Wat zijn de beste boeken met het thema: depressie? In deze lijst met aanraders vind je onder andere inspirerende boeken over het omgaan met depressie, autobiografieën over depressie en rustgevende boeken die je kunt lezen tegen depressie. Hiermee kun je jezelf helpen om beter om te gaan met een depressie die je wellicht ervaart – en wellicht ga je de kracht ervan inzien. Lees verder…

De beste boeken over depressie en het overwinnen ervan

Vind hier een overzicht van de beste boeken over depressie en het overwinnen ervan.

Dwars door het donker – Nowelle Barnhoorn

Dit bijzondere boek is niet voor niks een bestseller. Nowelle Barnhoorn vertelt op zeer herkenbare wijze over haar persoonlijke ervaringen met een vijf jaar durende depressie. Ze greep alle adviezen aan, van zowel professionals als de mensen uit haar omgeving, maar niets hielp. Sterker nog, ze ging zich alleen maar slechter voelen. Tot ze uiteindelijk accepteerde dat slecht voelen er soms bij hoort. Haar verhaal verdient het zeker om bovenaan te staan op deze lijst van beste boeken over depressie en het overwinnen ervan.

Rinkeldekink – Martine Bijl

Dit is het verhaal van presentatrice Martine Bijl, die in 2015 een hersenbloeding kreeg en daarna in een diepe depressie belandde. Ze schrijft op indrukwekkende wijze over haar ervaringen en het mannetje dat in haar hoofd was gekropen. Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die wilt weten wat er omging in het hoofd van deze bijzondere vrouw.

Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink

Shortcuts naar een lichter leven.

Winnen of leren – Noa Pothoven

Op jonge leeftijd (over)leven met PTSS: depressiviteit, anorexia en zelfbeschadiging.

Als een dierbare depressief is – Huub Buijssen

Vrijwel alle boeken in deze lijst zijn gericht op personen die zelf aan depressiviteit lijden. We vergeten echter nog weleens dat deze aandoening ook voor de dierbaren erg zwaar kan zijn. In dit boek geeft Huub Buijssen handvatten voor het dragelijker maken van de depressie van iemand in je omgeving.

Innerlijke rust met EFT – Yvonne Toeset

Yvonne Toeset bespreekt de Emotional Freedom Techniques, die je kunt toepassen om innerlijke rust te creëren.

Geluk, een geheimtaal – Arthur Japin

Dit zeer persoonlijke en aangrijpende verhaal over de jeugd en het verdere leven van Arthur Japin geeft een bijzonder beeld weer van hoe depressie iemand kan veranderen. Japin beschrijft alles tot in detail en brengt zijn ervaringen daarmee tot leven.

Help jezelf van je depressie af! – Bluf

Dit boek is gericht aan iedereen die al moedeloos wordt als ze alleen maar denken aan de lange lappen tekst waar de meeste boeken over depressie uit bestaan. Het antwoord is een luchtig, eenvoudig zelfhulpboek, dat energie geeft in plaats van het te verbruiken.

Over de rand – Linda Romein

Mijn baby met een hersentumor. Mijn depressie. Hoe we overleefden.

De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Heb de moed om niet perfect te willen zijn.