Wat is nou de beste app voor luisterboeken, bijvoorbeeld op je Iphone, Android, tablet, Mac of Windows? Heeft Spotify voldoende luisterboeken in haar aanbod, is toch gewoon een Storytel-abonnement het beste of biedt Bol.com samen met Kobo de beste oplossing via Kobo Plus en de bijbehorende app?

De beste apps voor luisterboeken

Ben je op zoek naar een app om je luisterboeken mee te beluisteren? Er zijn tal van luisterboeken apps waarmee je niet alleen je boeken af kunt luisteren, maar deze ook direct kunt kopen en downloade. Sommige verkopers van luisterboeken verkopen luisterboeken of abonnementen op luisterboeken die alleen met hun specifieke app zijn te beluisteren.

Let op: door de kiezen voor een bepaalde app kun je beperkt worden in je keuzemogelijkheden. We hebben een top 10 van de beste apps voor luisterboeken voor je samengesteld.

1 Kobo Plus

Wie een luisterboek downloadt op Bol.com beluistert deze via de Kobo Plus-app die je op elke device kunt zetten. Je betaalt een bedrag per download, maar kunt ook kiezen voor een abonnement op Kobo Plus. Met Kobo Plus krijg je de beschikking over een grote selectie luisterboeken die je onbeperkt kunt beluisteren. Dit abonnement is ook af te sluiten voor een combinatie van luisterboeken en e-books.

>> Hier kun je je gratis proefmaand nemen voor onbeperkt luisterboeken.

De luisterboeken binnen Kobo Plus worden niet jouw eigendom. Als je het abonnement opzegt kun je de boeken niet meer beluisteren. Een abonnement op luisterboeken kost €9,99, een combinatie van luisterboeken en e-books kost €12,99.

2 Nextory

Nextory is een briljante app waarin zo’n beetje alle boeken beschikbaar zijn in luister-variant en e-boek-variant. Wil je echt lekker door kunnen luisteren naar goede verhalen of informatieve boeken, dan moet je in de Nextory-bibliotheek bladeren. Erg uitgebreid en leuk. Aanrader dus!

Geruststelling: je hoeft echt niks te betalen voor deze 40 gratis dagen en je zit ook nergens aan vast. Bevestig alleen even met Ideal, wat niks kost, en geniet direct van 40 dagen onbeperkt gratis audioboeken van Nextory. Beëindig binnen 40 dagen, dan betaal je helemaal niks.

3 Storytel

De app van Storytel is één van de populairste luisterboeken apps. Je kunt bij Storytel een abonnement afsluiten zodat je onbeperkt luisterboeken uit hun uitgebreide collectie kunt beluisteren. Je vindt zowel klassiekers als recent verschenen luisterboeken in het assortiment. Een abonnement op Storytel is al beschikbaar vanaf €11,99 per maand en is uit te breiden tot 3 accounts. De boeken worden geen eigendom, je kunt ze alleen beluisteren zolang je een abonnement hebt bij Storytel. Zodra je jouw abonnement beëindigt, heb je ook geen toegang meer tot de luisterboeken.

Goed nieuws: je kunt ook gewoon 14 dagen volledig gratis gebruikmaken van Storytel. Via de knop hieronder vind je een verborgen pagina: daarmee kun je een flink aantal dagen helemaal gratis beginnen met Storytel.

4 Audible

Ook Amazon heeft een luisterboeken app in het leven geroepen waarmee je jouw aankopen bij de online winkel kunt afluisteren: Audible. Je betaalt bij Amazon per luisterboek. Dit is in de meeste gevallen een mp3-bestand waardoor je het ook met een andere app af zou kunnen spelen. Met een Audible abonnement krijg je voor een klein bedrag per maand de beschikking over één luisterboek naar keuze. Je luisterboeken zijn na download jouw eigendom. Met een Audible abonnement krijg je ook leuke kortingsacties waar alleen leden van kunnen profiteren.

5 Online luisterbieb

Wie lid is van de bibliotheek kan gratis gebruik maken van de online luisterbieb app. Door middel van de app kun je alle boeken uit de luisterboekencollectie beluisteren. Ben je geen lid? Ook dan kan je de app downloaden en alle gratis luisterboeken beluisteren. Voor een grotere collectie kun je ook voor een abonnement op de online bibliotheek kiezen. Je hebt dan toegang tot alle luisterboeken en e-books die de bibliotheek in de collectie heeft.

6 Libris Luisterboeken

Recent presenteerde Libris een eigen Luisterboeken app waarmee je luisterboeken kunt downloaden en beluisteren. De app is te downloaden op ieder apparaat dat op iOS of Android draait. Je koopt de luisterboeken per stuk en deze worden jouw eigendom. Als je ruimte wilt besparen op je telefoon, kun je aangeschafte luisterboeken meerdere keren downloaden en van je smartphone verwijderen op hetzelfde account. Op dit moment is het nog niet mogelijk om bij Libris een abonnement op luisterboeken af te sluiten.

7 Spotify

Heb je Spotify? Dan kun je deze app ook gebruiken voor het streamen van luisterboeken. Op Spotify is een relatief klein assortiment luisterboeken beschikbaar. Deze zijn niet als aparte categorie beschikbaar, maar zijn wel in speellijsten onder audiobooks te vinden. Het is daarom vooral een handige app wanneer je deze voornamelijk voor het streamen van muziek gebruikt. Een abonnement op Spotify kost €9,99 per maand. Je kunt ook voor een groter abonnement met meerdere accounts kiezen. Probeer de gratis versie uit om te kijken of het iets voor je is.

8 iTunes

De iTunes app is niet alleen handig voor het downloaden van luisterboeken, je kunt ook reeds aangekochte luisterboeken beluisteren met iTunes. Je kunt op een makkelijke manier mp3-bestanden omzetten naar luisterboeken die compatible zijn met de app. De app heeft ook ongeveer 10.000 luisterboeken beschikbaar die je direct kunt downloaden en beluisteren. In veel gevallen zijn hier kosten aan verbonden.

9 Luisterrijk

Bij Luisterrijk kun je luisterboeken per stuk downloaden. Je beluistert deze met de speciale luisterboeken app van Luisterrijk. Je kunt deze app downloaden op je smartphone. Naast een aantal gratis boeken verkoopt Luisterrijk luisterboeken met uiteenlopende prijzen. Het is al mogelijk om leuke luisterboeken onder de €5 aan te schaffen. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment met boeken uit binnen- en buitenland.

10 Bookchoice

Als je lid wordt van Bookchoice ontvang je elke maand 8 luisterboeken en dezelfde boeken ook als e-book. Je kunt deze lezen en luisteren via de app van Bookchoice. Een lidmaatschap kost €3,99 per maand. Je kunt de boeken niet zelf uitzoeken, deze worden door Bookchoice bepaald. Wil je een ander boek aanschaffen? Dan doe je dat eenvoudig via de shop. Als lid krijg je bovendien korting op de aanschafprijs. Dit is mogelijk doordat er voor luisterboeken geen vaste boekenprijs wordt gehanteerd.

11 123luisterboek.nl

Deze website is eigendom van Luisterrijk, maar werkt nog met een eigen app. De webwinkel profileert zich als een online boekhandel met alle luisterboeken die in Nederland zijn uitgebracht. Dit zijn zowel Nederlandse boeken als anderstalige boeken waaronder Engelstalig en Fries. De luisterboeken download je als mp3-bestand. Het is dus ook mogelijk om deze met een andere app af te spelen.

12 Bookbeat

Op dit moment is Bookbeat Nederland aan het veroveren met een fijne luisterboekendienst. Het aanbod is groot en de app werkt lekker. Ook Bookbeat raden we aan om uit te proberen.