Wat zijn de beste boeken die je helpen met je loopbaan en carrière? Misschien denk je over een carrière-switch, wil je je ideale loopbaan uitschrijven of wil je gewoon goed advies over je loopbaan. De boeken uit deze lijst fungeren als jouw persoonlijke loopbaancoach. Ontdek wat je echt wilt en lees verder voor de beste aanraders om jouw carrière een succes te maken.

De beste loopbaan- en carrièreboeken op een rijtje

Dit is een overzicht van de beste loopbaan- en carrièreboeken.

1. Babe, you got this en het vervolg – Emilie Sobels

Laat je inspireren door de ervaringen van 23 girlbosses. Emilie Sobels heeft hun verhalen verzameld en samengevoegd tot een boek dat elke jonge vrouw met een droom zal inspireren het meeste uit het leven te halen.

Ook het vervolg van dezelfde auteur biedt een heleboel inspiratie om zelf je eigen bedrijf, toekomst en/of vermogen op te bouwen: The self-made guide – Hét businessboek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes bepalen.

2. De Droomcarrière-Code – Sebastiaan Herkemij

Dit vonden wij een uitstekend boek dat ons precies aanwees wat we moeten doen om een droomcarrière te krijgen. De auteur heeft namelijk 60 super gelukkige en succesvolle mensen geïnterviewd over hun loopbaan zodat wij ervan kunnen leren. Aanrader!

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Als jij voor het eerst begint aan een leiderschapsfunctie of juist beter wilt worden in de baan die je al hebt, is het zeker geen slecht idee om dit boek van Stephen R. Covey door te lezen. Hij bespreekt de zeven eigenschappen die elke leider heeft, zowel in het privéleven als op het werk.

4. Nice girls don’t get the corner office – Lois Frankel

Adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk.

5. Denk groot en word rijk – Napoleon Hill

Denk groot en word rijk staat in de top tien van best verkochte selfhelp-boeken. En dat is ook niet zo gek. Napoleon Hill heeft het gevuld met een schat aan informatie, allemaal bedoeld om jou te helpen zo succesvol mogelijk te worden in wat je doet. Dit boek mag dan ook niet ontbreken in de lijst van beste loopbaan- en carrièreboeken.

6. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Een van de cruciale factoren die bij vrijwel elke carrière een belangrijke rol speelt, is de manier waarop je omgaat met de mensen om je heen. Hoe zorg je ervoor dat zij zich op hun gemak voelen en graag samenwerken met jou? Daar heeft Dale Carnegie al in 1936 dit boek over geschreven.

7. Getting things done – David Allen

De kunst van stressvrije productiviteit.

8. De 7 spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Dit boek van Deepak Chopra benaderd de sleutel van een succesvol leven aan de hand van zeven spirituele wetten.

9. You are a badass – Jen Sincero

Jen Sincero onthult in dit boek de belangrijkste adviezen die jij kan gebruiken om al je doelen te bereiken. Of dit nu gaat om je carrière, je liefdesleven of je gezondheid.

10. Miracle morning – Hal Elrod

Wil jij ’s ochtends productiever worden? Dan is het aanschaffen van dit boek een goed begin. Het helpt je simpele gewoontes te ontwikkelen waardoor je voor 08:00 uur al aan de slag gaat met je doelen.

Bonustip: Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferris

Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven.