Wat zijn de beste mogelijkheden om tweedehands studieboeken te kopen? Hier vind je de beste opties op een rij, zodat je jouw tweedehands studieboeken kunt kopen voor bijvoorbeeld jouw mbo, hbo of wo-opleiding. Vanaf nu blijf je niet langer zitten met de vraag: waar kan ik het beste mijn tweedehands studieboeken kopen? Lees verder…

Tweedehands studieboeken kopen? Dit zijn de goedkoopste winkels

Studieboeken kosten veel geld. Het is daarom voor studenten een uitdaging om zo veel mogelijk geld op de aanschaf van studieboeken te besparen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door te kiezen voor tweedehands studieboeken.

Er zijn diverse websites waarop je tweedehands studieboeken kunt kopen. Je kunt daarbij kiezen tussen online winkels die tweedehands boeken verkopen of platforms die kopers met verkopers in contact brengen.

Beide manieren hebben voor- en nadelen. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Uiteraard hebben we oude, niet meer bestaande tweedehands boekenmarkten – zoals De Studieboekencentrale – of beruchte organisaties zoals Van Dijk Schoolboeken – niet genoemd.

Bol.com

Bij Bol.com bieden particuliere verkopers hun tweedehands studieboeken aan. Je betaalt dan een veel lagere prijs dan wanneer je voor een nieuw boek kiest. Je kunt precies zien in welke staat het boek verkeert. Tweedehands boeken zijn bijvoorbeeld zo goed als nieuw, in goede staat, in redelijke staat of in matige staat.

Vaak wordt de staat van het boek in het opmerkingenveld nog verder toegelicht door de verkoper. Voor de naam van de verkoper zie je ook het rapportcijfer dat eerdere klanten hem hebben gegeven. Zo kun je een indruk krijgen van kwaliteit van de verkoper.

Je bestelt het boek bij Bol.com die de particuliere verkoper de opdracht geeft om het boek te verzenden. Je betaalt aan Bol en Bol betaalt de verkoper. Voor tweedehands studieboeken betaal je geen verzendkosten. Er wordt wel een servicebijdrage van €1,99 per bestelling gerekend.

Bij Bol kun je natuurlijk ook nieuwe studieboeken aanschaffen. Er is een leuke kortingsregeling waarbij je 5% korting op de aanschafprijs krijgt wanneer je twee of meer studieboeken bestelt die op je lijst staan.

Start hier bij Bol.com.

Bookmatch.nl

Bij Bookmatch kun je direct een vrijblijvend bod uitbrengen op tweedehands studieboeken van particuliere verkopers. Je bod is altijd vrijblijvend en verplicht je tot niets. Houd er rekening mee dat je een bod doet inclusief verzendkosten. Het kopen van een tweedehands studieboek bij Bookmatch heeft een aantal voordelen.

Zo betaal je een veel lagere prijs dan wanneer je studieboeken in de winkel koopt. Door te bieden kun je zelfs nog verder afdingen op de vraagprijs van tweedehands boeken. Bovendien ben je zeker van je aankoop. Ontvang je geen boek, dan betaalt Bookmatch je het geld gewoon terug. Je kunt dus vertrouwen op de service en voorwaarden van Bookmatch.

Studystore.nl

Studystore koopt tweedehands studieboeken in van particulieren en verkoopt deze via de website. Deze boeken zijn dus veel goedkoper dan wanneer je ze nieuw aan moet schaffen. Je hebt niet te maken met particuliere verkopers, je koopt de boeken rechtstreeks bij Studystore.

Daarom kan je ook profiteren van de service en voorwaarden van het bedrijf. Je kunt eenvoudig je boekenlijst opvragen op de site en kijken of de boeken tweedehands voorradig zijn. Voor het verzenden van tweedehands studieboeken worden geen verzendkosten gerekend. Het nadeel van Studystore is dat de prijs vaak iets hoger is dan wanneer je een tweedehands studieboek aanschaft bij een particuliere verkoper.

Tweedehandstudieboeken.nl

Op deze website worden verkopers en kopers van tweedehands studieboeken samengebracht. Je vindt eenvoudig jouw tweedehands studieboek dat wordt aangeboden door een student.

Daarnaast worden de tweedehands boeken van andere webwinkels getoond. Je selecteert de boeken die je van een particuliere verkoper over wilt nemen en betaalt de vraagprijs via iDEAL. Voor de verzending betaal je een bijdrage van €3 per verkoper. Het is dus voordelig om meerdere boeken bij één verkoper af te nemen.

Booktrader.nl

Op deze website kun je tweedehands studieboeken kopen in de online boekwinkels van particuliere verkopers. Als je aangeeft dat je een boek wilt kopen, ontvangt de verkoper hierover een mail. De verkoper zal vervolgens contact opnemen over de betaling en de verzendopties.

Je hebt dus rechtstreeks contact met de verkoper zonder tussenkomst van een derde partij. Dit heeft voordelen, maar ook nadelen. Bijvoorbeeld omdat de verzendopties en betalingsmogelijkheden per verkoper kunnen verschillen.

Boekwinkeltjes.nl

Ook bij Boekwinkeltjes kun je tweedehands studieboeken kopen in een online boekwinkeltje. Je hebt dus rechtstreeks contact met de particuliere verkoper die de prijs van het boek en de verzending bepaalt. De verzendkosten zijn altijd voor de koper, tenzij de verkoper iets anders heeft vermeld in zijn advertentie.

De verkoper beslist ook welke betalingsmogelijkheden er zijn. Het nadeel is dat het aanbod van studieboeken vrij klein is. Op deze website wordt voornamelijk in niet leverbare literatuur gehandeld.

Amazon

Ben je op zoek naar Engelstalige studieboeken? Dan zou je nog wel eens een goede deal kunnen scoren bij Amazon. Amazon biedt particulieren de mogelijkheid om tweedehands boeken te verkopen via de webwinkel. Je vindt op de website een aanbod uit diverse landen. Het aanbod van Engelstalige studieboeken is dan ook relatief groot.

De verkoper bepaalt zelf de verkoopprijs en de verzendkosten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een tweedehands aankoop op Bol.com, betaalt de koper de verzendkosten. Soms biedt een verkoper gratis verzending aan.

Marktplaats Studieboeken

Op Marktplaats kun je goedkoop en makkelijk tweedehands studieboeken kopen. Je kunt je boeken gericht zoeken op de website. Wie zijn boeken hier verkoopt, weet dat men meestal niet de vraagprijs ontvangt. Je betaalt daarom veel minder dan bij andere webwinkels met een tweedehands aanbod. Je kunt een bod plaatsen op aangeboden boeken. De verkoper kan het bod negeren, afwijzen of ermee akkoord gaan.

Soms reageert de verkoper niet omdat hij wacht op een beter bod. Gaat de verkoper akkoord, dan kun je de boeken ophalen of laten verzenden. Bij verzending zijn de kosten meestal voor de koper. Je kunt de boeken betalen via bankoverschrijving, iDEAL of Paypal, net waar de verkoper de voorkeur aan geeft.