Hoe kun je een gratis Storytel-account krijgen? Wij laten het je zien in dit artikel. We vinden Storytel namelijk een geweldig platform met veel keuze en een gebruiksvriendelijke app. Des te beter dat je het dus uitgebreid gratis kunt uitproberen. Lees verder…

Storytel gratis gebruiken: hoe? Volg deze 4 simpele stappen

Storytel biedt een gratis periode via deze verborgen pagina aan. Dit werkt als volgt:

  1. Klik op de button hieronder.
  2. Kies een wachtwoord voor je gratis account.
  3. Voltooi een veilige verificatie via Ideal. Je betaalt hiermee echt niks, het is alleen ter verificatie.
  4. Gedurende de proefperiode worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je wilt dat je na de gratis periode niet overgaat tot een abonnement, druk je op een makkelijk te vinden knop in je account. Je dit op elk gewenst moment doen – dus ook direct – en je gratis periode zal nog gewoon tot het einde van de periode beschikbaar blijven. 

Tip: persoonlijk vinden we het een erg goed idee om je account wel gewoon aan te houden na de trialperiode. De luisterboeken van Storytel vinden we namelijk erg gebruiksvriendelijk te navigeren en heel prettig ingesproken. Bovendien vinden we de keuze gigantisch. Aanrader dus.

Hoe kun je gratis onbeperkt toegang krijgen tot alle Storytel-audioboeken?

Via bovenstaande button krijg je dus gratis onbeperkt toegang en kun je direct de 300.000+ boeken van Storytel beluisteren. Ook kun je eventueel de e-boekversie voor je e-reader steeds lezen. Je krijgt toegang tot de gehele audioboeken-bibliotheek van Storytel door op deze link te drukken en je gegevens in te vullen.

Bij deze een geruststelling: je hoeft dus niks te betalen en het is gedurende de hele gratis periode ook echt gratis. Dus daarna betaal je niks als je beëindigt. Overigens vinden we het beëindigen van je account een slecht idee, omdat we Storytel als beste luisterboeken-app van Nederland zien.

Het enige wat een ‘drempel’ kan vormen, is dat je je gratis account met Ideal moet bevestigen, wat verder helemaal niks kost. Geniet daarna direct van de weken onbeperkt gratis audioboeken. Het is echter sterk aanbevolen om de trialperiode te verlengen met een abonnement.

Wat is Storytel?

Storytel is één van de grootste aanbieders ter wereld op het gebied van luisterboeken en e-books. Wereldwijd heeft Storytel maar liefst ruim een half miljoen titels in het assortiment. De visie van Storytel is, naar eigen zeggen, de wereld ‘een meer empathische, creatieve plek te maken’. Dat doet het bedrijf aan de hand van verhalen die altijd en overal door iedereen kunnen worden beluisterd. Verhalen spreken tot de verbeelding en hebben bindende kracht.

Storytel betekent: meer dan 350.000 boeken in één app verzameld. Met Storytel kun je tegen een vast bedrag per maand (abonnementskosten) onbeperkt boeken luisteren. Als je een abonnement afsluit, maar je bovendien gebruik van een gratis proefperiode van 14 dagen.

Abonnementen van Storytel

Storytel biedt 3 verschillende abonnementen aan. Het eerste abonnement is het Unlimited abonnement dat geschikt is voor 1 volwassene. Het Family abonnement is, zoals de naam al aangeeft, speciaal voor families (gezinnen). Het Family Plus is speciaal voor grotere gezinnen.

Het Unlimited Abonnement

Het Unlimited Abonnement is in principe voor 1 volwassene, maar kan daarbij ook worden gebruikt door een kind tot en met 12 jaar. De kosten zijn 12.99 per maand. Het kind is bij de kosten inbegrepen. Met Storytel Unlimited heb je onbeperkt toegang tot boeken en kun je boeken offline opslaan. Dat betekent dat je boeken ook kunt lezen/luisteren zonder internet verbinding.

Het Family Abonnement

Het Family Abonnement is speciaal voor (kleinere) gezinnen: 2 volwassenen en 2 kinderen tot en met 2 jaar, in principe dus 2 ouders en 2 kinderen. Ook met het Family Abonnement heb je onbeperkt toegang tot boeken en kun je deze vervolgens offline opslaan om later verder te lezen. De kosten van het Family Abonnement zijn wat hoger: 16,99 euro in de maand. Maar uiteindelijk zijn de kosten per persoon lager (8,49 euro per volwassene).

Last, but not least: het Family Plus Abonnement

Het Family Plus Abonnement is voor grote gezinnen/families. In totaal krijgen 3 volwassenen en 3 kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar toegang tot Storytel. Je betaalt 19,99 euro in de maand, dat houdt in dat je per volwassen persoon 6,66 euro maandelijks moet betalen. Als je met veel mensen van de Storytel service gebruik wilt maken, is dit dus de voordeligste optie.

Neem een gratis Storytel-account via de proefperiode van 14 dagen

Via onderstaande verborgen pagina kun je gebruikmaken van de proefperiode van 14 dagen.

Hoe oud is Storytel?

Storytel bestaat sinds 2005. Het bedrijf werd opgericht in Zweden en heette eerst ‘Bokilur’. In 2007 werd de naam in Storytel veranderd. Storytel is een Engelse naam die internationaal meer tot de verbeelding spreekt. Sinds 2013 kun je Storytel ook in Nederland vinden. Als je op zoek bent naar een kantoor van Storytel in Nederland: je vindt er één in onze hoofdstad Amsterdam.

De streamingactiviteiten van Storytel

Storytel heeft het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden en is wereldwijd in meer dan 20 markten actief. De streamingactiviteiten worden uitgevoerd met merknamen Mofibo en Storytel. Het bedrijf StorySide is actief voor de uitgeverij activiteiten en er wordt nauw samengewerkt met grote Scandinavische uitgeverijen als People’s Press, Gummerus en Norstedts.

Storytel en audioboeken

Storytel is – zoals de naam al aangeeft – een abonnementsdienst die speciaal is ontworpen voor het vertellen van ‘stories’ is. Je vindt op Storytel dus luisterboeken, geen leesboeken. In de Storytelapp (voor Android, iPhone en iPad) vind je maar liefst 5000 Engelstalige, maar ook Nederlandstalige luisterboeken. Het los kopen van boeken (zoals bij Audible) is niet mogelijk bij Storytel.

Voor wie is Storytel?

Storytel is speciaal voor iedereen die regelmatig een boek wilt beluisteren. De prijs voor een abonnement is relatief hoog, dus wordt het pas voordelig als je per maand minstens 1-2 boeken beluistert, of je account deelt. Bij een Unlimited Abonnement heeft één kind van maximaal 12 jaar gratis toegang tot Storytel. Dat betekent dat twee mensen genieten voor de prijs van één. Als je je account deelt, is de prijs per volwassene bovendien goedkoper.

Voordelen van Storytel

De belangrijkste voordelen van Storytel zijn het ruime aanbod audioboeken (waaronder ook veel Nederlandstalige luisterboeken) en het feit dat je je abonnement met anderen kunt delen om goedkoper uit te zijn. Als ouder met kind heb je bovendien het voordeel dat je kind gratis mee kan genieten van jouw Storytel zonder dat je hiervoor extra hoeft bij te betalen.

Nadelen van Storytel

De nadelen van Storytel zijn dat je titels niet los kunt aanschaffen, zoals bij de concurrent Audible. Je zit dus vast aan relatief hoge abonnementskosten, ook als je eens een maandje niet naar audioboeken luistert. Een ander, praktischer, probleem is dat de hoofdstukindeling mist.

Goed geordend aanbod

Hoewel het aanbod misschien wat klein is, kun je wel makkelijk zoeken in de bibliotheek van Storytel. Je vindt het aanbod boeken namelijk netjes geordend in verschillende categorieën, onder andere misdaad, biografieën, romans, kinderboeken en economie & zakelijk. Binnen de categorieën kun je weer verder filteren. Zo kun je de taal aangeven, maar ook zaken als ‘fantasy’.

De Storytel bibliotheek

Je bereikt de digitale bibliotheek van Storytel vanaf je mobiel. Je kunt hier ook een kijkje in nemen voor je lid geworden bent. De zoekfunctie is iets minder handig. Je moet vaak zoeken op specifieke woorden die in de titel van het boek terugkomen, dus niet op onderwerp. Als je bijvoorbeeld zoekt op de term ‘beleggen’, dan vind je niet alle boeken die over beleggen gaan, maar alleen één boek dat ‘beleggen’ in de titel heeft. Dat is natuurlijk niet zo handig.

Boekenaanbod Storytel

Het aantal luisterboeken dat je in de bibliotheek van Storytel vindt is nog erg klein: het zijn er in totaal rond de 350.000. Dat is twee keer zoveel als Audible, de Amerikaanse concurrent die maar 150.000 boeken heeft.

Storytel is gemakkelijk te gebruiken

Je luistert naar Storytel luisterboeken via tablet of smartphone. Dat kan zowel met Apple als met Android. Boeken kun je ook naar je telefoon streamen. Dat betekent dat je deze van het internet downloadt terwijl je aan het luisteren bent. Offline opslaan van boeken betekent dat je ze later terug kunt beluisteren op momenten dat je niet met het internet verbonden bent.

Storytel in het buitenland gebruiken

Het offline opslaan van boeken is erg handig als je weinig internet hebt staan op je telefoon. Dat is bijvoorbeeld het geval als je in het buitenland bent. Met het offline opgeslagen boek heb je geen internet nodig om ernaar te luisteren: dat kun je doen waar en wanneer je zelf wilt.

Extra functies in de Storytel app

In de Storytel app vind je twee handige extra functies. Deze zijn de slaaptimer en de regelaar van de afspeelsnelheid. Je kunt een slaaptimer instellen om het afspelen van het verhaal na een door jou gekozen aantal minuten automatisch stop te zetten. Met de afspeelsnelheid-regelaar kun je het verhaal sneller afspelen (tot wel 2 maal zo snel). Handig als je niet van getreuzel houdt.

De hoofdstukindeling ontbreekt

Dat de hoofdstukindeling ontbreekt dat je niet kunt zien welk hoofdstuk je hebt bereikt. Zo is het ook niet mogelijk om van het ene hoofdstuk naar het andere te springen. Ook kun je de slaaptimer niet instellen dat die stopt wanneer je huidige hoofdstuk afloopt en het volgende begint.

De voorlezer van je luisterboek

De voorlezer heeft een grote invloed op je luisterplezier. Je kunt voor je begint te luisteren bij Storytel al zien wie de voorlezer is. Ook staat er aangegeven welke andere boeken deze heeft voorgelezen. Er zijn zelfs boeken die door de auteur zelf worden voorgelezen. Helaas kun je per boek niet uit verschillende voorlezers kiezen. Misschien dat dit in de toekomst mogelijk wordt.

Storytel gratis proefperiode

De proefperiode bij Storytel is 14 dagen. Dat is wat minder dan bijvoorbeeld bij Audible, waar je de eerste 30 dagen gratis krijgt. Na registratie bi Storytel kun je gelijk opzeggen. Je krijgt ook een opzegbevestiging. Doe opzeggen wel op tijd, want anders wordt je proeftijd omgezet in een betaald Unlimited abonnement. Opzeggen kan bij een abonnement per maand. Hier kun je je gratis account maken voor Storytel.

Betalen bij Storytel

Bij Storytel betaal je via creditcard, iDeal of met een giftcard. Betalen via Google of Apple is niet mogelijk. Omdat luisterboeken meestal wat duurder zijn dan gewone boeken, is het aan te raden er minstens 1-2 van per maand te luisteren. Let er wel op dat je met het afsluiten van het abonnement geen eigenaar van de boeken wordt. Je kunt er niet onbeperkt naar luisteren. Storytel is meer een digitale bibliotheek waar je boeken kunt lenen, dan een echte winkel.

Handig navigatiemenu

Storytel heeft een menu waarmee je handig kunt navigeren. Zoals we al hebben verteld, zijn er verschillende categorieën om uit te kiezen. Ook krijg je aanbevelingen van boeken. Dit zijn boeken die erg populair zijn of die goed aansluiten bij jouw zoekopdracht. Luisteren naar een verhaal is ideaal als je in bed ligt te ontspannen, maar je kan ondertussen ook iets anders doen, zoals een huishoudelijk klusje, tuinieren of een hobby zoals handenarbeid.

Test dit alternatief voor Storytel ook uit (tip: gratis account)

Naast Storytel zijn er nog meer goede diensten voor audioboeken, met een gigantisch aanbod aan alle interessante en leuke audioboeken die er maar zijn. Via onderstaande button kun je ook voor een van die diensten een gratis account krijgen: Nextory.

Onderstaand alternatief voor Stortel is in onze beleving ook zeker aan te raden. Via onderstaande button vind je een extra gratis account voor nog meer soortgelijke diensten voor audioboeken: Nextory. Onze tip: test dat alternatief sowieso ook uit.

Veel luisterplezier!