Wat zijn de beste e-boeken om te lezen? Wij geven je hier onder andere een top 10 van de beste e-boeken die wij beoordeeld hebben, evenals de beste e-boeken per categorie.

Toplijsten e-books: de beste e-books in een overzicht

E-boeken zijn digitale boeken – boeken die op de computer, laptop of op tablet gelezen kunnen worden. In de afgelopen jaren is de populariteit van e-boeken flink gegroeid. De meeste e-boeken zijn ook gewoon als papieren druk verkrijgbaar. Nieuwe boeken worden

soms exclusief als e-boek uitgegeven. E-boeken kennen een aantal voordelen: ten eerste nemen ze bijzonder weinig ruimte in – op e-reader passen er al gauw enkele duizenden.

De beste online e-boeken per categorie en genre

E-boeken zijn op het moment ontzettend populair. Niets is zo makkelijk als het lezen van een boek op een tablet of laptop. Je doet dit waar en wanneer je wil. In de afgelopen jaren is het aanbod e-boeken flink toegenomen. Je vindt nu e-boeken in alle soorten en maten. Vandaag de dag worden er bijna meer e-boeken verkocht dan papieren boeken. Het is daarom hoog tijd dat er onderscheid wordt gemaakt tussen e-boeken van hoge en van mindere kwaliteit.

Hieronder beginnen we dus met onze selectie van beste e-boeken per categorie:

>> Beste Fictie Ebooks
>> Beste Psychologie Ebooks
>> Beste Spiritualiteit Ebooks
>> Beste Zelfhulp Ebooks
>> Beste Relaties Ebooks
>> Beste Zakelijke Ebooks
>> Beste Hobby Ebooks
>> Beste Health Ebooks
>> Beste Jeugd Ebooks
>> Beste E-books Per Auteur

De top 10 beste populaire e-boeken van het moment

Hieronder volgt een overzicht van de populairste e-boeken (in Nederland) van dit moment. Dit zijn titels die al vaak gedownload zijn en erg in de smaak vallen bij lezers van e-boeken.

Titel 1: De avond is ongemak (Marieke Lucas Rijneveld)

De Avond is ongemak is een boek over een gereformeerd boerengezin dat overvallen wordt door de dood van één van de kinderen. Het boek wordt beschreven door ‘Jas’, die de leeftijd heeft bereikt dat hij ergens tussen de kindertijd en volwassenheid in bungelt. In het boek wordt beschreven hoe de familieleden van het overleden kind elk op eigen wijze het verlies verwerken. Waar vader en moeder verlamd zijn, beginnen de drie kinderen, waaronder Jas, te ontsporen.

Kracht van het boek

De avond is ongemak is een romandebuut van formaat. Het zit tjokvol geloof, seksualiteit en banaliteit. Marieke Lucas Rijneveld wordt gezien als een groot nieuw talent op het gebied van de Nederlandse Letteren. Haar literaire debuut vond in 2015 plaats, met de dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die meermaals werd herdrukt en de C. Buddingh’ prijs voor beste poëziedebuut ontving.

Titel 2: in de zevende hemel met De zevende zus (Lucinda Riley)

Dit boek telt maar liefst 704 pagina’s. De Zevende Zus is het zevende en laatste deel in de Zeven Zussen-reeks, die de zussen over de hele wereld voert. De auteur heeft de eer in 2018, 2019 en in 2020 het bestverkochte boek op haar naam te hebben staan. Zus nummer zeven is nogal een mysterie: ze liet zich niet gemakkelijk vinden. De andere zussen gaan naar haar op zoek en dat leidt hen de hele wereld over: van Nieuw-Zeeland tot Ierland, Frankrijk tot Canada.

Kers op de taart

Het volbrengen van de Zeven zussen-reeks heeft dezelfde lading als het afschrijven van het laatste boek in de succesvolle Harry Potter-reeks. Het vergt een enorme inspanning om maar liefst zeven dikke pillen van hetzelfde format te schrijven, die ook nog eens een onderlinge samenhang hebben. Dat is iets wat bewonderd mag worden. Lucinda Riley toont opnieuw aan dat ze het schrijverschap in haar vingers heeft en weet ook in De zevende zus weer te verrassen.

Titel 3: Sophia’s hoop (Corina Bomann)

Dit verhaal speelt zich af in Berlijn. Het jaar is 1926. Centraal staat een jonge vrouw die grote ambities heeft. Corina Bomann heeft al duidelijk gemaakt dat ze voor ogen heeft een trilogie te schrijven. Sophia’s hoop vormt hiervan het eerste deel. In 1926 bereikt het leven van de hoofdpersoon Sophia Krohn een dieptepunt: haar grote liefde eindigde in een schandaal en haar vader heeft zijn handen van haar afgetrokken. Verder studeren zit er voor Sophia niet in. Wat nu?

Een vlucht naar Parijs

Sophia besluit naar Parijs te verhuizen, waar ze een baan bij een groot modehuis weet te bemachtigen. Ze is succesvol, maar moet ook persoonlijke offers brengen. Zo eist haar baas dat ze 10 jaar lang niet trouwt en dat terwijl Sophia de hoop koesterde op herboren liefde.

Titel 4: De jongen, de mol, de vos en het paard (Charlie Mackesy)

Dit boek draait om vriendschap, de liefde en jezelf ontdekken. Arthur Japin leverde een poëtische vertaling van het Engelstalige origineel. Het boek is een moderne fabel geschikt voor zowel jong als oud. In het boek staan 100 illustraties en talloze poëtische teksten. Het verhaal draait om een unieke vriendschap tussen 3 dieren en 1 jongen, die samen het leven ontdekken.

Titel 5: De heks van Limbricht (Susan Smit)

Dit verhaal is geschreven aan de hand van een waargebeurd verhaal over een vrouw die de kerk probeerde te trotseren. Het is het verhaal van Entgen Luijten, afkomstig uit het plaatsje Limbricht (vlakbij Sittard), die eind 17e eeuw leefde. Ze is een vrouw die haar eigen weg kiest en een grote kennis heeft van de natuur, wat ervoor zorgt dat ze dorpsgenoten kan helpen. Door een ongelukkige reeks voorvallen wordt ze vanwege haar unieke gift beschuldigd van hekserij.

Titel 6: Koninkrijk (Jo Nesbø)

Het nieuwe boek van Jo Nesbø is een ijzingwekkend spannende tragedie die draait om twee broers, één vrouw en een moord uit het verleden die nooit is opgelost. Het verhaal draait om Roy Opgard, die in een afgelegens Noors bergdorp woont. Zijn jongere broer Carl heeft hun geboortedorp zo snel mogelijk verlaten en is naar Amerika geëmigreerd. De twee broers hadden te kampen met een moeilijke jeugd, die gekenmerkt werd door een strenge vader.

Titel 7: Kopje onder (Jeff Kinney)

Dit verhaal draait om de familie Botermans, die op een camperpark strand. De vakantie die zo mooi had beloven te zijn, verandert in een nachtmerrie als de storm begint en het water stijgt. Kopje onder is alweer het 15e deel in de ontzettend succesvolle kinderserie ‘Het leven van een loser’. De serie is voor kinderen van 8 en ouder. De vertaling is van Hanneke Majoor.

Titel 8: Ik ga leven (Lale Gül)

Lale Gül is Amsterdamse van Turkse, streng Islamitische komaf. In ‘Ik ga leven’ zet ze zich af tegen de strenge leefregels die haar in haar jeugd hebben beklemd. Het boek draait over het voortdurend vragen stellen aan jezelf en reflecteren op de strenge leefregels die haar deels hebben gevormd. Is alles wel zo vanzelfsprekend als het wordt gepresenteerd? Hoofdfiguur  Büsra bestrijdt dogma met veel humor en eerlijkheid. Alles dat los en vast is wordt aan de kaak gesteld.

Titel 9: De meeste mensen deugen (Rutger Bregman)

In De meeste mensen deugen laat Rutger Bregman een andere blik op de mens zien dan die priesters en filosofen uit het verleden hebben gehad. De westerse cultuur is al eeuwenlang overtuigd van de verdorven aard van de mens. Rutger Bregman laat een andere kijk op het menselijk bestaan zien. Hij zuigt de argumenten niet uit zijn duim, maar maakt gebruik van de spiksplinternieuwste inzichten uit de biologie, psychologie, economie en de archeologie.

Een reis door het verleden

Het ‘Nu’ is gevormd door het verleden. De geschiedenis geeft nieuwe inzichten op vragen van het nu. In dit boek wordt geprobeerd de grootste misdaden van de mens te verklaren en wordt de vraag centraal gesteld of mensen vooral tot het goede, of tot het kwade worden aangetrokken.

Titel 10: Valse Getuige (Karin Slaughter)

Karin Slaughter is een vaste waarde in de wereld van de literaire thriller. Als iemand de juiste achternaam heeft om een thriller te schrijven (Karin ‘Bloedbad’) dan is zij het wel. De nieuwe titel van Karin Slaughter draait om de zussen Leigh en Callie, die meer dan 20 jaar terug iets verschrikkelijks hebben gedaan en daar hun leven lang schuldgevoelens over hebben gehad. Dan worden ze plotseling geconfronteerd met een man die alles over hun daad weet en uit is op wraak.

Onze tip: 30 dagen gratis e-books via Storytel

Wist je dat Storytel meer dan 300.000 e-boeken en audioboeken heeft? Noem het maar en ze hebben het. Je kunt 30 dagen gratis gebruikmaken van Storytel:

De prijs van e-books

Een tweede voordeel van e-books is dat ze een stuk goedkoper zijn dan de papieren druk. Ze hoeven immers niet speciaal gedrukt te worden, waardoor de kosten voor materialen er niet zijn. Deze hoef je als klant dan ook niet te betalen. Minder gedrukte boeken betekent ook minder papiergebruik, wat weer goed is voor het milieu. E-boeken zorgen voor een winwin-situatie, al zullen er altijd lezers zijn die echt papier in handen willen hebben als ze aan het lezen zijn.

E-boeken het voordeligst aanschaffen

Je kunt e-boeken op verschillende plekken kopen, onder andere bij Bol.com en verschillende boekenwinkels. Het aanbod van elke e-boek aanbieder is verschillend, daarom raden we je aan altijd de verschillende opties te vergelijken en het e-boek te kopen bij een platform dat het beste bij je past. Het kan per e-book verschillen wat de voordeligste plek is om deze aan te kopen. De prijzen kunnen ook flink uiteenlopen, met een beetje geluk kan je al snel 70% besparen.

Het afsluiten van een e-boek abonnement

Op sommige platforms kun je e-boeken los aanschaffen, terwijl je op andere platforms een abonnement nodig hebt. Abonnementen kunnen erg voordelig zijn als je veel leest en van onbeperkte vrijheid wilt kunnen genieten. Storytel biedt verschillende abonnementen aan. Op de website van deze e-boek aanbieder vindt je duizenden e-boeken, plus verschillende luisterboeken. Op die manier kun je ook tijdens bijvoorbeeld een wandeling of een rit in de auto luisteren.

E-boeken en e-readers

Sinds de opkomst van smartphones en tablets zijn e-boeken ontzettend populair geworden. Het lezen van een e-boek op een e-reader wordt als het meest comfortabel gezien voor je ogen. E-readers zijn namelijk speciaal afgesteld om grote stukken tekst op te lezen. Zo wordt er rekening gehouden met licht op de achtergrond en voelt het bijna alsof je een papieren boek leest. Een e-reader heeft vaak ook ongeveer het formaat van een boek en dat is geen toeval. Hier kun je de beste e-readers vergelijken.

E-boeken zoeken via Google

Book.Google is een ideaal zoekmiddel voor het vinden van zo’n beetje elk e-Book ter wereld. Bij Google vind je het boek niet alleen in talloze talen, maar je krijgt ook een samenvatting. Het is mogelijk het boek direct te kopen via Google Play, waarna het direct in je bibliotheek verschijnt.