Oké, je denkt erover om een e-reader te kopen, maar wat is nou een goede e-reader? Of beter gezegd: wat is echt de beste? Hier vergelijken we de beste e-readers, waarbij we ook rekening hebben gehouden met het oordeel van Radar, Tweakers en de Consumentenbond. Wordt het de Kobo of toch een andere? Lees verder…

Vind hier de beste e-readers van het moment

E-readers zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken. Wij willen je hierbij helpen door een overzicht te maken van de beste e-readers die je op dit moment kunt kopen.

Uitslagen van testen van Radar, consumentenbond en nu.nl

Verschillende journalisten hebben tests gedaan met e-readers, waaronder Radar, Consumentenbond en Nu.nl. Hier kwam Kobo steeds als beste naar voren. Ook wij hebben de verschillende e-readermerken aangeschaft en getest. Hieronder vind je ons oordeel.

Kobo Clara HD

Het eerste model dat we hier bespreken is de Kobo Clara HD E-reader. Dit is de meest compacte en lichtste e-reader van het met Kobo en is inmiddels enorm populair. Met name de handige zoekfunctie en de schermverlichting maken dit een fijne keuze. Daarom mag dit product ook zeker niet ontbreken op de lijst van beste e-readers.

Kobo Libra H20 E-reader

Ben jij van plan jouw e-reader op vakantie of in het bad te gebruiken? Dan is de Kobo Libra H20 E-reader perfect voor jou. Het product lijkt in veel opzichten op de Clara HD, met als grote verschil dat dit model waterdicht is. Je moet hem natuurlijk niet gedurende langere tijd willen onderdompelen, maar spatwater is geen enkel probleem. Ideaal, toch?

Autovision AV64 Lumiread

Dit mooie model van Autovision is uitgerust met een 6 inch e-ink Pearl HD-scherm en achtergrondverlichting die je zelf in of uit kunt schakelen. Er is in het geheugen genoeg ruimte voor maar liefst 5000 e-books en je kunt dit nog eens verder uitbreiden met een micro SD-kaart. Je zult dus nooit zonder een boek komen te zitten.

Pocketbook Touch Lux 4

De Pocketbook Touch Lux 4 kan vrijwel alle documentformaten ondersteunen en heeft daarnaast een interne opslagcapaciteit van 8 GB. Deze ruimte is uit te breiden met een externe geheugenkaart van maximaal 32 GB. Er valt over dit ontwerp dus weinig te klagen.

Denver EBO-620 Ebook reader

Deze luxe e-reader heft een batterijvermogen van maar liefst 1500mAh. Dit betekent dat je de reader zo’n 7,5 uur non-stop kunt gebruiken. In de standby-modus redt de batterij het zelfs tot wel 160 uur. Bovendien is het apparaat binnen slechts 3,5 uur weer volledig opgeladen. Dat maakt dit het ideale product om mee te nemen op vakantie of een lange autorit.

Onyx Book Nova 2

Deze e-reader is wat groter dan gemiddeld. Het beeldscherm is namelijk maar liefst 7,8 inch en is uitgerust met de hoogste resolutie. Bovendien profiteer je van een uitstekende batterijduur, die na het inschakelen van wifi met nog eens 60% zal worden verlengd.