Wat zijn de beste boeken die je helpen met je loopbaan en carrière? Misschien denk je over een carrière-switch, wil je je ideale loopbaan uitschrijven of wil je gewoon goed advies over je loopbaan. De boeken uit deze lijst fungeren als jouw persoonlijke loopbaancoach. Ontdek wat je echt wilt en lees verder voor de beste aanraders om jouw carrière een succes te maken.

Snel overzicht: Deze loopbaan- & carrièreboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor inspiratieBabe, you got this en het vervolg – Emilie Sobels: Laat je inspireren door de ervaringen van 23 girlbosses. Het boek én het vervolg geven jonge vrouwen met dromen een boost om het meeste uit hun carrière te halen. We zijn onder de indruk van de praktische inzichten en motiverende verhalen. >> Check laagste prijs
Beste gids voor de droomcarrièreDe Droomcarrière-Code – Sebastiaan Herkemij: Dit boek heeft ons ogen geopend over hoe we onze droomcarrière kunnen realiseren. Door de interviews met 60 succesvolle individuen kregen we een duidelijk beeld van wat er nodig is om een succesvolle loopbaan op te bouwen. We beschouwen dit boek als een must-read voor iedereen die ambitieus is en vooruit wil in zijn of haar carrière. >> Check laagste prijs
Beste voor leiderschapsontwikkelingDe zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey: Of je nu begint in een leiderschapsrol of je vaardigheden wilt aanscherpen, dit boek is een geweldig hulpmiddel. Stephen R. Covey schetst de zeven kerngewoonten die elke effectieve leider zou moeten bezitten. We hebben veel waardering voor de diepgang van het boek en hoe het helpt bij persoonlijke en professionele groei. >> Check laagste prijs

De beste loopbaan- en carrièreboeken op een rijtje

Dit is een overzicht van de beste loopbaan- en carrièreboeken.

1. Babe, you got this en het vervolg – Emilie Sobels

Laat je inspireren door de ervaringen van 23 girlbosses. Emilie Sobels heeft hun verhalen verzameld en samengevoegd tot een boek dat elke jonge vrouw met een droom zal inspireren het meeste uit het leven te halen.

Ook het vervolg van dezelfde auteur biedt een heleboel inspiratie om zelf je eigen bedrijf, toekomst en/of vermogen op te bouwen: The self-made guide – Hét businessboek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes bepalen.

2. De Droomcarrière-Code – Sebastiaan Herkemij

Dit vonden wij een uitstekend boek dat ons precies aanwees wat we moeten doen om een droomcarrière te krijgen. De auteur heeft namelijk 60 super gelukkige en succesvolle mensen geïnterviewd over hun loopbaan zodat wij ervan kunnen leren. Aanrader!

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey

Als jij voor het eerst begint aan een leiderschapsfunctie of juist beter wilt worden in de baan die je al hebt, is het zeker geen slecht idee om dit boek van Stephen R. Covey door te lezen. Hij bespreekt de zeven eigenschappen die elke leider heeft, zowel in het privéleven als op het werk.

4. Nice girls don’t get the corner office – Lois Frankel

Adviezen voor vrouwen die willen groeien in hun werk.

5. Denk groot en word rijk – Napoleon Hill

Denk groot en word rijk staat in de top tien van best verkochte selfhelp-boeken. En dat is ook niet zo gek. Napoleon Hill heeft het gevuld met een schat aan informatie, allemaal bedoeld om jou te helpen zo succesvol mogelijk te worden in wat je doet. Dit boek mag dan ook niet ontbreken in de lijst van beste loopbaan- en carrièreboeken.

6. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt – Dale Carnegie

Een van de cruciale factoren die bij vrijwel elke carrière een belangrijke rol speelt, is de manier waarop je omgaat met de mensen om je heen. Hoe zorg je ervoor dat zij zich op hun gemak voelen en graag samenwerken met jou? Daar heeft Dale Carnegie al in 1936 dit boek over geschreven.

7. Getting things done – David Allen

De kunst van stressvrije productiviteit.

8. De 7 spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Dit boek van Deepak Chopra benaderd de sleutel van een succesvol leven aan de hand van zeven spirituele wetten.

9. You are a badass – Jen Sincero

Jen Sincero onthult in dit boek de belangrijkste adviezen die jij kan gebruiken om al je doelen te bereiken. Of dit nu gaat om je carrière, je liefdesleven of je gezondheid.

10. Miracle morning – Hal Elrod

Wil jij ’s ochtends productiever worden? Dan is het aanschaffen van dit boek een goed begin. Het helpt je simpele gewoontes te ontwikkelen waardoor je voor 08:00 uur al aan de slag gaat met je doelen.

Bonustip: Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferris

Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven.