Hoe kun je gratis gebruikmaken van de diensten van Readly zodat je onbeperkt digitaal tijdschriften kunt lezen – uiteraard vrijblijvend? Wij vertellen het je hier. Lees verder…

Readly gratis trial (en andere Readly-aanbiedingen)

Wat is Readly? Readly is een digitale service, met een “all you can read” leesservice. Leden van Readly krijgen toegang tot duizenden magazines en dat allemaal met het gemak van één

app. Het idee voor Readly begon bij een zwembad in Cyprus in de lente van 2012, waar de oprichter van het bedrijf, Joel Wikell, met zijn familie op vakantie was. Na het lezen van de magazines die hij had meegebracht van huis, borrelde het idee voor een overkoepelende app op.

Het Readly concept

Waar Joel Wikell maar een paar magazines om te lezen had, wilde hij dat de mensen na hem tot zoveel mogelijk magazines tegelijk toegang zouden hebben. Het idee voor de app schoot wortel en werd verder uitgewerkt. De eerste opzet voor een app werd nog datzelfde jaar gemaakt, door drie ontwikkelaars in een smal plaatjes genaamd Växjö, in het zuiden van Zweden. Readly werd officieel gepresenteerd aan het Zweedse publiek in 2013 en was gelijk een hit.

Ene na het andere succes

In 2013 werd het Readly kantoor in Stockholm geopend en een jaar later al werd de app in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd en kwam er een kantoor in Londen bij. In 2015 ging Readly ook aan het vasteland van Europa in wal. Duitsland was aan de beurt: hier verscheen een kantoor in Berlijn. In 2018 werd Readly ook in Nederland beschikbaar en in 2019 zelfs in Italië. In 2020 had het bedrijf de primeur beursgenoteerd te gaan aan de Nasdaq in Zweden (Stockholm).

Readly vandaag de dag

Vandaag de dag is Readly de marktleider op het gebied van digitale abonnementen voor magazines volgens de “all you can read” formule. Inmiddels heb je via Readly toegang tot zo’n 5000 verschillende titels en maar liefst 140.000 verschillende uitgaven van over heel Europa. Readly werkt samen met 900 uitgevers over de hele wereld en met gebruikers in ruim 50 markten. Readly heeft een grote stap gezet in het digitaliseren van de magazine wereld.

De visie van Readly

Readly wil magazines naar het volgende niveau tillen en klaarmaken voor de toekomst. Het digitaliseren van magazines speelt daarbij een heel belangrijke rol. Het draait allemaal om het categoriseren en onderbrengen van kwaliteitscontent. In 2020 was verspreidde Readly maar liefst 140.000 uitgaven, die in totaal zo’n 99 miljoen keer zijn gelezen door mensen wereldwijd. Readly maakt gebruik van de nieuwste technologie en luistert naar de voorkeur van klanten.

Het Readly team

Readly wordt gedefinieerd door het team, stuk voor stuk teamspelers, die gepassioneerd omgaan met het Readly portfolio. Readly groeit bijzonder rap en blijft zichzelf van dag tot dag ontwikkelen. Readly heeft een duidelijk doel voor ogen en doet wat het kan om blijvend van waarde te zijn. Het streven is te blijven groeien en bloeien, zowel als bedrijf en als individuen.

Wat heeft Readly te bieden?

Een Readly abonnement geeft toegang tot duizenden magazines in 16 verschillende talen. In Google Play en de App Store heeft de app een gemiddelde rating van 4.5 en 4.8 (op schaal van 1-5), wat aantoont dat klanten bij Readly op een optimale gebruikservaring kunnen rekenen. Bovendien vind je content terug in het feature ‘Readly Articles’. Hier vind je aangrijpende verhalen, verslagen en interviews, stuk voor stuk in een mobielvriendelijk format.

Aanvullende functies

Readly heeft nog een aantal aanvullende functies, zoals het selecteren van favorieten, lezen op de mobiel, offline lezen (je kunt magazines en artikelen downloaden, waarna je ze ook buiten de app op kunt gebruiken – je hebt hier geen internet voor nodig) en het zogenaamde ‘family sharing’. Readly ziet zichzelf als onderdeel van de digitale toekomst en wil voorloper blijven.

Welke magazines heeft Readly?

Readly heeft veel verschillende soorten magazines: maar liefst 5000 van de beste magazines en krantentitels. Deze zijn elk moment van de dag toegankelijk, vanaf desktop, smartphone of tablet. Je kunt gebruik maken van je abonnement op tot wel 5 verschillende apparaten.

Verschillende lezerscategorieën

Bij Readly lees je onder

 andere over…

  • Huis en tuin: Good Housekeeping, Grand Designs, Beautiful Kitchens, Living Etc, Real Homes.
  • Eten en drinken: BBC Good Food, Feel Good Food, Delicious, Let’s Bake en Simply Vegan.
  • Beroemdheden en entertainment: Heat, OK!, Closer, Hello! en Bella.
  • Mode en beauty: Vogue, Grazia, Marie Claire, InStyle, Elle.
  • Gezondheid en wellness: Men’s Health, Women’s Health, Vegan Life en Planet Mindful.
  • Technologie: T3, What Hi-Fi?, Wires, Tech Advisor
  • Tuinieren: Grow Your Own, Gardeners’ World, Garden Answers en The English Home.
  • Kranten: The Guardian, The Metro, The Observer, The Evening Standard en The Daily Express
  • Ambachten en doe-het-zelven: Simply Knitting, Sew, Papercrafter en Crafts Beautiful.
  • Lees ook over auto’s, wetenschap, natuur, muziek, games, puzzels en meer.

Standaard twee weken gratis

Na aanmelding kun je een maand gratis gebruik maken van Readly, waarna je 10 euro in de maand gaat betalen. In totaal kun je uit meer dan 5000 verschillende magazines kiezen, waarvan er 179 Nederlands zijn. Onder deze Nederlandse magazines, vind je onder meer Elle, Jan, Men’s Health, National Geographic, Quest, Weekend, Quote, Harper’s Bazaar, Historia, ComputerTotaal en Cosmopolitan. Je hebt ook als Nederlandse lezer veel keuze.

Installeren van de app

Je installeert de Readly via de App Store (iPad en iPhone), of de Play Store (Android). Voor het prettig lezen van tijdschriften is het aan te raden een smartphone met groot scherm te gebruiken. Een tablet is ideaal. Na de installatie moet je je registreren. Je kunt je aanmelden met een Facebook-account en dit aan Readly koppelen, maar het is ook een optie om alle gegevens zelf handmatig in te geven. Je moet dan wel nog een werkend mailadres opgeven.

Kiezen van een betaalmiddel

Voor de eerste maand betaal je slechts 1 euro. Zeg je na die eerste maand niet op, dan gaan de maandelijkse kosten naar 10 euro. Je kunt betalen met iDeal, met credit card of PayPal.

Lezen van een magazine

Het lezen van een magazine is heel eenvoudig. Je klikt gewoon op de cover. Bladeren doe je vervolgens per pagina. Je kunt de pagina’s swipen (horizontaal opzij vegen). Een pagina vult het hele beeldscherm, dus dat is lekker makkelijk lezen. Je kunt in- en uitzomen door twee vingers uit elkaar of naar elkaar toe te bewegen. Er is een knop om 2 pagina’s naast elkaar af te beelden.

Je abonnement opzeggen

Heb je geen behoefte meer aan Readly? Of na je proefperiode besloten dat de dienst toch niet voor jou is, dan kun je via het hoofdmenu opzeggen. Het hoofdmenu is het symbool met de 3 streepjes. Vervolgens klik je op ‘Account info’ en dan ‘Manage your account’, door naar ‘Abonnementen en betalingen’ en vervolgens ‘Opzeggen’. De rest zou nu vanzelf moeten gaan.

Vier maanden gratis met Saga

Met Saga, de leidende digitale magazine service uit Groot-Brittannië, krijg je maar liefst vier maanden gratis Readly. Vier maanden lang kun je gratis ontdekken wat Readly te bieden heeft. Na afloop van de proefperiode betaal je 10 euro in de maand voor een abonnement. Je hebt toegang tot alle beste en nieuwste uitgaves van populaire magazines, maar ook van oude uitgaven.

Twee maanden gratis met Testnugratis.nl

Schrijf je je in voor Readly via Testnugratis.nl dan krijg je 2 maanden gratis. Je krijgt toegang tot ruim 4000 gratis tijdschriften, waaronder Vriendin, Revu, Quest, Esquire en Foodies, Mijn Geheim plus Psychologie Magazine. Er zitten vele dames-, maar ook heren- en familiebladen tussen. Het aanbod van Readly is zo goed als onuitputtelijk. Niet voor niets wordt Readly omschreven als het ‘Netflix onder de tijdschriftdiensten’. Je kunt gewoon opzeggen wanneer je wil.

Gratis Readly via Jordon Cox, plus Amazon voucher

Via Jordon Cox krijg je niet alleen 2 maanden gratis Readly, maar ook nog eens een gratis Amazon voucher met een waarde van 2 pond. Ideaal voor iedereen die graag magazines leest, maar ook zo nu en dan via Amazon shopt. Om de voucher te krijgen, moet je de 2 maanden gratis trial gebruiken en dan 1 maand betaald gebruik maken van Readly (de 3e maand). Zodra je het geld hebt overgemaakt, kom je in aanmerking voor de voucher van 10 pond.

Een kleine winst

Als je na de derde maand niet verder gaat met het gebruik van Readly, heb je niet alleen 2 maanden gratis van de dienst gebruik gemaakt, je gaat er zelfs 2 pond op vooruit. De kosten voor 1 maand abonnement (de derde maand) zijn 8 pond, terwijl je 10 pond Amazon tegoed krijgt.

Voor wie is deze deal?

Deze deal is speciaal voor iedereen die zich nog niet eerder bij Readly heeft ingeschreven. De deal is te verkrijgen tot het eind van september. Om de Amazon voucher te krijgen, moet je naar de ‘Special Deal’ pagina gaan. Er zijn namelijk ook andere offers voor 2 maanden gratis proef proberen, waarbij de Amazon voucher niet is inbegrepen. Hoe je het ook wendt of keert, met deze actie kun je voor wel 3 maanden gratis gebruik maken van de diensten van Readly.

Let op…

Let op: op de website van Readly valt te lezen dat de aanbieding van 1 maand gratis alleen kan worden gebruikt door klanten die nog geen actief Readly abonnement hebben. Ook kan de actie niet met andere acties gecombineerd worden. Let daar op bij het afsluiten van een actie.

Veel leesplezier!