Wat zijn de beste, leukste en mooiste kleurboeken voor volwassenen? En waar kun je ze het beste kopen? Bij de Action, Hema, Primera, Bruna of toch bij Bol.com? Soms is het heerlijk mindful om bijvoorbeeld op nummer te gaan kleuren als volwassene. In deze aanrader-lijst vind je de beste kleurboeken voor volwassenen, inclusief fantasy-, dieren-, mandala-, bloemen- en natuur-varianten. Lees verder…

Snel overzicht: Deze kleurboeken voor volwassenen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste veelzijdigheidHet enige echte mandala kleurboek – Diverse auteurs: Dit kleurboek springt eruit met zijn 70 prachtige mandala’s. Wij zijn vooral onder de indruk van het dikke papier waardoor je diverse kleurmaterialen kunt gebruiken zoals potloden, stiften en zelfs verf. Het is voor ons een duidelijke favoriet. >> Check laagste prijs
Beste voor innerlijke rustKleur jezelf kalm – Millie Marotta: Millie Marotta heeft een duidelijke missie met dit kleurboek: volwassenen helpen innerlijke rust te vinden. Wij waarderen de aanwijzingen en tips die Marotta geeft, maar het feit dat je ook je eigen invulling kunt geven, maakt dit kleurboek erg speciaal voor ons. >> Check laagste prijs
Beste voor tattoo inspiratieHet tattoo kleurboek – Megamunden: Als je op zoek bent naar rust én tegelijkertijd inspiratie voor een nieuwe tattoo, dan vinden wij dit kleurboek ideaal. We zijn gecharmeerd van de variëteit aan ontwerpen, van minimalistisch tot gedetailleerd. Een echte aanrader voor iedereen die van kleuren én tattoos houdt. >> Check laagste prijs

Vind hier de mooiste kleurboeken voor volwassenen

Kleuren kan een heerlijke, ontspannende bezigheid zijn en daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de mooiste kleurboeken voor volwassenen.

1. Het enige echte mandala kleurboek – Diverse auteurs

Het enige echte mandala kleurboek staat vol met maar liefst 70 prachtige mandala’s die wachten tot jij er een kleurrijk geheel van maakt. Dankzij het dikke papier van het boek kan je allerlei materialen gebruiken om te kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potloden, stiften, verf en nog veel meer. Dit kleurboek hoort deze zeker thuis op de lijst van mooiste kleurboeken voor volwassenen.

2. Mindful kleuren voor volwassenen – Diverse auteurs

32 gedetailleerde tekeningen voor een moment van rust en meditatie.

3. Kleur jezelf kalm – Millie Marotta

Met dit kleurboek heeft Millie Marotta zichzelf als doel gesteld volwassenen te helpen de innerlijke rust te vinden. Hoewel je natuurlijk helemaal zelf mag bepalen hoe jij de tekeningen invult, geeft Marotta ook tips en aanwijzingen.

4. Het tattoo kleurboek – Megamunden

Dit kleurboek helpt je niet alleen rust te vinden in je drukke leven, maar geeft ook nog inspiratie voor een nieuwe tattoo. Van minimalistische ontwerpen tot grote, gedetailleerde kunstwerken, het staat er allemaal in. Het is dan ook zeker een aanrader voor iedereen die van kleuren houdt.

5. Magische mandala’s – Diverse auteurs

Een kaleidoscopisch kleuravontuur.

6. Het betoverde woud – Johanna Basford

Het betoverde woud is een bijzonder boek waar je in kunt kleuren, maar tegelijkertijd ook op zoek kunt gaan naar verborgen voorwerpen, dieren en magische symbolen. Vul alles helemaal in zoals jij wilt en open uiteindelijk de kasteelpoort.

7. Kleuren op nummer – Craft Sensations

De trend van kleuren op nummer heeft in de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt. En dat is ook niet zo gek. Het is een heerlijke manier om even lekker weg te dromen en prachtige kleurplaten tot leven te laten komen.

8. Evi en de gekleurde vlinder – Johanna Basford

Dit boek is een combinatie van een kleurboek en een vertelboek. Volg het verhaal van de vlinder Evi en vul de illustraties helemaal naar eigen wens in.

9. Natuur mandala’s – Annemarie Vermaak

Ontdek de 35 bijzondere mandala’s geïnspireerd op de prachtige wereld om ons heen. Elke pagina is weer compleet anders en je helemaal zelf bepalen welke kleuren jij combineert in de tekeningen.

10. Droomreis kleurboek – Maria Trolle

Ook in dit boek wordt een verhaal verteld. Je leest hoe Vivi een droomreis maakt, waarbij jij de natuur om haar heen kleur geeft.