Wat zijn momenteel de beste kookboeken? In deze aanrader-lijst vind je de top 10 beste kookboeken met aanraders op zowel simpel als gevorderd niveau. Ook vind je hier bijzondere kookboeken voor mannen én vrouwen. De aanraders uit deze lijst bevatten vaak ook een online-variant. Lees verder om te leren koken en bakken met de beste en nieuwste kookboeken…

Snel overzicht: Deze kookboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor variatieSimpel – Yotam Ottolenghi: Dit kookboek van Yotam Ottolenghi heeft, volgens velen, een bijzondere verzameling van eenvoudige en heerlijke recepten. We zijn vooral onder de indruk van de creatieve manieren waarop groenten in de spotlight worden gezet. Een ware inspiratie voor elke keuken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor internationale gerechtenJapanEasy – Tim Anderson: Met JapanEasy duik je in de wereld van eenvoudige Japanse gerechten. Wij vinden dit boek een echte aanrader voor iedereen die de Hollandse pot eens wil afwisselen met wat Oosterse flair. Bovendien zijn de recepten afkomstig van een MasterChef UK-winnaar, wat ons extra vertrouwen geeft in de kwaliteit ervan. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor broodloze lunches50x lunchen zonder brood – Sven ter Heide: Wij zijn van mening dat dit boek een uitstekende gids is voor wie op zoek is naar gezonde en snelle lunchalternatieven zonder brood. Of je nu onderweg bent, op kantoor zit of thuis luncht met de kinderen, dit boek biedt een scala aan inspirerende opties. >> Check laagste prijs

Vind hier de beste kookboeken

De beste kookboeken komen in allerlei verschillende varianten: gezonde maaltijden, uitgebreide maaltijden, simpele maaltijden en nog veel meer. Wij hebben de populairste boeken van de afgelopen jaren voor je op een rijtje gezet.

Je hoeft het niet alleen te zoeken bij de kookboeken van de méést bekende chefs als Jamie Oliver. Er zijn nog veel meer kookboeken die je alles kunnen leren over vegetarisch koken, italiaans koken, lekker en simpel koken, de basis van het koken, goedkoop koken, snelle gerechten leren koken of leren bakken.

Lees verder en ontdek wat voor jou het beste kookboek van de wereld gaat worden dat je moet hebben.

1. Simpel – Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi heeft volgens fans een van zijn beste kookboeken tot nu toe uitgebracht, vol overheerlijke, simpele recepten. Laat je inspireren door talloze manieren om groenten een glansrol te geven in jouw maaltijden.

2. Japaneasy – Tim Anderson

Ben je op zoek naar een lekkere manier om wat afwisseling te brengen in de dagelijkse Hollandse pot? Dan is JapanEasy van MasterChef UK-winnaar Tim Anderson zeker een goede keuze. Geniet van overheerlijke, maar vooral ook simpele Japanse gerechten.

3. 50x lunchen zonder brood – Sven ter Heide

In dit boek vind je 50x snelle recepten voor gezonde lunches zonder brood. Handig voor onderweg, op het kantoor of lekker aan de eettafel met de kinderen.

4. Puur koken zonder pakjes – Williene Klinck

Zoals de naam al doet vermoeden draait het in dit boek om het gebruiken van pure ingrediënten, het liefst rechtstreeks van het land.

5. Weber’s BBQ Bijbel – Jamie Purviance

Ben jij een echte vleeseter? Neem dan eens een kijkje in dit kookboek. Ook zeer geschikt als cadeau.

6. Koekjesbijbel – Rutger van den Broek

Voor iedereen die eigenlijk liever bakt dan kookt, is de Koekjesbijbel van Rutger van den Broek een leuke aankoop. Dit boek bevat maar liefst 170 koekjesrecepten, van ouderwetse favorieten tot de nieuwste recepten.

7. Uit de keuken van Fatima – Fatima el Irari

Fatima el Irari gebruikt haar Marokkaanse roots als inspiratie voor overheerlijke gerechten, zowel zoet als hartig. Probeer eens wat anders en laat je verrassen.

8. Koken voor dummies – Joke Reijnders

We zijn natuurlijk niet allemaal helden in de koken. Met dit handige boek uit de Voor dummies-reeks leer jij stap-voor-stap de lekkerste gerechten maken. Dat maakt dit niet alleen een leuk boek om zelf te kopen, maar ook om cadeau te geven aan iemand die het overduidelijk kan gebruiken!

9. Afvallen met gezond en vooral lekker eten – Natalia Rakhorst en Walter Rakhorst

Wil jij een beetje op de kilo’s letten door gezonde maaltijden te bereiden? Daar kan dit boek je bij helpen. De recepten zijn duidelijk opgesteld en het resultaat is niet alleen gezond, maar ook nog eens erg lekker.

10. Summerproof met Sonja – Sonja Bakker

Dit nieuwste boek van Sonja Bakker helpt jou bij het bereiken van je doelen voor de zomer!