Levensveranderende boeken: Deze 10 Boeken Veranderen Je Leven

Soms maak je persoonlijk iets mee en als je dan achteraf terugkijkt, heeft het je leven sterker beïnvloed dan je op dat moment kon vermoeden. In de top 10 in dit artikel kom je deze persoonlijke verhalen van mensen tegen, maar lees je ook over algemene tips om je leven een andere draai te geven. Je hoeft het pad dat je bent ingeslagen niet altijd te blijven bewandelen als het je niet meer bevalt. Jij maakt je eigen keuzes en onderstaande titels kunnen je in dit proces ondersteunen.

Snel overzicht: Deze levensveranderende boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor zelfontwikkelingHet NLP Praktijk Doe-Boek – in 52 weken naar meesterschap in NLP: Dit boek biedt een reeks praktische oefeningen en uitdagingen om je denkpatronen te veranderen. We zijn onder de indruk van de hands-on aanpak en de effectiviteit van NLP technieken in persoonlijke ontwikkeling en verandering. >> Check laagste prijs
Beste inspirerende reisverhaalDit gun ik iedereen! – hoe een sabbatical je leven kan veranderen: Dit boek biedt een verfrissend perspectief op het nemen van een pauze van het dagelijks leven om zelfreflectie en persoonlijke groei te bereiken. We vonden het verhaal van Jos Arts inspirerend en motiverend, een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een nieuwe richting in het leven. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gezondheidsverbeteringEet jezelf gezond – ontdek de Whole30 en verander je leven: Dit boek biedt een wetenschappelijk onderbouwd dieetplan voor een totale lichaamsreset in slechts 30 dagen. We zijn onder de indruk van de overtuigende getuigenissen en de nadruk op gezond eten als een weg naar een beter leven. >> Check laagste prijs

De top 10 met boeken over je leven veranderen

1.     Het NLP Praktijk Doe-Boek – in 52 weken naar meesterschap in NLP

Heb je al eens van NLP gehoord en ben je er nieuwsgierig naar geworden? NLP is een steeds bekendere techniek geworden om je leven te veranderen. Het gaat in de basis om jouw gedachten en hoe deze niet altijd ‘waar’ zijn. Je eigen referentiekader bepaalt namelijk hoe jij de wereld ziet en hoe je met de mensen om je heen omgaat. Is deze basis te veranderen? Jazeker en daarom vinden wij dit werkboek ook zo’n handige tool. De challenges helpen je in jouw persoonlijke veranderproces.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

2.     Dit gun ik iedereen! – hoe een sabbatical je leven kan veranderen

Er zijn mensen die naar Santiago de Compostella lopen om hun leven om te gooien (bewust of onbewust) en Jos Arts heeft een jaar pauze van al zijn activiteiten gepakt om tot de kern van zichzelf te komen. Wij kunnen dit boek sterk aanbevelen als je van dit soort avontuurlijke verhalen kunt genieten of zelf op zoek bent naar hoe je verder wilt met je leven. Ook wanneer je niet in toeval gelooft, zul je dit boek kunnen waarderen.

3.     Wandel je slank en gelukkig – hoe meer stappen je leven kan veranderen

Als mensheid lijken we wel achteruit in plaats van vooruit te gaan. Vroeger was je veel actiever gedurende de dag en nu lijk je bijna de hele dag alleen maar zittend door te brengen. Je zit aan je bureau om te werken, aan de keukentafel om te eten, voor de televisie om af te schakelen… Dus wat ga je daaraan doen? Volgens Lies Helsloot hoef je niet de boksring in of elk half jaar nieuwe hardloopschoenen te kopen. Ga gewoon wandelen. Wij houden van de simpele uitvoering hiervan.

4.     Eet jezelf gezond – ontdek de Whole30 en verander je leven

In 30 dagen je leven veranderen? “Ja, dat zal allemaal wel”, dachten wij bij ons op de redactie. Diegenen die het boek moesten lezen om deze review te kunnen schrijven, waren in eerste instantie niet blij, totdat de nabespreking op de agenda stond en we bij de koffiepauze voorzichtig de eerste positieve geluiden hoorden. Lees over wat wel en niet goed voor je lichaam is en hoe je in korte tijd een reset van je lichaam kunt doen door anders te gaan eten. Je wilt daarna niet meer anders.

5.     Doe 1 ding – het verrassend simpele idee dat je leven zal veranderen

Ben jij fan van multitasken? Zit je tegelijkertijd mails te beantwoorden, via Zoom een vergadering op afstand bij te wonen en je boodschappenlijstje voor het avondeten te maken? Je wilt zoveel, maar is ook alles dat op je to do lijstje staat even belangrijk om te doen? Gary Keller laat je in dit boek zien waarom je oude gewoonten beter kunt loslaten om niet meer alles tegelijk te doen. Wij denken echt dat dit boek bij veel mensen de ogen zal openen in rust terug in het leven zal brengen.

6.     De kracht van focussen – luisteren naar je lijf kan je leven veranderen

Eigenlijk borduurt dit volgende boek op nummer 6 voort op het basisidee van nummer 5. Het gaat nu echter meer om wat je voelt en denkt en niet zozeer om de activiteiten die voor een dag gepland zijn. Volgens ons brengt dit boek je dichter bij jezelf en we denken dat mensen die vooral aan verwachtingen van anderen proberen te voldoen veel aan dit boek zullen hebben. Het laat je ontdekken wie je bent en dat je er ook mag zijn zoals je bent.

7.     Mindset – verander je denken, verander je leven

‘Verander je mindset’ is een term die je de laatste tijd vaak hoort. Maar wat betekent dat eigenlijk? Het boek ‘Mindset’ geeft op deze eerste vraag antwoord en het geeft je de tools in handen om te ontdekken welke methode van je mindset veranderen bij jou past. We zijn immers niet allemaal hetzelfde, dus zijn er ook verschillende manieren om met jouw brein en gevoel om te gaan. Het is een boek met voldoende theorie en onderbouwing, waardoor ook de voorbeelden helder zijn.

8.     Vier vragen die je leven veranderen

Byron Katie heeft zelf ervaren hoe het is om met depressie te worstelen. Ze besloot van de ene op de andere dag dat ze niet meer hoefde te lijden aan de depressie, als ze zichzelf maar vier vragen stelde. In dit boek lees je welke vier vragen dit zijn en hoe het veranderen van je gedachten ineens je hele leven kan beïnvloeden. Wij vinden de aanpak zo simpel en toch verbazend doeltreffend, dat we denken dat iedereen met dit boek uit de voeten kan.

9.     Het 6 minuten dagboek – een boek dat je leven zal veranderen

Dit is geen traditioneel leesboek, maar meer een doeboek om je leven in een positieve spiraal te krijgen. En het mooiste vinden wij dat het maar een paar minuten van je dag vraagt. Onderzoeken hebben aangetoond dat affirmaties en beschrijven waar je dankbaar voor bent een verschil kunnen gaan uitmaken hoe je het leven ervaart. Het brein is vaak getraind te focussen op al het negatieve (daarom klaag je ook zo graag), maar met dit dagboek bereik je dus precies het tegenovergestelde.

10.  De gezondheidsrevolutie – hoe een Zweedse journalist de sleutel naar geluk en gezondheid vond

In vijf stappen ontstekingen in je lichaam een halt toeroepen? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn. Maria Borelius heeft het de titel ‘Geluk-programma’ gegeven, want door anders te gaan leven, anders te gaan eten en anders te gaan bewegen, veranderde haar leven enorm. Ze had minder (of helemaal geen) last van klachten meer die ze tijdens het ouder worden begon te krijgen. Dat alle acties ook je humeur in goede zin beïnvloeden, hoeven we je niet meer te vertellen, toch?

Slot

We begrijpen dat niet iedereen zomaar een sabbatical kan pakken als je je leven wil veranderen, hoe prachtig we het boek op de nummer 2 in deze top 10 ook vinden. Wat je wel kunt doen is een boek lezen en je hierdoor laten inspireren. De waarheid is dat de motor voor verandering bij iedereen anders werkt. Je zult dus zelf moeten uitzoeken wat jouw drijfveer is en welke methode bij je past.