zoek is naar wat lichtvoetige, herkenbare verhalen tijdens deze levensfase. >> Check laagste prijs
Diepste zelfreflectieWas ik nu 20, 30 of 40 – Valerie Eyckmans: In dit boek gaat Valerie dieper in op het midlifemysterie, met een focus op zelfreflectie en het herbeleven van verschillende decennia in het leven. Wij waarderen de diepere duik in het begrijpen van de gevoelens en emoties die gepaard gaan met deze levensfase. >> Check laagste prijs

De beste midlife crisis-boeken op een rijtje

Vind hier een overzicht van de beste midlife crisis-boeken.

1. Het handboek voor de midlife crisis – Monique Kieftenburg

Ondanks het feit dat er vaak lollig wordt gedaan over een midlife crisis, is het wel degelijk een probleem waar veel mensen last van hebben. Monique Kieftenburg gaat in op de serieuze kant van deze vorm van depressie en bespreekt wat het nu eigenlijk inhoudt en hoe je ermee omgaat. Dat is dan ook de reden dat haar boek op de lijst van beste midlife crisis-boeken staat.

2. Lust for midlife – Johan Tuyaerts

Johan Tuyaerts ziet zijn midlife helemaal niet als een crisisperiode. Sterker nog, hij ziet het als het moment om al die dingen te doen die je nooit durfde. Ga op een roadtrip. Koop een motor. Word eindelijk topfit. In dit boek geeft hij talloze tips om het meeste uit je midlife te halen.

3. Oefenvijftiger – Wim de Jong

In Oefenvijftiger vertelt Wim de Jong op hilarische wijze over zijn moment als man van in de vijftig. Zijn anekdotes zijn herkenbaar voor iedereen die zich in dezelfde periode bevindt en dit boek is dan ook het perfecte troostvoer.

4. Was ik nu 20, 30 of 40 – Valerie Eyckmans

Het midlifemysterie.

5. Midlife mom – Maaike Mommers

Het jaar dat mijn dochter naar de brugklas ging (en ik bijna 40 werd).

6. Ja, dit is midlife – Helen Fisher

Helen Fisher schreef het ideale boek om cadeau te geven aan iemand die de vijftig is gepasseerd. Vol humor, herkenbare verhalen en toch ook wel wat tips om het allemaal wat dragelijker te maken.

7. Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps

Hoewel we het de hele tijd over een midlife crisis hebben, bestaat er ook zoiets als een quarterlife crisis. Femke Kamps vertelt grappige anekdotes, geeft handige tips en inspireert om iets te maken van je leven.

8. Handboek midlife – John O’Connell

Ben jij de veertig gepasseerd en stel je jezelf nu alle typische midlife crisis-vragen? Dan is dit het boek voor jou.

9. Mannen in midlifecrisis – Josine van Dongen

Volgens Josine van Dongen reageren mannen de frustraties van hun midlife crisis vaak af op hun vrouwen. Daarom schreef ze een boek om die vrouwen te helpen de negatieve gevolgen van deze depressie zoveel mogelijk te beperken en hun man er doorheen te slepen.

10. Veel te vroeg voor een midlife crisis – Helen Exley

Een hilarisch boek om even te ontsnappen aan de realiteit van een midlife crisis.