Is Nextory een goede dienst voor audioboeken? Heeft het een groot aanbod aan e-boeken en audioboeken en is het betrouwbaar? Laten we het ontdekken in onze Nextory-review.

Ervaringen met Nextory Nederland: is Nextory betrouwbaar?

Is het aanbevolen om van Nextory jouw nieuwe platform te maken voor het lezen van e-boeken en het luisteren naar audioboeken? Is het een goed en betrouwbaar platform?

Met de komst van apps voor audioboeken is er voor veel mensen een wereld open gegaan. Denk maar eens aan die momenten dat je onderweg bent en eigenlijk alleen maar op je telefoon zat te kijken of spelletjes zat te doen.

Nu luister je ontspannen naar een boek in plaats van alleen maar naar de kleine lettertjes op het scherm te kijken. Met een tablet van redelijk formaat kun je zelfs boeken lezen met Nextory. Het zorgt voor veel relaxte uurtjes en spannende ontknopingen.

Laten we punt voor punt kijken naar onze ervaringen en oordeel over Nextory. Voordat we dat doen, is het wellicht handig om te weten dat je 40 dagen gratis gebruik kunt maken van Nextory om het zelf te ervaren.

Bevestig jezelf met Ideal, wat niks kost, en geniet direct van 40 dagen onbeperkt gratis audioboeken van Nextory. Beëindig binnen 40 dagen, dan betaal je helemaal niks.

Wat is Nextory?

Nextory is een bedrijf dat in 2015 in Stockholm werd opgericht, met als doel boeken over zo’n groot mogelijk deel van de wereld toegankelijk te maken. Zoveel mogelijk mensen zouden moeten kunnen genieten van het plezier van lezen. Nextory biedt honderden boeken aan.

Nextory is nog niet zo oud als bijvoorbeeld Storytel of Audible. Het bestaat pas sinds 2015 en komt – net als Storytel – uit Zweden. Het platform biedt iedereen die een abonnement afsluit de mogelijkheid om digitaal boeken te beluisteren of te lezen.

Je kunt Nextory op je telefoon of tablet gebruiken en het bedrijf wil je eigenlijk aansporen om op ontspannende wijze te luisteren of lezen, in plaats van totaal gefocust maar door nieuws te blijven bladeren of door Instagram te blijven scrollen.

Een digitale leeservaring

De wereld waarin we leven is aan het veranderen. Techniek heeft de wereld waarin we leven flink veranderd. Lezen is nu ook een digitaal medium. Dat houdt in dat er ook digitaal heel veel wordt gelezen, bijvoorbeeld nieuwsberichten via websites van bestaande kranten. Ook zijn er websites vol informatie en informerende blogs. Met behulp van bijvoorbeeld e-reader wordt digitaal gelezen. Digitaal lezen is goed voor het milieu: er is geen papier voor nodig.

Het internet nuttig gebruiken

Lezen is een nuttigere digitale bezigheid dan urenlang achter elkaar rond te surfen, plaatjes en foto’s te kijken. Met Nextory kun je meer te weten komen over je favoriete onderwerp, een spannende thriller of een ontspannend boek lezen. Lezen prikkelt de fantasie en helpt je de wereld en de mensen om je heen beter te begrijpen. Digitaal lezen hoeft niet duur te zijn.

Nextory vandaag de dag

In het jaar 2022 is Nextory één van de grootste aanbieders op het gebied van abonnementen voor e-books en luisterboeken in (Noord-)Europa. Je kunt in vele Europese landen op de app terecht. Het vinden van het ideale boek is heel eenvoudig met Nextory. Je doet het op tablet of telefoon. Er zijn maar liefst honderdduizenden titels om uit te kiezen: genoeg leesplezier voor iedereen.

Boeken lezen of juist luisteren?

Bij Nextory vind je zowel e-Books (digitale boeken) als luisterboeken, waarbij het verhaal door een stem voor je wordt voorgelezen. Je kunt lezen of luisteren waar en wanneer het je uitkomt en dat op zowel mobiel als tablet. De Nextory-app werkt met Android en met iOS.

Nextory prijzen

Net als bij de meeste concurrenten kun je bij Nextory zoveel luisteren en lezen als je zelf wil. Je betaalt maandelijks kosten voor je abonnement. Je kunt je abonnement ook elke maand opzeggen, wat een groot voordeel is. Een standaardabonnement is 11,99 euro (wat even duur is als Storytel). Het mooie is dat je een gratis proefperiode krijgt voor het volledige assortiment.

Nextory is goedkoper dan Kobo Plus

Wist je dat een Nextory abonnement goedkoper is dan het abonnement Kobo Plus Lezen en Luisteren (van 12,99 euro in de maand). Bij Kobo Plus betaal je 9,99 euro in de maand als je kiest voor alleen e-books, of alleen luisterboeken. Het Familie abonnement bij Nextory is erg voordelig (goedkoper per persoon) als je met meerdere mensen e-books of luisterboeken gebruikt.

Een abonnement uitkiezen

Nextory Nederland heeft twee verschillende abonnementen: het ‘Goud’ abonnement en het ‘Familie’ abonnement.

GoudFamilie
11,99 euro per maand
Voor 1 account (en dus ook 1 gebruiker)
Met 2 gebruikers 14,99 euro p/m
Met 3 gebruikers 19,99 euro p/m
Met 4 gebruikers 23,99 euro p/m

Het Goud abonnement is speciaal voor één persoon en kost 11,99 per maand. Het familieabonnement is wat duurder: 14,99-23,99 per maand, maar heeft wel als voordeel dat het met verschillende accounts te gebruiken is, waardoor de prijs per account lager uitpakt. Voor een gezin met twee ouders en twee kinderen betaal je dan net geen 24 euro. Dat is 6 euro per persoon per maand.

Als je een magazine wilt kopen, ben je dat bedrag al gemiddeld kwijt en dat terwijl de kwaliteit van een magazine vaak te wensen overlaat. Je gooit ze vaak na een paar keer lezen bij het oud papier, zeker als ze mee op vakantie zijn geweest of in bad gelezen worden.

Bij zowel het Goud als het Familie abonnement zijn de eerste 14 dagen geheel gratis.

Is Nextory het geld van een maandelijks abonnement wel waard?

Nextory is net als Audible (van Amazon) en Storytel een platform voor het lezen en/of luisteren van digitale boeken. De prijzen van Nextory liggen rond hetzelfde bedrag als de andere aanbieders, al kan een gezinsabonnement of aanbieding in combinatie met andere dienstverlening bij de andere aanbieders soms goedkoper zijn.

Voor het bedrag van 11,99 euro per maand kun je echter nog niet eens een fatsoenlijk boek kopen. De meeste boeken starten bij een prijs van tussen de 18 en 25 euro. Dat houdt dus in dat je – als je digitaal kunt lezen of luisteren – minimaal twee keer zoveel kunt lezen voor dat bedrag per maand. En eigenlijk heb je nog veel meer mogelijkheden, want bij een abonnement horen een onbeperkt aantal boeken.

Wat nog goed is om te weten: je kunt je abonnement elke maand opzeggen en je zit dus niet altijd een heel jaar vast aan een abonnement waarvoor je elke maand moet betalen. Zeker als je merkt dat je de app niet meer gebruikt of het grootste deel van de voor jou interessante bibliotheek al gelezen hebt, is dat wel zo prettig.

heb je wel behoefte aan weer een abonnement elke maand erbij?

Door trends als ontspullen en minimalistisch leven zou je misschien denken dat je juist zo min mogelijk abonnementen wilt afsluiten. Als je minder maandelijkse kosten hebt, hou je meer over om van je vrije tijd te genieten. Toch is er voor luisterboeken of E-books wel iets te zeggen, want bij minimalisme gaat het er juist om dat je minder spullen hebt. Een luisterboek of E-book is geen fysiek element in je huis, waardoor je er niet voor hoeft te zorgen of het voor rommel kan zorgen.

Je hebt als het ware een enorme digitale bibliotheek waar je uit kunt kiezen, zonder dat je een boekenkast moet kopen om de hele collectie netjes in te verzamelen. Het scheelt geld, want boeken en magazines zijn de laatste jaren steeds duurder geworden, maar het scheelt je ook ruimte in huis. Steeds vaker kiezen we voor een opgeruimder huis, zodat onze geest ook opgeruimd en relaxt kan blijven. Spullen kunnen namelijk voor veel stress zorgen en daarnaast moet je het onderhouden.

Een account aanmaken

Een account aanmaken gaat lekker snel en makkelijk. Je gaat eerst naar de homepage. De app download je via Google Play of de App Store. In de app kun je een persoonlijk profiel instellen met verschillende opties. Ook kun je de taal selecteren. In je leeslijst kun je boeken opslaan om later te lezen of te beluisteren. In totaal kost het aanmaken van een account 5 minuutjes.

Nextory in Nederland

Nextory is sinds enige tijd actief in Nederland en biedt een brede selectie van e-books en ook luisterboeken, voor een relatief laag maandbedrag. Niet alle boeken die je graag zou lezen zijn beschikbaar, maar over het algemeen is het aanbod groot genoeg. De gebruikservaring is erg goed.

Voor wie is Nextory Nederland geschikt?

Nextory Nederland is vooral geschikt voor mensen die zowel boeken lezen als luisteren. Met een dubbel abonnement (lezen + luisteren) geniet je dubbelop en is het aanbod erg breed. De leesapp is erg gebruiksvriendelijk, wat altijd een groot pluspunt is. Het zoeken van je lievelingsboek is of het ontdekken van een nieuwe suggestie is een fluitje van een cent voor jong en oud.

Iedereen die digitale boeken wil lezen of beluisteren kan via Nextory een grote bibliotheek aan Nederlandstalige en Engelstalige boeken vinden. Het aanbod aan genres is ontzettend groot en binnen een hoofdgenre kun je nog specifieker zoeken naar wat je wilt lezen. Het is wel te adviseren om vooraf aan het afsluiten van een abonnement goed gebruik te maken van de gratis periode dat je Nextory mag proberen.

Als het jou bijvoorbeeld vooral om Nederlandstalige kookboeken te doen is, ben je namelijk snel klaar met snuffelen. Kun je kookboeken in het Engels ook waarderen? Dan heb je wel weer geluk, want daar staan er meer dan 15 bladzijden van (met op elke bladzijde wel 42 boeken). Het is dus wel even opletten en weten waar je het abonnement voor afsluit, voordat je teleurgesteld bent in het aanbod.

Lay-out en functies van Nextory

Nextory maakt gebruik van een minimalistische lay-out in de app. Dat is misschien wat saai, maar ook erg overzichtelijk. De roze pictogrammen op de witte achtergrond zijn in elk geval erg duidelijk. Een specifiek e-boek of luisterboek gevonden? Je kunt op de cover drukken en meteen beginnen met lezen of luisteren. Je krijgt onder meer een overzicht van de auteur en in het geval van een luisterboek over de voorlezer. Daarnaast zie je hoelang het luisteren of lezen duurt.

Is Nextory handig?

Het zoeken naar een specifiek boek gaat bij Nextory erg snel. Op basis van je leeshistorie (de boeken die je eerder bij Nextory hebt gelezen) krijg je bovendien verschillende suggesties voor nieuwe boeken. Het leuke is dat je van een boek ook eerst een voorbeeld kunt bekijken of beluisteren. Downloaden is ook mogelijk. Je kunt een gedownload boek ook lezen zonder dat je internetverbinding nodig hebt. Ook kun je favorieten opslaan. Nextory is erg handig!

Nextory Nederland aanbod: hoe goed is de Nextory-bibliotheek?

Het aanbod van Nextory is in sommige genres erg breed en in andere wat minder. Je kunt in ieder geval zeggen dat het aanbod divers is. Je vindt e-books en audioboeken in vele soorten categorieën, onder meer: spanning, misdaad, mysterie, non-fictie, persoonlijke ontwikkeling, horror, romance, maatschappij en politiek, sciencefiction, fantasy, humor, young adult en lifestyle.

Wat voor boeken kom je tegen?

Van alles wat eigenlijk: zowel Nederlandse boeken van onder meer Thomas Olde Heuvelt, Tess Gerritsen, Saskia Noort, Suzanne Vermeer en Arnon Grunberg, als internationale boeken, waaronder ook de bekende Harry Potter-reeks (J.K. Rowling) en de Hobbit en Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. Ook vind je de horrorklassiekers van Stephen King.

Ben je erg kieskeurig?

Als je echt naar een specifiek boek, een specifieke reeks of een specifiek soort boeken op zoek bent, is Nextory misschien niet de juiste aanbieder voor jou. Nextory heeft vooral een erg breed aanbod, maar dat betekent wel dat het aanbod niet specialistisch is op één of meerdere gebieden. Voor je je abonneert, kijk je het beste even of jouw lievelingsboeken ertussen staan.

Liefhebber van podcasts

Nextory is voor mensen geschikt dan je misschien zou denken. Je bent namelijk nergens toe verplicht. De ene maand lees je 2 boeken en de volgende 10: het is jouw keuze. Ook als je geen echte lezer bent, is Nextory een uitstekende optie voor je. Van luisterboeken geniet je met je ogen dicht, wegdromend in een wereld die door een charmante spreker wordt geschetst.

Aanbod kinderboeken

Nextory is ook een ideaal platform voor boeken die je misschien niet zelf leest, maar die je aan je kinderen voor kunt lezen. Op Nextory staan verschillende kinderen, en luisterboeken speciaal voor kinderen. Het aanbod boeken is vooral erg groot voor kinderen vanaf 6 jaar.

Even wegdromen

Nextory luisterboeken zijn het perfecte middel om weg te dromen met je gedachten, om even een momentje voor jezelf te nemen waarin niemand je kunt storen (zelfs je eigen stressgevoelens niet). Het mooie van luisterboeken is dat je ze ook kunt beluisteren terwijl je iets anders aan het doen bent, bijvoorbeeld een andere hobby zoals tekenen, tuinieren of knutselen.

Wat zijn onze ervaringen met Nextory?

Het is heerlijk om even af te kunnen schakelen, of dat nou met een romantisch verhaal is of met een humoristisch boek. Je kunt zelfs aan je persoonlijke ontwikkeling werken of leren hoe je het beste met je pubers om moet gaan. Afhankelijk van waar je op dat moment zin in hebt, kun je een boek kiezen als E-book of als luisterboek. Veel boeken zijn echter in beide vormen beschikbaar en dat is handig, want dan kun je schakelen tussen de twee als je dat zou willen.

Wat erg leuk is aan Nextory, is de ontzettend lange lijst met boeken per categorie. Je hebt altijd meerdere bladzijden met titels om uit te kiezen en daarnaast kun je als je dat wilt ook nog sorteren op populariteit, datum van uitgave of hoe goed het boek scoort. De hoeveelheid categorieën en boeken binnen elke categorie, maken dat je eindeloos kunt snuffelen en variëren naar gelang je mood. Natuurlijk is de lijst niet oneindig, dus die verwachting moet je dan ook zeker niet hebben.

Een aantal voordelen van Nextory

Ten eerste is het aanbod boeken bij Nextory erg groot. In totaal vind je meer dan 200.000 boeken, Engelstalig en Nederlandstalig. Dat zijn meer boeken dan één mens in zijn of haar leven kan lezen. Er is dus keuze genoeg. Ook het aanbod kinderboeken is erg fijn. Luister je naar een luisterboek? Dan kun je de voorleessnelheid aanpassen naar wat jij het prettigste vindt. Ook kun je je eigen leesgedrag bijhouden en je kunt jezelf een leesuitdaging stellen.

Een aantal nadelen van Nextory

Je kunt de Nextory app helaas niet gebruiken op e-reader. Dat is natuurlijk zonde, want dat is het apparaat waarop de meeste mensen e-boeken lezen. Je kunt ook alleen een verhaal downloaden als je thuis bent aangesloten op de wifi. Onderweg data verbruiken kan hierbij niet.

Wat zijn de voor- en nadelen van Nextory op een rij?

De Nextory app is erg gebruiksvriendelijk en je kunt gebruik maken van handige statistieken bij het lezen. Hierover vertellen we je in de komende alinea’s meer. Het enige nadeel is dat het aanbod soms wat beperkt is. Dat heeft ermee te maken dat Nextory een internationaal bedrijf is en dat het aanbod Nederlandse titels daardoor een stuk kleiner is dan Engelse boeken.

Voordelen

 • Je kunt eerst 14 dagen uitproberen voordat je start met het betaalde abonnement. Dit betekent dat je alle features in die eerste maand kunt verkennen om te zien of je ze prettig vindt. In 14 dagen tijd zul je ook merken of je er geregeld gebruik van maakt. Dan leer je vanzelf of een abonnement een goed idee is of weggegooid geld is.
 • De abonnementen zijn aan te passen aan je eigen behoeften, want je kunt voor een gebruiker of voor meerdere gebruikers binnen een huishouden een abonnement afsluiten. Met meerdere gebruikers wordt het bedrag per maand in verhouding goedkoper dan wanneer je voor alle gebruikers los een abonnement afsluit.
 • De digitale bibliotheek wordt telkens aangevuld met nieuwe boeken, waardoor je je nooit gaat vervelen. Er is altijd een nieuwe topper die je wel wilt lezen of beluisteren.
 • Binnen de app kun je statistieken raadplegen om te zien of je je leesdoelen hebt behaald. Zo is er Leesuitdaging en Leesdagboek als extra functionaliteit.

Nadelen

 • Het aanbod Nederlandstalige boeken is veel kleiner dan het aanbod Engelstalige titels.
 • Sommige categorieën zijn minder goed gevuld en als dat je favoriete genre is, ben je daar snel doorheen.
 • Hoewel luisterboeken en E-books steeds populairder zijn geworden en er diverse platformen zijn, kan je toch het gevoel van een echt, tastbaar boek in je handen missen. In bepaald licht of bij direct zonlicht kun je je E-book niet lezen, terwijl dit bij een gewoon boek wel kan.

Is Nextory betrouwbaar?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. We kunnen in ieder geval niet zeggen dat Nextory een dief van je portemonnee is. Je moet voor jezelf bepalen of het gunstig is een account aan te maken en een abonnement af te sluiten. Dat is afhankelijk van hoeveel boeken je per maand leest of luistert. Wie veel luistert, of met het hele gezin, heeft veel aan een Nextory abonnement, vooral thuis. Je kunt onderweg genieten van boeken die je hebt gedownload.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met Nextory?

 • Global.techradar.com is vooral enthousiast over Nextory vanwege de fijne lay-out van de app en het onbeperkt kunnen lezen/beluisteren van boeken. Minder tevreden is de reviewer over het aanbod, omdat je bij specifieke voorkeuren niet altijd aan je trekken komt.
 • Want.nl kan Nextory aanraden aan iedereen die graag boeken digitaal leest of een luisterboek opzet. Een verbeterpunt dat wordt genoemd door deze reviewer is de dark mode die je niet als instelling voor de achtergrond kunt selecteren.
 • Demamagids.nl is vooral te spreken over het milieuvriendelijke aspect van een digitaal boek of luisterboek. Wel geeft ze aan dat een stem bij een luisterboek soms niet is wat je had gehoopt. De reviewer gaat dan ook vooral voor de E-books en niet voor de luisterboeken. Verder vindt ze het prettig dat je een verlanglijstje kunt aanmaken, zodat je altijd iets te lezen hebt dat bij je bui past. Deze reviewer heeft een affiliate link in haar review staan.
 • Coolesuggesties.nl is tevreden over het aanbod in de bibliotheek. De app werkt prettig en is duidelijk vanaf het eerste moment dat je hem opstart. Het enige dat deze reviewer jammer vindt, is dat er geen hoofdstukaanduiding is. Dit is namelijk nodig om te kunnen schakelen tussen luisterboek en E-boek.

Conclusie: wel of geen abonnement bij Nextory afsluiten?

Wanneer jij alleen maar leest met een harde kaft in je hand en al nagelbijtend elke bladzijde van je thriller wilt kunnen omslaan, is Nextory waarschijnlijk niks voor jou. Een digitaal boek op een tablet lezen wordt dan heel erg wennen voor je. Wel is het weer handig als je naar bed gaat of in de trein zit en het als luisterboek wilt gebruiken. Je kijkt dan naar buiten en ziet het landschap voorbij vliegen, terwijl de hoofdpersoon in het boek je meeneemt in zijn verhaal.

Luisterboeken kunnen meerdere doelen dienen. Je kunt er heerlijk bij in slaap vallen, er de was mee doen met je telefoon achter in je broekzak en er je tijd in de wachtkamer sneller mee voorbij laten gaan. E-books zijn ook weer nuttig voor je persoonlijke ontwikkeling, of als je een standaard erbij pakt en je boek zo neerzet dat je met het recept uit het kookboek mee kunt koken.

Eigenlijk is er voor iedereen wel een boek om te lezen of naar te luisteren, zelfs voor kinderen of alleen maar serieuze lezers. Ook is er voor elk samenstelling van een huishouden wel een geschikt abonnement. Je bespaart niet alleen, omdat geprinte boeken duurder zijn, maar kunt je boeken ook nog eens overal mee naartoe nemen. De meeste boeken zijn zowel te lezen als te beluisteren. Dat maakt Nextory een heerlijke app voor iedereen die lekker in een digitale bibliotheek wil speuren.

Wanneer je besluit om een platform te kiezen, vergelijk dan de diverse aanbieders met hun specifieke features en prijzen. Dat is de beste manier om te komen tot jouw ideale app voor E-books en luisterboeken.

Hoe sluit je een abonnement bij Nextory af?

Je begint met het aanmaken van een account en hiervoor heb je een e-mailadres en wachtwoord nodig. Dit wachtwoord mag je zelf kiezen voor dit account. Daarna dien je de app te downloaden die zowel via de App Store als Google Play beschikbaar is. Open je de app voor het eerst, dan log je in met jouw gegevens en pas je de instellingen aan aan jouw persoonlijke wensen. Verder vul je je gebruikersprofiel aan.

Daarna kun je van start gaan met snuffelen in de immens grote digitale bibliotheek met luisterboeken en E-books. Kom je iets tegen dat je leuk vindt? Door op het hartje te tikken sla je dit boek op in je persoonlijke favorieten. Zodra je deze leeslijst opent, kun je elk opgeslagen boek terugvinden en openen. Zo kun je in het weekend verder gaan met dat kookboek en de handige plaatjes die erbij staan, terwijl je in het openbaar vervoer naar die spannende biografie van Els Visser luistert.

Veel lees- en luisterplezier!