Wat zijn de beste boeken over pesten? In deze lijst vind je onze beste aanraders qua boeken en verhalen over pesten. In deze boeken komt alles over pesten aan bod. Houden we het bij de klassiekers van Carry Slee, zoals Spijt? Of zijn er dit jaar nog meer goede aanraders? Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over pesten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste diepgaande verhaalTegenlicht – Ester Verhoef: Dit boek schetst het aangrijpende verhaal van Vera, die worstelt met de gevolgen van een moeilijke jeugd en pestervaringen op school. De roman is niet alleen spannend, maar biedt ook diepe inzichten in de littekens die pesten kan achterlaten, zelfs in het volwassen leven. Ester’s vermogen om emoties te vangen en haar verhaal op zo’n meeslepende manier te vertellen, maakt dit boek voor ons een echte aanrader. >> Check laagste prijs
Beste emotionele connectieVecht Voor Jezelf – Amber Groneschild: Amber’s boek vinden we een mix van diepgaande emoties, toegankelijke schrijfstijl en rijke inhoud. We waren diep geraakt door haar vermogen om de lezer te verbinden met de personages en de echte impact van pesten te laten voelen. Door haar unieke combinatie van persoonlijke ervaring en scherpe inzichten beschouwen we dit als een van de meest emotioneel resonante boeken over pesten. >> Check laagste prijs
Beste voor opvoedadviesSamen spelen, wat nou delen? – Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling: Dit boek vinden we een essentieel hulpmiddel voor ouders die hun kinderen willen voorbereiden op sociale uitdagingen. We waarderen de praktische handvatten die het biedt om kinderen te helpen omgaan met sociale druk, conflicten op te lossen en positieve relaties met leeftijdsgenoten op te bouwen. Als opvoedhulp is dit boek onmisbaar in elke boekenkast. >> Check laagste prijs

Een overzicht van de beste boeken over pesten

Dit overzicht bevat de beste boeken over pesten. Laten we naar de top 10 gaan kijken…

1. Tegenlicht – Ester Verhoef

In deze prachtige roman vertelt Ester Verhoef het verhaal van Vera, die een lastige thuissituatie had en ook nog eens gepest werd op school. De littekens die deze rommelige jeugd bij haar achterliet, blijven haar tot ver in haar volwassen leven achtervolgen. Dit spannende en meeslepende verhaal werd in 2012 genomineerd voor de NS Publieksprijs en hoort dus ook zeker thuis in de lijst van beste boeken over pesten.

2. Vecht Voor Jezelf – Amber Groneschild

Waarom we dit een van de beste boeken over pesten vinden van dit moment? Amber Groneschild’s schrijfstijl is meeslepend, emotioneel en toch toegankelijk. Ze weet de complexiteit van het onderwerp te vatten in heldere taal, zonder af te doen aan de diepgang van de boodschap. Haar vermogen om emoties op te roepen en lezers te laten meevoelen met de personages is bewonderenswaardig. Ze creëert een band tussen de lezer en de personages, waardoor de impact van pesten des te krachtiger naar voren komt.

Al met al is dit boek een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van de schadelijke gevolgen van pesten en het vinden van manieren om het aan te pakken. Amber Groneschild’s talent als schrijver is overduidelijk in elke pagina van dit boek aanwezig. Haar persoonlijke ervaring, gecombineerd met haar scherpe inzichten en meeslepende schrijfstijl, maken dit boek het allerbeste werk over pesten dat er is.

3. Samen spelen, wat nou delen? – Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling

Eva Bronsveld en Elsbeth Teeling hebben zichzelf met dit boek tot doel gesteld ouders te helpen met handvatten die ze kunnen gebruiken voor de sociale opvoeding van hun kinderen. Met de juiste aanpak kan je er namelijk voor zorgen dat jouw kind weet hoe het met sociale druk om kan gaan, ruzies op kan lossen en leert met anderen kinderen om te gaan. Dat maakt dit een onmisbaar boek voor elke ouder en opvoedprofessional.

4. Vier plus één – Jojo Moyes

Een prachtig boek vanuit het standpunt van een moeder.

5. Pesten op school – Marjolijn Vermande en Matty van der Meulen

Pesten komt op vrijwel alle scholen veelvuldig voor. Maar wat is hier nu eigenlijk de verklaring voor? Dit boek biedt een overzicht van de verschillende soorten interventies die zijn geprobeerd om pesten op het schoolplein tegen te gaan en de wisselende resultaten hiervan.

6. Pepijns geheim – Eckhart Tolle

Hoe hij de kracht van het nu ontdekt.

7. Pesten en treiteren – Marie-France Hirigoyen

Psychisch geweld in het dagelijks leven.

8. Verpest – Liesbeth van Kempen

Zeven oud-klasgenoten worden geconfronteerd met hun duistere verleden.

9. Pesten en agressie op het werk – Cokkie Verschuren

Hoewel we bij het woord pesten al gauw terugdenken aan het schoolplein, komt het ook op de werkvloer regelmatig voor. Dit zorgt ervoor dat er dagelijks maar liefst 50.000 mensen zijn in Nederland die met een steen in de maag naar het werk gaan. Cokkie Verschuren wil die mensen met dit boek een hart onder de riem steken. Ze vertelt over de verschillende rechten en plichten, hoe je grip kunt krijgen op de situatie en wat de beste manier is om met pesters om te gaan.

10. Pesten aanpakken – Kirsten Barkmeijer

Lessenserie voor groep 4-8 van het regulier en speciaal basisonderwijs.

Bonustip: Van pesten naar samenwerken – Sue Young

De supportgroep: oplossingsgerichte aanpak bij pestgedrag op school.