Wil je boeken kopen? In dit overzicht vind je de beste manieren om jouw boeken te bestellen, bijvoorbeeld online of in de boekhandel. Lees verder en bestel direct jouw boek…

Boeken kopen: waar? Dit zijn de beste opties…

Wie online boeken wil kopen, kan kiezen uit een groot aantal verschillende websites. In Nederland wordt een vaste boekenprijs gehanteerd, waardoor de webshops zich met name moeten onderscheiden in service. Deze service kan bijvoorbeeld bestaan uit een snelle levering – soms nog dezelfde dag – of het ontbreken van verzendkosten.

Hieronder bespreken we diverse opties voor wie zijn boeken niet in de boekhandel wil kopen, maar kiest voor het gemak van online winkelen.

Bol.com: onze #1 aanrader om boeken te kopen

Bol.com is in Nederland de meest populaire online boekhandel voor de aanschaf van boeken. Dit komt met name door het grote aanbod van zowel nieuwe als tweedehands boeken van Bol zelf, externe verkopers en tweedehands verkopers. Bovendien kun je verwachten de laagste prijs bij Bol.com te vinden, dus ook voor het kopen van goedkope boeken moet je bij Bol.com zijn.

>> Ga direct naar de boekenafdeling van Bol.com!

Boeken vinden per genre

Ook hebben we de beste boeken van Bol.com in top-lijstjes gezet, zodat je ze direct kunt kiezen en kopen:

Populairste genres

Romans kopen

boeken kopen

Thrillers kopen

boeken kopen

Nederlandstalige boeken kopen

boeken kopen

Sportboeken kopen

boeken kopen

Extra tip: ben je Select-lid, dan betaal je geen verzendkosten bij de aankoop van nieuwe boeken en kun zelf kiezen wanneer je jouw bestelling thuis wilt ontvangen. Dit betekent dat je jouw boeken ook op zondag en in de avond kunt ontvangen zonder extra kosten. Dit is een service waarmee Bol zich onderscheidt van de concurrenten. Je wordt Select-lid voor €9,99 per jaar. Ben je geen Select-lid dan betaal je geen verzendkosten bij bestellingen vanaf €20.

Andere goede (online) winkels om boeken te kopen

Amazon

Amazon.nl en websites van Amazon in het buitenland zijn de meest gebruikte websites voor buitenlandse boeken. Je kunt kiezen uit een groot assortiment Engelstalige boeken voor scherpe prijzen. Net als bij Bol.com kun je ook kiezen voor boeken van tweedehands verkopers waardoor ook boeken die niet langer via de boekhandel te verkrijgen zijn aangekocht kunnen worden. Je betaalt geen verzendkosten bij bestellingen van €20 of meer. Bij een Amazon Prime lidmaatschap van €2,99 per maand betaal je helemaal geen verzendkosten meer.

Libris

Wil je jouw boeken online kopen, maar wil je niet dat de traditionele boekhandel hier onder lijdt? Koop dan je boeken bij een keten zoals Libris. Op de site kun je kiezen uit een groot assortiment boeken. De opbrengst van jouw aankoop komt volledig ten goede aan de Libris-boekhandel van jouw keuze. Bestellingen vanaf €15 worden gratis thuisbezorgd. Kies je ervoor om jouw bestelling af te halen in de boekhandel, dan betaal je helemaal geen verzendkosten.

Paagman

Paagman is een boekhandel met onder andere een vestiging in Den Haag en een online winkel. Je vindt daar niet alleen boeken, maar ook kantoorartikelen, cadeaus en meer. Online bestellingen worden in de meeste gevallen de volgende dag al geleverd. Bestel je doordeweeks voor 12u, dan is met een toeslag van €1,95 zelfs nog een levering op dezelfde dag mogelijk. Voor verzending van boeken wordt een bijdrage in de verzendkosten gevraagd, tenzij je voor meer dan €20 bestelt of de bestelling ophaalt bij één van de vestigingen.

Athenaeum Boekhandel

De boekhandel met onder andere vestigingen in Amsterdam en Haarlem heeft een uitgebreide website waar je als echte boekenliefhebber eigenlijk niet omheen kunt. Je kunt er namelijk niet alleen terecht voor de beste boeken van dit moment, maar je kunt er ook de nodige informatie vinden over boeken en schrijvers. Zo tref je er het laatste boekennieuws en recensies van nieuw verschenen publicaties. Boeken worden verstuurd voor €2,99 verzendkosten tenzij je voor meer dan €20 bestelt, dan is verzending gratis.

Book Depository

Dit is de website voor de liefhebber van buitenlandse, anderstalige boeken. Je kunt kiezen uit een groot assortiment en betaalt voor de verzending geen kosten. Het grote voordeel van deze website is de korte levertijd. Terwijl je bij andere online boekenwinkels weken moet wachten op de levering van een buitenlands boek, kan deze door Book Depository al binnen enkele dagen verstuurd worden. Als het boek op voorraad is, ontvang je jouw bestelling binnen een week. Bovendien kun je vaak profiteren van leuke kortingsacties.

YouBeDo

Wil je met je aankoop goede doelen steunen? Kies dan voor de boekensite YouBeDo. Wanneer je een boek koopt, wordt 10% van de opbrengst aan een goed doel gedoneerd. Je betaalt dezelfde prijs als bij andere boekhandels, dus je hebt er zelf geen nadeel aan. De donatie wordt volledig door de webshop geregeld en betaald. Kies zelf een goed doel en steun zo direct een organisatie waar jij affiniteit mee hebt.

Overige online boekhandels

Er zijn tal van online boekwinkels waar je jouw boeken aan kunt schaffen die we nog niet hebben genoemd. Zo is er bijvoorbeeld Bruna die naast echte winkels ook een uitgebreide website heeft. Bruna heeft een ruim assortiment en hanteert vanaf €19,95 geen verzendkosten. Dat is fijn omdat veel boeken net onder de €20 euro geprijsd zijn waardoor je bij concurrenten wel verzendkosten betaalt. Het vroegere ECI is tegenwoordig een volwaardige online boekhandel met de naam Bookspot. Andere bekende namen zijn Scheltema, Waanders en Ako. Bookaroo profileert zich als een waardig alternatief voor online aankopen. Ook jouw lokale boekhandel heeft waarschijnlijk een online winkel zodat je ook vanuit huis jouw favoriete boeken bij hen kunt bestellen.

Tweedehands boeken kopen

Ben je specifiek op zoek naar tweedehands boeken? Dan kun je behalve bij Bol.com ook bij andere aanbieders terecht. Zo vind je diverse tweedehands studieboeken tegen scherpe prijzen op Studystore en Bookmatch. Andere aanbieders zijn bijvoorbeeld boekhandel De Slegte, Amazon en Paagman. Zij bieden tweedehands boeken aan tegen dezelfde voorwaarden als nieuwe boeken.

Als je geen problemen hebt om rechtstreeks een boek aan te schaffen bij een particulier, dan kun je ook terecht bij Boekwinkeltjes, Marktplaats en Booktrader. Het nadeel is dan echter dat je niet kunt terugvallen op de service van een professionele boekhandel en de kwaliteit van de levering en de staat van de tweedehands boeken kunnen uiteen lopen. Bovendien zijn de verzendkosten vaak relatief hoog.