Hoe krijg je een gratis account bij Audible? Momenteel is dit een erg populaire audioboeken-dienst in Nederland, dus het is de moeite waard om dit te checken. Wij laten je in dit artikel zien hoe je je gratis account bemachtigt.

Een gratis account bij Audible

Audible geeft mensen die een abonnement afsluiten 30 dagen (een maand dus eigenlijk) gratis. In die maand kun je op dezelfde wijze gebruik maken van Audible als wanneer je betaalt: je mist dus niets wat je krijgt als je gaat betalen. Je krijgt toegang tot luisterboeken en podcasts.

Gratis proefperiode en abonnementen

Audible heeft twee verschillende abonnementen: Audible Plus en Audible Premium Plus. Deze abonnementen verschillen in prijs en in de diensten die je hiervoor in ruil krijgt. Het maakt niet uit welk van de twee abonnementen je kiest, je krijgt altijd een proefperiode van 30 dagen.

Het Audible Plus Abonnement

Het Audible Plus account is het basisaccount dat toegang geeft tot de catalogus met Audible Orginals (titels die door Audible zelf zijn geproduceerd), audioboeken, podcasts en nog meer. Je kunt het Audible Plus account opzeggen wanneer je wilt: wanneer het jou uitkomt. Wat je niet krijgt is 1 credit gratis, plus 30% korting op alle volgende titels die je per maand koopt.

Het Audible Premium Plus Abonnement

Wie het Audible Premium Plus account aanschaft, krijgt alle voordelen van Audible Plus: je krijgt toegang tot de catalogus met alle podcasts, audioboeken en de Audible Originals. Daarnaast krijg je per maand 1 credit gratis. Je kunt de credit inruilen (als een tegoedbon) tegen 1 audiobook naar keuze. Dit boek kun je luisteren wanneer je wilt en blijft altijd in je bezit. Ook krijg je 30% korting op alle volgende titels die je per maand besluit aan te schaffen.

Geheime optie: het Silver Abonnement

Het Silver Abonnement (‘Zilveren’ Abonnement) is het derde abonnement dat Audible heeft. Deze optie wordt niet actief aangeprezen, maar is wel een optie. Een Silver abonnement is eigenlijk een half Premium Plus abonnement: in plaats van 1 credit per maand, krijg je 1 credit per 2 maanden. Dat is half zo vaak. Gelukkig betaal je ook maar half de prijs van Premium Plus.

Waarom een abonnement bij Audible aanschaffen?

Audible is een service met de grootste selectie podcast en audioboeken van alle aanbieders wereldwijd. Audible heeft zelgs zogenaamde ‘Originals’: dit zijn boektitels die door Audible zelf geproduceerd zijn. Wie een abonnement afsluit bij Audible krijgt bovendien 30 dagen gratis.

De gratis proefperiode

Je gratis proefperiode bij Audible duurt 30 dagen. In deze 30 dagen maak je kennis met de diensten die Audible levert, die je ook bij een betaald abonnement krijgt. Als je na 30 dagen geen actie onderneemt, wordt de proefperiode automatisch omgezet in een abonnement waarvoor je betaalt. Voor je proefperiode eindigt, krijgt je van Audible een reminder e-mail. Vergeten op te zeggen? Dat is geen probleem: je kunt je abonnement stopzetten wanneer je wilt.

De Audible app gebruiken

Om gebruik te maken van Audible moet je de Audible app downloaden. Je kunt de Audible app gebruiken op iOS, maar ook op Android. Ook kun je gebruik maken van Audible op elk apparaat dat wordt aangestuurd door ‘Alexa’, apparaten van Kindle, Sonos en compatibele Fire tablets. Als je je proefabonnement opzegt voor je betaalde abonnement ingaat, betaal je niets.

Een proefabonnement met Amazon Prime

Audible is een onderdeel van Amazon en dat betekent dat leden van Amazon Prime een speciale korting krijgen als ze een Premium Plus account afsluiten. Tijdens de proefperiode krijgen Amazon Prime 2 credits voor 2 verschillende boeken in plaats van 1 voor niet-Primeleden. Na de proefperiode krijgen ook Amazon Primeleden 1 credit, net als andere leden.

Je houdt je boeken voor altijd

Boektitels (podcasts, audioboeken of Audible Originals) die je koopt bij Audible hou je voor altijd. Dat geldt voor titels die je aanschaft met een credit, maar ook voor je losse aankopen. Als je het boek eenmaal hebt aangeschaft, is het van jou en kun je ernaar luisteren wanneer je zelf wilt.

Wat doet Audible precies?

Audible is een service die duizenden (audio)boeken aanbiedt om uit te kiezen. Als nieuw lid krijg je onder meer toegang tot een exclusief fitness programma en kun je je kosteloos inschrijven voor podcastversies van The Washington Journal, The Washington Post en New York Times. Daarmee bespaar je potentieel 120 dollar. Als je je abonnement opzegt, blijf je de boeken houden die je eerder hebt aangeschaft. Dat is een fraai staaltje klantenservice.

Een tweede gratis proefperiode?

Heb je al een gratis proefperiode gehad bij Audible, dan is het mogelijk dat je een tweede gratis proefperiode kunt krijgen. Er moet dan wel wat tijd overeen zijn gegaan sinds je je account gecanceld hebt, maar het is aan te raden uit te zoeken of je opnieuw in aanmerking komt.

Hoe zet je je Audible Credits in?

De credits die je ontvangt bij een gratis proefperiode kun je op elk boek in de bibliotheek uitproberen. We raden je aan naar de bestsellers te gaan, of de credit aan een nieuw uitgegeven titel te besteden: zo kun je je gratis credit optimaal benutten en leesplezier beleven.

Kies een duur boek met je credit

Denk er ook aan dat je met een Audible credit zowel een heel goedkoop als een heel duur boek kunt aanschaffen. Het is aan te raden voor een duur boek te kiezen, want dat bespaart je veel geld. Je hoeft de titel niet los aan te schaffen: niet-leden zijn hier veel geld aan kwijt.

Gebruik al je credits

Zeg nooit je account op voor je al je credits hebt verbruikt. De credits die je hebt opgespaard worden namelijk verwijderd als je ze niet gebruikt, terwijl je de titels die je ermee aanschaft voor altijd kunt beluisteren. Het inzetten van credits die je al hebt gekregen, kost je helemaal niets.

Luister naar je boek voor het einde van je proefperiode

We raden je aan te luisteren naar het boek dat je met een credit van de gratis proefperiode hebt aangeschaft. Mocht het boek je niet bevallen, dan kun je het altijd voor een ander boek inwisselen. Zo voorkom je dat je met een titel zit die je eigenlijk niet bevalt en niet af wilt luisteren.

Audible voor kinderen

Audioboeken zijn een goed manier om kinderen bezig te houden en de wondere wereld van boeken te laten ontdekken. Het is een stuk leerzamer dan televisiekijken en vaak minstens zo interessant en leuk. Audible heeft een groot aanbod audioboeken speciaal voor kinderen. Dat zijn niet alleen losse titels, maar ook hele reeksen in een collectie. Kies een spreker die bevalt!

Collecties kinderboeken

Als je kiest voor een collectie kinderboeken, kun je met 1 gratis Audible credit maar liefst 7 of zelfs 8 verschillende kinderboeken tegelijk aanschaffen. Dat levert in totaal al snel 15 uur luisterplezier op voor kinderen. Luisterboeken voor kinderen zijn niet alleen heel leuk, maar ook spannend.

Maak gebruik van cancel offers

Als je ervoor kiest je Audible account na de proefperiode stop te zetten, kan je een speciaal aanbod van Audible krijgen waarmee de dienst probeert jou als lid te houden. Je kunt onder meer bonuskrediet krijgen, of tijdelijk korting op lidmaatschap. Reken er van tevoren niet op dat jij ook een speciale korting zal krijgen, maar het gebeurt wel eens dat leden een speciaal aanbod krijgen.

Zeg ‘ja’ tegen gratis Audible trial

Waarom? Je kunt altijd opzeggen, wanneer je wilt, zonder dat je geld kwijt bent. Het enige dat je hoeft te doen, is op tijd je proefperiode opzeggen. Gelukkig stuurt Audible je ook nog eens een reminder via e-mail wanneer de proefperiode er bijna op zit. Met de proefperiode kun je tijdelijk gratis gebruik maken van Audible, plus een gratis luisterboek naar keuze luisteren.

Wat als je meer dan 1 boek per maand wilt?

Je krijgt 30% gratis op alle vervolgboeken die je aanschuift buiten je credits om. Dat houdt in dat je flink wat korting kunt krijgen als je veel audioboeken per week beluistert. Let er wel op dat je niet op elk boek korting krijgt, maar wel op een groot percentage van het aanbod. Is er een boek dat je graag wilt hebben, maar je krijgt er geen korting op? Dan kun je er altijd voor kiezen de maand af te wachten en je eerstvolgende credit aan dit boek uit te geven.

Is Audible de moeite waard?

Jazeker, zolang je maar genoeg boeken leest per jaar. Als het aantal boeken dat je leest per jaar lager is dan 12 dan is het eigenlijk de moeite niet waard. Ook als je vooral boeken met een goedkope aanschafprijs leest, is een Audible abonnement niet de beste optie voor jou. Je kunt je credits namelijk het beste uitgeven aan boeken die normaal erg duur zijn om aan te schaffen.

Voor wie is Audible geschikt?

Audible is vooral geschikt voor mensen die vaak lezen en hier een gewoonte van hebben gemaakt (of willen maken). Audible is speciaal voor liefhebbers van het genre audioboeken. Als je gratis wilt uitproberen of luisterboeken iets voor jou zijn, is een gratis proefperiode ideaal.

Veel luisterplezier!