Heb je een VVVcadeaukaart en vind je het onduidelijk om deze te verzilveren? Soms is het moeilijk door de bomen het bos te zien. Wijzelf vinden de site van VVVcadeaukaarten ook écht een doolhof. Wij hebben een duidelijk stappenplan voor jou opgesteld om je weg te vinden door de verschillende pagina’s. Doe stap voor stap met ons mee!

Wat is een VVVCadeaukaart precies?

Een VVVcadeaukaart is een pasje waarmee jij een cadeautje kan uitkiezen bij meer dan 15.000 aangesloten winkels!

Wat zijn de mogelijkheden voor mijn VVVcadeaukaart?

Om je VVVcadeaukaart uit te geven zijn er 2 mogelijkheden:

 1. Er zijn fysieke winkels waar jij je VVVcadeaukaart kan scannen en vervolgens er een mooi cadeau van kan kopen. Je kiest simpelweg een cadeau uit om vervolgens bij de kassa je VVVcadeaukaart in te leveren.
 2. Je kan op de officiële site van VVVcadeaukaarten.nl de VVVcadeaukaart inwisselen tot een cadeaucode voor een specifieke webshop. Met deze online cadeaucode kan je vervolgens bij de verschillende webwinkels, zoals onze favoriet Bol.com, een mooi cadeau uitkiezen.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe de opties werken!

Enkele ideeën voor het besteden van je VVV cadeaukaart

Heb je geen idee wat je wil doen met de VVVcadeaukaart? Enkele opties voor het besteden van je VVVcadeaukaart zijn:

 • Idee 1: Je VVV bon besteden in een fysieke winkel! We sommen enkele voor je op: De Beijenkorf, Dille & Kamille, Praxis, Intratuin, Etos, GameMania, ICI Paris, Gamma, Blokker, C&A en nog vele meer. Bekijk hier welke winkels allemaal mee doen.
 • Idee 2: Je kan je VVV cadeaukaart online besteden. Webwinkels met diverse producten zoals Bol.com doen hier aan mee!
 • Idee 3: Je kan uiteten! Je kan naar diverse restaurants met je VVVcadeaukaart. Bij het afrekenen kan je (een deel) betalen met je VVVcadeaukaart. Let op! Niet elk restaurant doet mee. Via deze link kan je controleren welke restaurants meedoen.
 • Idee 4: Je kan een dagje erop uit! Bekijk met deze link wat de mogelijkheden zijn voor een dagje er-op-uit of ontspanning.

Belangrijk onderdelen van de VVV cadeaukaart

Hieronder vind je een afbeelding met de belangrijke onderdelen van je VVVcadeaukaart. Als je de envelop niet hebt is dat geen probleem! Alle belangrijke informatie staat op je pasje!

dit is de voor en acherkant van de vvv cadeaukaart
 1. Locatie Saldo: De kassamedewerker heeft hier opgeschreven hoeveel jouw VVV cadeaukaart waard is. Dit verschilt dus per kaart.
 2. Locatie pasje: Als je pasje nog in de envelop zit, kan je hier je kaart vinden. Deze kan je uit je envelop halen, maar misschien wel handig om in de envelop te bewaren!
 3. Kaartnummer: Elke kaart heeft een unieke kaartnummer. Deze is niet verborgen
 4. Pincode: Elke kaart heeft een bijbehorende unieke pincode. Deze is op de afbeelding nog verborgen. Om deze zichtbaar te maken je het dekkende vlak eraf halen!

Disclaimer: Deel met niemand de combinatie van je kaartnummer en pincode. Maak dus ook niet per ongeluk een foto die je met iemand deelt of online plaatst.

Mogelijkheden voor het verzilveren van de VVV-cadeaukaart

 1. De VVVcadeaukaart kan rechtstreeks gebruikt worden bij een fysieke winkel zoals de Bruna, Runnersworld, Blokker en allerlei andere winkels.
 2. Je kan de VVVcadeaukaart inwisselen tot een Online-cadeaucode van een bepaalde webshop op de officiële site van VVVcadeaukaarten. Deze kan je vervolgens inleveren bij allerlei webwinkels zoals, onze aanrader, Bol.com!

Wij geven stap voor stap een glasheldere uitleg hoe dit moet!

Stappenplan voor het verzilveren van de VVVcadeaukaart – stap voor stap

Eerst zetten we de VVVcadeaukaart om in een VVV online-cadeaucode. Als je zeker weet dat je jouw cadeaukaart bij Bol.com gaat gebruiken is het mogelijk om je VVVcadeaukaart om te zetten in een Bol.com cadeaucode. Wij gebruiken deze in ieder geval als voorbeeld.

 • Stap 1:  Haal de kaart uit de kaarthouder. Gooi deze kaarthouder niet weg als je niet direct je VVVcadeaukaart gaat gebruiken aangezien hier je saldo op staat!
 • Stap 2: Ga naar de officiële site van VVVcadeaukaarten.nl/bolcom voor het omwisselen naar een VVV online cadeaucode. Deze hebben we zo net voor jou gelinkt.

Als het goed is zie je de volgende pagina (Als je bol.com hebt gekozen staat er bol.com):

het omwisselen van de vvv cadeaukaart om het te besteden bij bol
 • Stap 3:  Vul de pagina naar behoren in. Daarbij hoort:
 • Gewenste bedrag: Vul het gewenste bedrag in wat je van je VVVcadeaukaart op je online cadeaucode wil zetten. Het is mogelijk om een deel van je VVVcadeaukaart te verzilveren.
 • Persoonlijke informatie: Vul je naam, achternaam, E-mailadres en bevestiging van je E-mailadres in. Je bevestigt je E-mailadres zodat je niet per ongeluk een foutieve adres invoert.
 • Vakje nieuwsbrief: Dit is optioneel. Ben je niet geïnteresseerd in de nieuwsbrief? Klik het vakje niet aan. Dit kan namelijk ongewenste E-mail in je postvak veroorzaken.
 • Vakje algemene voorwaarden: Deze tik je wel altijd aan!

Tik vervolgens op ‘Nu omzetten’.

Je komt vervolgens op de betaalpagina waar jij je kaartnummer en pincode moet invoeren! Doe dit zonder spaties.

 • Stap 4: Je ontvangt de code in je E-mail postvak.

Let op ! Het kan even duren voordat jij de code ontvangt. In drukke periodes duurt dit zelfs meerdere uren duren.

Als je op het knopje ‘Voeg cadeaukaart toe’ drukt kan jij de code die je in je E-mail hebt gekregen invoeren!

de laatste stap voor het besteden van je vvv cadeaukaart bij bol

Zoals je ziet is het totaal bedrag groter dan mijn 10 euro die op mijn VVVcadeaukaart stond. Dit is geen probleem. Het overige bedrag kan ik via een alternatieve betaalmethode bijbetalen

Veel gestelde vragen (FAQ)

In welke winkels kan ik de VVVcadeaukaart besteden?

Als je de juiste vinkjes aantikt kan je met behulp van deze link exact uitvinden op welke locaties jij jouw VVVcadeaukaart kan besteden.

Enkele winkels of locaties zijn: Wehkamp, Amazon, Fletcher Hotel,  Decathlon, Nelson Schoenen, ICI Paris, BCC, Dille & Kamille, Toverland, De Beren, Gall & Gall, Xbox, Xenos, Hema, Buddha to Buddha, Bruna, Bookspot, Rituals, etc… (Controleer het altijd even na met de bovengenoemde link)

Wat moet ik met mijn VVV cadeaubon doen als ik die nog heb?

Een VVVcadeaubon is een oude variant van de VVVcadeaukaart. Al sinds een paar jaar is deze volledig vervangen door de VVVcadeaukaart.  Als je deze hebt gevonden kan je deze alleen fysiek inleveren in één van winkels die je kan vinden op deze webpagina.

Je kan de VVV cadeaubon natuurlijk ook inleveren voor een VVVcadeaukaart als je heel graag een cadeau online wil bestellen.

Kan een deel van een product betaald worden met de VVVcadeaukaart?

Absoluut kan dat. Als het saldo op je VVV cadeaukaart niet voldoende is, kan jij je de rest betalen met een alternatief betaalmethode.

Kan ik mijn VVVcadeaukaart beter even bewaren na een aankoop?

Ja. Het is mogelijk dat bij een retour het geld weer terug wordt gestort op je VVVcadeaukaart.

Wat moet ik doen bij een foutmelding bij het invoeren van mijn VVVcadeaukaart?

Neem even contact op met de klantenservice.

Hoe betaal ik met mijn VVVcadeaukaart bij een restaurant?

Bij betaling overhandig je de VVVcadeaukaart. Als er nog saldo overblijft krijg jij je cadeaukaart terug.

Is het mogelijk om twee VVV cadeaukaarten te gebruiken?

Absoluut. Let er wel op dat het bedrag wat je uit je VVVcadeaukaarten haalt niet 50 euro overschrijdt (Zie volgende vraag). Het is echter wel mogelijk om een product duurder dan 50 euro te kopen als je het overige bedrag uit een alternatief betaalmethode haalt.

Moet ik letten op een maximum bedrag bij het besteden van mijn VVVcadeaukaart?

De item(s) die je koopt met een VVVcadeaukaart kunnen duurder zijn dan 50 euro en dan is het geen probleem om met een alternatieve betaalmethode bij te betalen. Echter kan je maximaal 50 euro uit VVVcadeaukaarten voor één transactie. Het is ook nog mogelijk om een VVVcadeaukaart met een saldo van meer dan 50 euro aan te schaffen.

Wat moet ik doen als een transactie niet correct afgerond is?

Het kan zijn dat je VVVcadeaukaart of online cadeaucode dan tijdelijk wordt geblokkeerd om ervoor te zorgen dat alles naar behoren corrigeert. Het saldo zal weer binnen 24 uur worden vrijgegeven.

Hoelang is de VVVcadeaukaart geldig?

In principe is de kaart 3 jaar lang geldig. Na 3 jaar worden er jaarlijks kosten in rekening gebracht voor het onderhouden van de kaart.

Hoe controleer ik mijn saldo?

Dat kan op de volgende site: VVVcadeaukaarten.nl/saldo-checken.

Ik heb een klacht over de VVVcadeaukaart: wat nu?

Je kunt de klacht indienen per mail naar klantenservice@vvvcadeaukaarten.nl

Succes!