Wat zijn de beste boeken over slapen en slaapproblemen? Zoals je wellicht wel weet, is slaap essentieel voor onze productiviteit, vitaliteit, mentale gezondheid en mate van geluk. Het is dus slim om je te verdiepen in slaap. Misschien zoek je een goed boek over slaap voor jezelf – of voor je baby, want ook voor je baby is slaap belangrijk. Laten we kijken naar de beste boeken om perfect te slapen…

Beste boeken over beter slapen: de 2 nobrainers die je moet hebben

1. Geweldig boek: Perfect slapen in 7 stappen (met bonussen)

Momenteel gaat deze slaapmethode viraal in Nederland. In een prachtig verpakt boek ontdek je de beste slaapmethode. We raden dit boek aan door de uitgebreide, holistische aanpak waarbij je je leven over het algemeen gezond maakt. Hierdoor wordt slapen zeer makkelijk. Hier vind je dit boek.

2. Voor op het nachtkastje: gratis slaapboekje aanvragen met 15 oefeningen

Onmisbaar voor op je nachtkastje. Dit boekje met mooie ontspanningsoefeningen om te slapen, is hier gewoon gratis aan te vragen. Je betaalt alleen voor de verzendkosten.

De top tien beste boeken over slapen

Heb jij problemen met in slaap komen, doorslapen of wil je gewoon meer te weten komen over slapen, neem dan eens een kijkje bij deze top tien beste boeken over slapen.

1. Van dit boek ga je beter slapen – Catelijne Elzes & Deborah Freriks

Op de eerste plek in onze aanrader-lijst vind je ‘Van dit boek ga je beter slapen.’ Dit boek helpt je bij alle mogelijke slaapproblemen. Het past dan ook zeker in de top tien beste boeken over slapen. Catelijne Elzes geeft op een grappige en herkenbare manier tips die je kunt toepassen om jouw nachtrust te verbeteren.

2. Stop met snurken – Mike Dilkes en Alexander Dams

Makkelijke oefeningen voor een betere nachtrust voor jou en je partner.

3. Waarom je niet slaapt en hoe het op te lossen – Chris Winter

Chris Winter bespreekt hoe angst en zorgen jou van je nachtrust beroven en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Door ook het achterliggende proces in je brein en je lichaam te bespreken, krijg je een duidelijk overzicht van hoe het allemaal werkt.

4. Slaap als een roos – Guy Meadows

Zo kom je af van je slaapproblemen!

5. Welterusten over slaap en slaapstoornissen – Stefan Lucius

Dit boek vertelt vanuit een wetenschappelijk perspectief alles wat je moet weten over slapen en slaapstoornissen. In combinatie met handige tips maakt dit dat je het makkelijk wegleest en tegelijkertijd je slaapproblemen op kunt lossen.

6. Lucide nachten – Charlie Morley

Een praktische gids om helder te dromen en te leven.

7. In het holst van de nacht – Guy Leschziner

Dr. Guy Leschziner neemt ons mee op reis door de neurowetenschap achter slapen. Aan de hand van verhalen van 14 patiënten uit de grootste slaapklinieken van Europa, leert hij je alles over veelvoorkomende slaapproblemen, zoals nachtmerries, slaapwandelen en narcolepsie.

8. Ik kan het niet loslaten! – Annemarie van Heijningen-Steenbergen

Dit boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de schrijfster. Ze vertelt over hoe haar prestatiedrang ervoor zorgde dat ze haar zorgen ’s avonds in bed niet los kon laten. Ze heeft haar verhaal aangevuld met tips en adviezen van psychotherapeut Kees Roest. Daarnaast betrekt ze ook haar christelijke geloof in het boek. Het is al met al dus een compleet plaatje dat veel mensen verder kan helpen.

9. De slaaprevolutie – Arianna Huffington

Het belang van slaap, rust en herstel.

10. Sleep smarter – Shawn Stevenson

Hoewel we over het algemeen alleen Nederlandstalige boeken bespreken, mag deze Engelstalige self-help guide zeker niet ontbreken. Stevenson heeft een 14-dagen durende sleep makeover opgesteld die gegarandeerd helpt bij het verbeteren van jouw slaappatroon.