De gigantische audioboeken-bibliotheek van Nextory is gratis te gebruiken. In dit artikel vertellen we je hoe dat kan aan de hand van een speciale campagnecode die we in ons bezit hebben. Lees verder en ontdek hoe je onbeperkt gratis Nextory-audioboeken kunt luisteren.

Alles over Nextory Audioboeken: 40 dagen gratis actie

Nextory is een Zweeds bedrijf dat e-boeken en audioboeken aanbiedt, het is sinds kort (2020) ook in Nederland te verkrijgen en het mooie is: maar liefst 40 dagen gebruik zijn helemaal gratis met de code: Besteboekentipsnl40

Hoe werkt deze methode om gratis naar Nextory-boeken te kunnen luisteren?

  1. Klik op de link hierboven of de button hieronder.
  2. De actiecode Besteboekentipsnl40 wordt vervolgens automatisch ingevuld.
  3. Klik op ‘ga verder’, kies hypothetisch gezien een abonnement, vul je gegevens in door jezelf te verifiëren met Ideal (je betaalt niks) en geniet direct van alle audioboeken.
  4. Wees gerust: je betaalt echt niks, ook al heb je Ideal moeten verifiëren. Beëindig binnen 40 dagen, of gewoon direct, dan hoef je niks te betalen.

Waarom audioboeken?

In de Verenigde Staten is de boekensector de grootste sector op het gebied van creatieve publicaties. Er gaat meer geld in om dan in de muziek- de film- entertainmentindustrie. De wereld wordt steeds meer digitaal en digitaal lezen wordt steeds populairder. Het is een snel groeiende tak in de industrie. Nextory is één van de spelers die audioboeken op grote schaal mogelijk maakt.

Wat is Nextory?

Nextory bied je een dienst aan waarmee je digitaal e-books kunt lezen en naar audioboeken kunt lezen. Het aanbod van Nextory is erg breed en omvat allerlei soorten boeken: fictie en non-fictie, informatieve boeken en boeken puur voor vermaak. Je kunt nieuwe ervaringen opdoen aan de hand van tablets of gewoon via je tablet. Nextory is een combinatie van next (‘volgend’) en story (‘verhaal’). Het belooft dé volgende grote dienst in op het domein van boeken te zijn.

Nextory: verovert de Nederlandse markt met een gigantisch Nederlandstalig aanbod

Nextory is een van oorsprong Zweeds bedrijf dat is opgericht door Syrische Zweden Shadi Bitar en Ninos Malki. Als nieuwkomers in een westers land kunnen zij je als geen ander vertellen hoe belangrijk lezen is om een nieuwe taal te leren (zeker een taal die niet op je moedertaal lijkt). Inmiddels bevat de Nextory-bibliotheek bijna alle Nederlandstalige boeken!

Leestraditie

Door de klassieke boeken van een bepaald land, een bepaalde cultuur of in een bepaalde taal te lezen, leer je niet alleen hoe deze taal in elkaar zit en zelf de taal beter spreken en schrijven, maar je leert ook heel veel over de cultuur van het land waarin je woont. Ook iemand die in Nederland geboren heeft, komt heel veel te weten door zich in de westerse cultuur te verdiepen. Je leert hoe de samenleving in elkaar zit en heel veel van de gebruiken.

Oprichting

Sinds 2007 leiden Ninos Malki en Shadi Bitar verschillende Zweedse bedrijven. Voor hun zakelijke prestaties hebben ze onder meer de “Årets Nybyggare” prijs gekregen, die hen door de Zweedse koning Carl XVI Gustaf zelf is uitgereikt. Nextory is een privébedrijf, maar wordt ondersteund door een aantal van de belangrijkste investeerders die er in Zweden te vinden zijn.

Prestaties Nextory

Nextory is één van de grote bedrijven op het gebied van het digitaal maken van boeken en het verbreden van de leeservaring. Het bedrijf biedt e-books en audioboeken aan van de grootste boekpublicisten in de wereld. De boeken worden aangeboden via een innovatieve, vernieuwende app. Het is het doel van Nextory om zoveel mogelijk mensen te laten lezen.

Statistieken Nextory

Nextory werd opgericht in 2015. In 2017 groeide het aandeel met maar liefst 202%, terwijl het aantal digitale boeken in Zweden zelf met (slechts) 50% groeide. In de eerste drie kwartalen van 2008 groeide Nextory nog eens 175% (tegenover een toename van digitale boeken in Zweden van 37%). In 2018 kwam Nextory ook in Finland online te staan en in 2019 in Duitsland.

De kracht van Nextory

Nextory is opgericht met het principe mensen betaalbare leesopties te geven die nog eens makkelijk toegankelijk waren. Dit wordt gedaan door duizenden verschillende e-boeken en audioboeken aan te bieden tegen een vaste lidmaatschap prijs. Het staat je vrij zoveel je wil van de dienst gebruik te maken en boeken te ‘verslinden’ als een Koekiemonster (een Boekiemonster).

Nextory in Nederland

Nextory is sinds 2020 ook in Nederland te gebruiken. Het online platform van luisterboeken en e-books is in Nederland een concurrent van onder meer Storytel en Kobo Plus. Nextory heeft tot doel wereldwijd mensen van leesplezier te voorzien, door ook de mensen hier in Nederland. Nextory is ook actief in Zweden, Finland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland.

De totale boekencatalogus

nextory gratis

In totaal kun je uit meer dan 200.000 boeken kiezen. Hetzelfde boek is toegankelijk als e-boek, maar ook als audioboek. Er zijn ook uitzonderingen: sommige boeken zijn alleen als e-boek en andere boeken alleen als audioboek beschikbaar. Als je maar van één van de twee manieren gebruik kan of wilt maken, moet je van tevoren even goed kijken welke boeken voor jou zijn.

Aanbod Nederlandse boeken

Het aanbod Nederlandstalige boeken (dus ook Vlaamse boeken) is best groot. Daarnaast zijn er ook genoeg boeken te vinden die uit een andere taal komen – bijvoorbeeld Engels – maar waarvan Nederlandse vertalingen zijn gemaakt. Die vertalingen zijn vaak ook op Nextory te vinden.

Aanbod kinderboeken

Op Nextory vind je een heleboel boeken voor volwassenen, maar er zijn ook kinderboeken, die speciaal voor kinderen zijn. Zo is er voor elk lid van het gezin iets leuks te vinden om te lezen.

Gebruik maken van de app (desktop of mobiel apparaat)

Om luisterboeken te kunnen beluisteren, moet je eerst de Nextory app downloaden. Deze app is te gebruiken op tablet en smartphone, maar niet voor Mac of PC. Je kunt de app downloaden als je apparaat iOS of Android gebruikt. Een andere tegenvaller is dat Nextory niet te gebruiken is met e-reader: hét klassieke middel om e-boeken mee te ontdekken.

Nextory app gebruiken

De Nextory app heeft een indeling die veel op die van Spotify lijkt. Je vindt het menu onderin het scherm. Je kunt kiezen uit vier verschillende knoppen, elk met een eigen functie: zoeken, boekentips, opgeslagen (boeken die je hebt opgeslagen) en account (voor instellingen van je account).

De zoekfunctie

Met behulp van de zoekfunctie kun je op zoek gaan naar een specifieke titel. Je kan zoeken op basis van een bepaald genre, of op basis van de naam van het boek of de auteur. Bij de zoekbalk zijn ook de verschillende genres te zien: elk genre heeft een eigen pagina. Op die pagina kun je vervolgens nog specifieker op zoek gaan naar deelthema’s. ‘Kinderen’ is een genre dat valt op te delen in onder meer leeftijdsgroepen, spanning, prentenboeken en sport.

Verschillende boekentips

Hier worden tips gegeven voor boeken die op Nextory beschikbaar zijn (gekomen). Je vindt hier onder meer lijsten met de nieuwste boeken, de meest populaire boeken, maar ook boeken met een bepaald thema of boeken die het erg goed doen binnen een bepaalde categorie.

Opgeslagen boeken

Hierin staan alle boeken waaraan je begonnen bent (die je dus aan het lezen bent). Ook staan er boeken in die je gemarkeerd hebt en nog van plan bent om te lezen. Je kunt maar liefst 20 boeken tegelijk beluisteren of lezen. De meeste mensen zullen er niet zoveel tegelijk luisteren of lezen. Onder opgeslagen vind je ook de boeken die je al gelezen hebt, plus nog aanvullende informatie over je leesgedrag en -tijd. Je kunt jezelf een leesuitdaging stellen.

Je accountinstellingen

In het menu van je account kun je de instellingen van je account beheren. Je kunt onder andere switchen tussen verschillende profielen (op één account) en app instellingen aanpassen.

Wat kost Nextory?

nextory abonnement

Nextory biedt twee verschillende soorten abonnementen aan. Deze heten ‘Goud’ en ‘Familie’ (is je familie geen ‘goud’?). Bij Goud zet je jezelf op de eerste plaats: dit is het abonnement waarbij slechts één gebruiker tegelijkertijd toegang heeft tot de wonderlijke wereld van Nextory. Het abonnement Familie is voor het hele gezin. De prijs voor twee gebruikers is goedkoper dan de prijs voor drie gebruikers. Elke gebruiker kost weer extra.

Kosten van abonnementen

Het Goud abonnement kost 9,99 euro per maand (in de aanbieding), normaal gesproken kost het 11,99 euro in de maand. Zoek van tevoren uit welke prijs op jou van toepassing zal zijn. Het Familieaanbod is wat duurder, maar wel veel voordeliger dan losse abonnementen dan losse abonnementen voor elk familielid. Een abonnement voor 2 personen kost 14,99 euro in de maand. Een abonnement voor 3 personen 19,99 euro en 3 gebruikers kost 23,99 euro.

Actie: eerste 14 dagen gratis

Het mooie van Nextory is dat je de eerste 14 dagen gratis krijgt. Dat geldt voor het Goud, maar ook voor het Familie abonnement. Je betaalt geen cent tot de gratis proefperiode er op zit. Een ander voordeel is dat er geen opzegtermijn bestaan: je kunt gewoon opzeggen wanneer je wilt.

Pluspunten van Nextory

Nextory is een aanbieder van luisterboeken met…

  • Een groot assortiment luisterboeken en e-boeken.
  • Een goede selectie Nederlandstalige boeken (voor een niet-Nederlands bedrijf).
  • Een app die vriendelijk in gebruik is.

Veel luisterplezier!