Hoe kun je gratis gebruikmaken van Bookbeat, de nieuwe dienst voor het onbeperkt luisteren naar audioboeken? Er is namelijk een actiecode waarmee je maar liefst 60 dagen gratis toegang krjjgt. Wij leggen het je hier uit. Lees verder…

BookBeat gratis trialperiode van 60 dagen

BookBeat is een digitaal platform waarop je je kunt inschrijven om van audioboeken gebruik te maken. Je luistert rechtstreeks via de app op je tablet of mobiel. Als je BookBeat gebruikt, kan je naar zoveel boeken luisteren als je zelf wil, tegen vaste abonnementsprijzen in de maand. Je betaalt telkens per maand afzonderlijk en kan je abonnement opzeggen wanneer je wil.

Maar via de knop hieronder kun je maar liefst 60 dagen gratis gebruik maken van Bookbeat. De actiecode is automatisch ingevuld via onderstaande button.

Het verhaal van BookBeat

BookBeat is in 2015 ontstaan, vanuit Bonnier Books – één van Europa’s grootste uitgevers. Er werd een team samengesteld van innovators en literatuurliefhebbers om in te spelen op een online markt voor digitale boeken. Bij BookBeat gaat het om toewijding en nieuwsgierigheid. Online boekenservice BookBeat wordt ondersteund door Bonnier, dat meer dan 100 jaar ervaring heeft op het gebied van het creëren, polijsten en verspreiden van de allerbeste verhalen.

Een gratis trial van BookBeat

Wil je eens een kijkje nemen bij BookBeat om te zien wat het platform allemaal voor je klaar heeft liggen, download dan de BookBeat app en snuffel rond zonder dat je een account aan hoeft te maken. Als een nieuwe klant krijg je altijd een gratis trial periode. Hiervoor moet je je wel inschrijven bij BookBeat. Je doet dit door de app te downladen en in te loggen met behulp van een e-mailadres en wachtwoord. Je kunt meteen beginnen met luisteren naar boeken.

Het cancelen van je account

Bij BookBeat kun je je account stopzetten wanneer het jou uitkomt. Je doet dit al in enkele stappen op de website van Bookbeat.com. Cancel je je account tijdens de gratis trial periode, dan zal je niet in staat zijn verder te luisteren naar audioboeken. Dus zorg dat je weet wat je doet.

Cancelen tijdens de proefperiode

Het is mogelijk om al tijdens de proefperiode je account te cancelen. Doe je dat, dan zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Hou er wel rekening mee dat je toegang tot de boeken op het BookBeat platform ook meteen ophoudt en dat je dus niet meer verder kunt lezen.

Wat gebeurt er na de gratis proefperiode?

Een nieuwe klant kan altijd beginnen met een gratis trial periode. Wil je ook na afloop van de trial gebruik blijven maken van de diensten van BookBeat, dan kan dat met behulp van een betaald account. Je kunt zo lang gebruik maken van BookBeat als je zelf wil. De eerste dag nadat je gratis proefperiode is afgelopen, zal er een rekening voor je account in rekening worden gebracht. Je betaalt maandelijks en steeds vooraf, bijvoorbeeld: begin januari voor januari.

Waarom een betaalmethode opgeven?

Om je gratis proefperiode te activeren en je account te verifiëren, heb je een betaalmethode nodig. Bevalt BookBeat je? Dan kun je zonder onderbrekingen blijven luisteren. Je betaalt namelijk telkens vooraf, wat betekent dat je meteen de eerste dag na afloop van je gratis proefperiode een rekening zult ontvangen voor de komende maand (als je niet opgezegd hebt).

Speciale ‘campaign codes’ gebruiken

Een gratis campagne code gebruiken doe je tijdens het inschrijfproces. Nadat je je naam hebt ingevuld, plus je e-mailadres en wachtwoord, kun je kiezen voor de optie “I have a campaign code” (ik heb een campagne code). Je vindt deze optie onder de “continue” knop. Nadat je je speciale code hebt ingevoerd, kun je op “continue” klikken. Je code wordt nu geactiveerd.

Een account aanmaken: het stappenplan

Het aanmaken van een BookBeat account bestaat uit enkele stappen en is

 zo gedaan:

  1. Je vindt de optie rechts boven op de BookBeat website, als je op de optie “Try BookBeat” klikt.

  2. Je kiest je betaalmethode en doorloopt het hele proces van verificatie.

  3. Lees en accepteer de Voorwaarden (‘Terms and Conditions’) en de privacy regels (‘Privacy Notice’) en kies of je van een promotionele e-mail gebruik wilt maken.

  4. Keer terug naar de “Welcome to BookBeat” pagina.

  5. Download de app en log in aan de hand van de door jou opgegeven inloggegevens. Er zal een welkomstbericht in je mailbox verschijnen.

  6. Lukt het niet om in te loggen, of kun je niet terugkeren naar de Welkomst-pagina? Neem dan via e-mail contact op. Je vindt het e-mailadres van BookBeat, bij de sectie “Contact us” onder aan het scherm.

Waar kan je een BookBeat account aanmaken?

Het aanmaken van een BookBeat account in de meeste landen, waaronder Nederland. Ook in veel andere Europese landen is het mogelijk om een account aan te maken. De nationale service van je provider wordt gecontroleerd aan de hand van IP-adres of betaalmethode. Als je je BookBeat account hebt aangemaakt, kun je het vervolgens wereldwijd gebruiken.

Betalen voor je BookBeat account

Betalen voor je BookBeat account kan op verschillende manieren. De eerste optie is credit card (MasterCard of Visa). Met de kaart moet je online transacties kunnen maken. Ook moet de kaart geauthentiseerd zijn met 3DS. Als er andere betaalmethoden beschikbaar zijn voor je land, dan ontdek je deze vanzelf tijdens de registratie van je account. Zo weet je altijd hoe je kunt betalen. Nadat je je eenmaal hebt geregistreerd, krijg je automatisch per maand een rekening.

Kun je ook met PayPal betalen?

Het is ook mogelijk je voor BookBeat te registreren met behulp van PayPal. De creditcard is de meest gebruikte betaaloptie, maar PayPal vormt een uitstekend alternatief. Een PayPal account moet eerst geverifieerd worden voordat je het kunt gebruiken om je account te betalen.

Ongelimiteerde toegang

BookBeat geeft ongelimiteerde toegang tot duizenden verschillende audioboeken. Met ongelimiteerd wordt ook echt ongelimiteerd bedoeld: je kunt naar zoveel boeken luisteren als je zelf wil. Het concept werkt hetzelfde als het ‘all you can eat concept’: al loop je geen risico op buikpuin en is het 100% cultureel verantwoord. Je hebt onbeperkt toegang tot de boekenplank van BookBeat, waar je naar hartenlust kan bladeren in de digitale pagina’s.

Moet je boeken terugbrengen?

Het fraaie van BookBeat is dat je boeken niet hoeft terug te brengen. Je kunt er zoveel naast elkaar overslaan als je zelf wil. Bevalt een titel je niet? Dan kun je gemakkelijk terugkeren naar de catalogus en een nieuwe uitkiezen. Het gebruiksgemak van BookBeat is ongekend.

Offline en zonder data naar boeken luisteren

Het is ook mogelijk te luisteren naar audioboeken terwijl je offline bent of geen toegang hebt tot data. Het is supermakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is het boek van jouw keuze downloaden via de BookBeat app. Daarna kun je het gewoon offline gebruiken. De enige beperking die geldt voor het downloaden van boeken, is dat je apparaat geheugen genoeg heeft.

Hoeveel mensen kunnen tegelijk luisteren?

BookBeat is specifiek bedoeld voor persoonlijk gebruik, wat inhoudt dat je maar met één persoon tegelijk van een account kan maken. Ook kun je maar één apparaat tegelijkertijd gebruiken.

Hoelang duurt een gratis BookBeat account?

Als je je eenmaal hebt aangemeld via de “Try BookBeat” pagina op de BookBeat website, kun je 60 dagen lang gebruik maken van het gratis account. In die weken kun je zoveel lezen als je zelf wil. Het model om 60 dagen gratis gebruik te maken van de dienst, is vergelijkbaar met de welkomstaanbiedingen die concurrenten als Storytel hanteren. Gratis proberen is altijd handig.

Via normale wegen is deze periode slechts 2 weken. Echter, wij hebben een speciale campagnecode waarmee je 60 dagen gratis onbeperkt gebruik kunt maken van BookBeat.

Kernmarkten van het moederbedrijf Bonnier

Bonnier, het moederbedrijf van BookBeat, heeft drie kernmarkten. Eén van die kernmarkten is Duitsland. De andere twee zijn Finland en Zweden. Dat houdt in dat het aanbod boeken op het platform in Nederland nog een stuk beperkter is dan dat in Duitsland. Nederland vormt voorlopig geen kernmarkt, maar daar zal in de toekomst misschien veranderingen in worden gebracht.

Verschillen in prijzen?

Na het gratis proefaccount moet je betalen. Je kan nu een abonnement voor 8,99 per maand krijgen als basic abonnement. Daarnaast is het 10,99 voor premium en 14,99 voor unlimited. De dienst is natuurlijk niet gratis, maar werkt verder uitstekend. Het is een goed idee, met een goed werkende app. De vraag of BookBeat in Nederland van de grond zal komen is voorlopig nog niet te beantwoorden, dan kan alleen de tijd uitwijzen. De concurrentie is in ieder geval frs.

Veel luisterplezier!