Wat zijn de beste manieren om luisterboeken te kopen of een luisterboeken-abonnement te nemen? Hier vind je de beste tips om aan de slag te gaan met luisterboeken. Lees verder…

Alle opties om luisterboeken te kopen of een abonnement te nemen

Luisterboeken zijn ideaal wanneer je boeken wilt lezen, maar tegelijkertijd andere dingen wilt doen. Ze zijn bijvoorbeeld populair tijdens het wandelen, tuinieren of tijdens het reizen.

Wil je weten hoe je luisterboeken voordelig aan kunt schaffen? Wij hebben de beste apps voor je op een rijtje gezet waarmee je losse luisterboeken aan kunt schaffen of een abonnement op luisterboeken kunt nemen. Soms is het zelfs mogelijk om gratis luisterboeken te luisteren.

Kobo Plus & Bol.com Luisterboeken

Kobo werkt samen met Bol.com voor de aanschaf van e-books en luisterboeken. Kies je voor een Kobo Plus abonnement, dan kun je onbeperkt luisterboeken luisteren die binnen het Plus assortiment vallen.

Je kunt kiezen voor een abonnement op enkel luisterboeken, enkel e-books of een combinatie van die twee. Onbeperkt gebruikmaken van luisterboeken kan voor €9,99 per maand. Wil je dit abonnement uitbreiden met e-books, dan betaal je €12,99 per maand.

Je kunt de luisterboeken op elk device luisteren met de app. De boeken worden echter nooit jouw eigendom, je kunt de boeken alleen luisteren zolang je een abonnement hebt op Kobo Plus.

Het voordeel van dit abonnement is dat je de keuze hebt uit een groot aantal luisterboeken. Helaas vallen de meest recente boeken niet binnen de Plus collectie en zal je deze alsnog aan moeten schaffen. Tenzij je kunt wachten tot het boek na enige tijd ook aan de Kobo Plus collectie wordt toegevoegd.

>> Hier vind je de gratis proefperiode (tip!)

Bookchoice

Bookchoice is te vergelijken met een boekenclub. Elke maand komen er 8 boeken beschikbaar zowel als e-book als luisterboek. Je kunt dus niet zelf kiezen welke boeken je wilt luisteren, je bent afhankelijk van de keuze van Bookchoice. Het voordeel is dat deze luisterboeken wel jouw eigendom worden en ook nog te beluisteren zijn nadat je het abonnement hebt opgezegd. Bovendien zijn het vaak recente titels die voorkomen in diverse top 10 lijsten. Je betaalt slechts €3,99 per maand, maar tijdens actieperiodes kan dit bedrag lager zijn. Je luistert de boeken met de Bookchoice app, maar het is ook mogelijk om hier een andere app voor te gebruiken.

Storytel abonnement

Storytel is waarschijnlijk de grootste aanbieder van luisterboeken in Nederland. Je kunt kiezen uit een groot assortiment Nederlandse en Engelstalige luisterboeken. Om de boeken te kunnen luisteren, maak je gebruik van de Storytel app. Er zijn drie abonnementen waar je uit kunt kiezen. Alle abonnementen geven je onbeperkt toegang tot de grote collectie luisterboeken, alleen het aantal accounts verschilt per abonnement. Storytel Unlimited met 1 account kost €11,99 per maand, Storytel Family met twee accounts kost €14,99 en Storytel Family Plus met drie accounts kost €19,99 per maand. Zo kan het hele gezin voordelig naar het aanbod van Storytel luisteren. Bovendien krijg je naast luisterboeken ook de beschikking over een klein assortiment e-books.

Luisterrijk

Wil je geen abonnement, maar kies je ervoor om losse luisterboeken aan te schaffen? Dan is Luisterrijk een goede site voor jou. Luisterboeken van Luisterrijk zijn te downloaden waardoor ze jouw eigendom worden. Je kunt ze beluisteren met de Luisterrijk app of als mp3-bestand met een device naar keuze. Luisterrijk heeft een ruim assortiment met laag geprijsde luisterboeken. Je kunt een luisterboek al voor minder dan €5 aanschaffen. Daarnaast kun je op de website ook een aantal luisterboeken gratis downloaden. Handig als je een keer wilt proberen of een luisterboek iets voor jou is.

Eboekje.nl

Voor de aanschaf van losse luisterboeken kun je ook terecht op Eboekje.nl, een site die naast e-books ook luisterboeken verkoopt. In tegenstelling tot andere aanbieders heeft Eboekje geen eigen app. Je download het mp3-bestand en speelt deze af met een app die op jouw device staat. Omdat je de luisterboeken downloadt, worden deze direct na aanschaf jouw eigendom.

Spotify

Behalve muziek kun je op Spotify ook terecht voor diverse luisterboeken. Spotify is vooral aan te raden als je naast luisterboeken ook graag muziek wilt streamen. In dat geval kun je beide opties in één streamingsdienst combineren. Het nadeel van Spotify is dat je geen keuze kunt maken uit een collectie luisterboeken door langs verschillende opties te scrollen. Je zult gericht moeten zoeken naar het boek dat je wilt luisteren of gebruik moeten maken van een afspeellijst met audiobooks. Bovendien is het aanbod vergeleken met andere aanbieders erg klein. Een abonnement op Spotify kost €9,99 per maand.

Audible

Audible is een app die gekoppeld is aan je Amazon account. Je kunt eenvoudig je bij Amazon gekochte luisterboeken luisteren en/of een abonnement afsluiten bij Audible. Je krijgt dan 1 luisterboek per maand dat je eventueel kunt ruilen als het je niet bevalt. Daarnaast krijg je toegang tot Audible Originals en kun je profiteren van kortingsacties voor leden. Je betaalt £7 per maand. Aangezien het gelinkt is aan Amazon heb je met name beschikking over Engelstalige luisterboeken.

YouTube

Wil je gratis luisterboeken luisteren? Neem dan eens een kijkje op YouTube. Door gericht te zoeken naar luisterboeken, krijg je de beschikking over een klein assortiment luisterboeken. Je zult hier echter niet de meest recente titels vinden.

Soundcloud

Een andere manier om gratis luisterboeken te vinden is op het platform Soundcloud. Net als bij YouTube zal het aanbod echter beperkt zijn.

De luisterbieb: Luisterboeken van de bibliotheek

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je binnen je lidmaatschap gratis gebruik maken van de luisterbieb. In de luisterbieb vind je meer dan 2.000 luisterboeken. Dit betreffen wel vaak oudere titels. Ben je geen lid? Ook niet-leden kunnen voor een select aantal luisterboeken gratis gebruikmaken van de luisterbieb.