Wat zijn de beste boeken over faalangst? In deze lijst met aanraders vind je zinvolle boeken voor het omgaan met faalangst – voor kinderen en volwassenen. Lees verder en ga aan de slag met de beste zelfhulpboeken voor het oplossen van faalangst.


Snel overzicht: Deze boeken over faalangst raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor jongerenEerste hulp bij faalangst – Petra Lahr: Dit boek van Petra Lahr richt zich op jongeren van 10 tot 18 jaar. We vinden het een waardevolle bron voor ouders en verzorgers om te begrijpen en adequaat te reageren op faalangst bij kinderen. Het biedt praktische tips en inzichten. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieFaalangst – Pieter Langedijk: Voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbaar boek dat inzichten geeft in zelfvertrouwen en assertiviteit, raden we dit boek van Pieter Langedijk aan. Het is niet alleen betaalbaar, maar we vinden het ook verhelderend. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor therapeutische methodenOverwin je faalangst – Tanja van Essen: We zijn onder de indruk van de benadering van Tanja van Essen. Ze introduceert de R.E.T.-methode, wat staat voor rationeel-emotieve therapie. Als je geïnteresseerd bent in therapeutische benaderingen om faalangst te overwinnen, is dit het boek dat we aanraden. >> Check laagste prijs

Vind hier de beste boeken over faalangst

Voor iedereen die graag meer wilt weten over wat faalangst nu eigenlijk is en hoe je hiermee omgaat, hebben wij een overzicht opgesteld van de beste boeken over faalangst.

1. Focus op faalangst – Isabelle Vloeberghs

We beginnen onze lijst met dit boek van Isabelle Vloeberghs. Ze vertelt op een zeer overzichtelijke en duidelijke manier wat faalangst precies is en hoe je het kunt aanpakken. Door wetenschappelijke inzichten te combineren met praktische oefeningen, helpt ze haar lezers binnen no-time grote vooruitgang te boeken in het verminderen van faalangst. Haar werk hoort dan ook zeker thuis op deze lijst van beste boeken over faalangst.

2. Eerste hulp bij faalangst – Petra Lahr

Ook kinderen kunnen veel last hebben vaan faalangst en het is niet altijd eenvoudig om hier op de juiste manier op te reageren. Om ouders en verzorgers hierbij te helpen, heeft Petra Lahr het boek Eerste hulp bij faalangst geschreven. Het boek is geschikt voor jongeren van 10 tot 18 jaar.

3. Faalangst – Pieter Langedijk

Naar meer zelfvertrouwen en assertiviteit.

4. Overwin je faalangst – Tanja van Essen

In dit boek bespreekt Tanja van Essen de R.E.T.-methode. R.E.T. staat voor rationeel-emotieve therapie. Wat dit precies is en hoe dit kan helpen bij het overwinnen van faalangst lees je in Overwin je faalangst.

5. Perfectionisme – Jaap van der Stel

Faalangst en perfectionisme gaan vaak hand in hand. Hoe meer je streeft naar perfectie, hoe groter de kans dat niet alles volgens plan gaat. Dit kan flink uit de hand lopen en uiteindelijk zelfs leiden tot depressies en burn-outs. In zijn boek Perfectionisme gaat Jaap van der Stel dieper in op wat perfectionisme nu eigenlijk is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

6. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

NLP is een hartstikke simpele, recht-toe-recht-aan methode om faalangst aan te pakken. Hoe dan? Niet door erover te praten en te psychologiseren, maar door allerlei kleine doe-stapjes aan te reiken om je leven positiever te maken. Dit boek raden we zo sterk aan omdat het maar liefst 129+ kleine stapjes, methodes en oefeningen biedt om jezelf voortaan kracht en energie in te praten, in plaats van die oude faalangst. Absolute aanrader, dit NLP-boek!

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

7. Falen – Pema Chödrön

Opnieuw falen, steeds beter falen. Wijze en liefdevolle woorden bij het begin van een nieuwe levensfase.

8. Teken je gesprek over faalangst – Adinda de Vreede

Met als ondertitel: ‘Of andere dingen waar je over piekert’. De afbeelding hierboven hoort wegens een foutje bij een ander boek van dezelfde auteur. Als je echter op de link klikt, kom je gewoon bij het juiste boek uit.

9. Omgaan met stress doe je zo – Stephane Clerget

In deze tienergids geeft Stephane Clerget zijn lezers de nodige handvatten voor het omgaan met allerlei soorten stress, waaronder faalangst.

10. Ik en faalangst – Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan

Ook dit boek is gericht op kinderen. Nathalie van Kordelaar en Mirjam Zwaan hebben talloze tips en oefeningen opgesteld om kinderen te helpen hun faalangst onder controle te krijgen.

Bonustip: Niet meer piekeren kun je leren – Paul McGee

Hoe je met kleine veranderingen je zorgen, stress en angsten kunt loslaten.