Wat zijn de beste boeken over het overwinnen van angst en paniekaanvallen? In de (werk)boeken uit deze lijst vind je praktische tips, verhalen en oefeningen tegen angst. Lees verder…

Snel overzicht: Deze zelfhulpboeken tegen angst raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste alomvattende gidsHoe kom ik van die angsten af? – Lisa Schab: Lisa Schab legt in dit boek gedetailleerd uit welke technieken je kunt inzetten om je angsten te overwinnen. Het is een praktisch werkboek vol opdrachten die je helpen om je angsten niet langer je leven te laten domineren. We waarderen vooral de positieve feedback van lezers, wat ons vertrouwen geeft in de effectiviteit van dit boek. >> Check laagste prijs
Beste voor faalangstOmgaan met faalangst – Honor Head: Faalangst kan verlammend werken en voor sommigen wordt het een dominante factor in hun leven. Honor Head richt zich specifiek op dit thema. We vinden dit boek waardevol voor iedereen die kampt met faalangst en op zoek is naar strategieën om hier effectief mee om te gaan. >> Check laagste prijs
Beste voor directe actieAngstvrij – Robert L. Leahy: Dit boek is een oproep tot actie: neem het heft in eigen handen voordat je angsten dat doen. We zijn onder de indruk van de directe en proactieve benadering van dit boek. Het helpt lezers om hun angsten rechtstreeks aan te pakken en zo een vrijer leven te leiden. >> Check laagste prijs

De beste zelfhulpboeken tegen angst

Voor iedereen die zelf aan de slag wilt met het overwinnen van een angst, is deze lijst van de beste zelfhulpboeken tegen angst een uitstekende plek om te beginnen.

1. Hoe kom ik van die angsten af? – Lisa Schab

In dit boek gaat Lisa Schab in op de technieken die jij kunt toepassen om van je grootste angsten af te komen. Het werkboek Hoe kom ik van die angsten af staat vol praktische opdrachten die ervoor zorgen dat de angsten je leven niet gaan beheersen. En aan de enthousiaste reacties van de lezers te merken, werkt het! Dat is dan ook de reden dat dit boek op de lijst van beste zelfhulpboeken tegen angst staat.

2. Omgaan met faalangst – Honor Head

We zijn allemaal wel eens bang dat iets niet gaat lukken. Maar voor sommige mensen is deze faalangst langzaam maar zeker hun hele leven gaan beheersen. Voor deze mensen heeft Honor Head het boek Omgaan met faalangst geschreven.

3. Angstvrij – Robert L. Leahy

Doe wat aan je angsten voor ze jou wat aandoen.

4. Angst overwinnen – Nik Speakman

Geen zorgen meer, versla stress en voel je weer gelukkig.

5. Niet meer piekeren kun je leren – Paul McGee

Hoe je met kleine veranderingen je zorgen, stress en angsten kunt loslaten.

6. Minder angstig in sociale situaties – Susan Boegels

Breekt het zweet jou al uit als je alleen al denkt aan sociale situaties? Dan ben je niet de enige. Dit boek helpt je bij het veranderen van je negatieve denkpatronen.

7. Stap voor stap je angst overwinnen – M. Antony en P. Norton

Ongeacht van welke angsten jij last hebt, dit boek helpt je ze te overwinnen. Aan de hand van praktische oefeningen, werkbladen en nuttige adviezen leer jij stap voor stap je obsessies en fobieën achter je te laten.

8. Denken + doen = durven – S. M. Boegels

Werkboek voor ouders.

9. Angst overwinnen voor dummies – Charles H. Elliott en Laura L. Smith

Met deze korte maar krachtige zelfhulpgids uit de Voor dummies-reeks leer jij op een gezonde manier met je angsten om te gaan.

10. Het nut van angst en somberheid – Randolph Nesse

Om deze lijst van boeken over het overwinnen van angst af te sluiten, willen we nog het werk van Randolph Nesse aanraden. Hij gebruikt inzichten uit de evolutionaire psychologie om te beargumenteren dat angst en somberheid soms wel degelijk nut hebben.

Bonustip: Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Had je al eens van NLP gehoord? Dit is een simpele manier om je leven positiever en energieker te maken, in plaats van angstig. Wij raden dit doe-boek met 120+ techniekjes zeker aan.

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>