Wat zijn nou echt goede boeken over gezonde voeding en een leven vol gezondheid over het algemeen? Doordat het voedingscentrum al meermaals door de mand is gevallen als lobby-clubje, is er duidelijk behoefte naar goede boeken over dit onderwerp. Lees verder voor de beste boeken rondom gezond eten, dieet, leefstijl, voeding, eetschema’s en sport.

Lees de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl hebben wij een overzicht opgesteld van de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding.

1. Oersterk & Persoonlijk Leefstijlplan – Richard de Leth

Richard de Leth ziet er nogal gezond uit. Hoe heeft hij dat gedaan? Het staat in zijn boeken. Dikke aanraders!

2. De dr. Ludidi Vastenmethode (Intermittent fasting)

Ooit gehoord van intermittent fasting? Het blijkt dus super gezond te zijn omdat je lichaam tot rust kan komen van al dat eten wat steeds maar weer gegeten ‘moet’ worden van de commerciële wereld waar we in leven. Intermittent fasting gaat bovendien niet ten koste van je spiermassa, dus die mythe wordt in dit boek ook aan banden gelegd. Dr. Samefko Ludidi legt uit wat dit precies inhoudt en hoe dit jouw gezondheid positief kan beïnvloeden.

3. Vet belangrijk – Mariëtte Boon

In dit boek vertelt Dr. Mariëtte Boon je alles over lichaamsvet. Je leert van alles over wat vet nu eigenlijk is, waar je het voor nodig hebt en welke factoren de aanmaak hiervan beïnvloeden. Dit boek hoort dan ook zeker thuis in het overzicht van de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding.

4. Superslapen – Floris Wouterson

Praktische lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit.

5. Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

Huisarts Juriaan Galavazi is van mening dat medicijnen slechts tijdelijk helpen bij het verminderen van klachten. Om permanent klachtvrij te worden, moet je dieper duiken naar de oorzaak van de problemen. Bij deze holistische aanpak is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en negatieve denkpatronen te doorbreken. Het resultaat is een goede mentale en fysieke gezondheid.

6. Fokking druk – Thijs Launspach

Wanneer je iemand vraagt hoe het met ze gaat, krijg je vaker wel dan niet het antwoord: “Fokking druk”. Het is tegenwoordig normaal om het druk te hebben, maar dit brengt ook veel negatieve gevolgen met zich mee. Zo hebben we in de afgelopen tien jaar bijvoorbeeld een enorme stijging van het aantal burn-outs gezien. Psycholoog Thijs Launspach vertelt in dit boek hoe je dit kunt voorkomen door meer rust in je hoofd te creëren.

7. Grip op koolhydraten – Yvonne Lemmers

Snelle en makkelijke weekmenu’s.

8. De verslaving voorbij – Jan Geurtz

Nieuwe methode zonder ontwenningsverschijnselen.

9. Hormoonbalans voor vrouwen – Ralph Moorman

De natuurlijke oplossing voor overgangsklachten, PMS, pijn bij het vrijen, hormonale migraine, acne, vruchtbaarheidsproblemen, pijnlijke borsten, PCOS, menstruatiepijn en nog 29 andere hormoonklachten.

10. Gezond van kop tot teen – Nienke Gottenbos

4 experts + 11 specialisten slaan de handen ineen.

Bonus-tip: Stoppen met roken – Allen Carr

Ben jij van plan om eindelijk een einde te maken aan je rookverslaving, maar weet je niet goed hoe? Dan is dit boek zeker het proberen waard. Allen Carr komt niet met tips of adviezen, maar legt simpelweg uit waarom mensen roken. Zodra je dit begrijpt, kom je erachter dat stoppen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Bonus-tips: Goede premium e-boeken over gezondheid en gezonde voeding

Naast de fysieke boeken die we hierboven aanraden, vind je hieronder uitstekende aanraders die voornamelijk digitaal te krijgen zijn. Het voordeel hiervan is dat ze allerlei bonussen bevatten, zoals schema’s, calculators, coaching en videotraining.

 • De Afslank Receptenbijbel
  Met de Afslank Receptenbijbel wordt afvallen geen lijdensweg, maar een feestje. Het boek staat vol met overheerlijke recepten, die voor iedereen simpel te maken zijn. Daarnaast krijg je allerlei tips en adviezen over welke voedingsmiddelen je beter kan vermijden, een gezonde levensstijl en een blijvend slank lichaam. Naast de nuttige informatie is dit boek ook nog eens gewoon leuk om te lezen.

  De Afslank Receptenbijbel is een boek/e-boek dat vol staat met meer dan 100 heerlijke recepten die snelle vetverbranding stimuleren en je helpen blijvend slank te worden. Het boek is geschreven door Drs. Oscar Helm en helpt je voorgoed af te rekenen met overtollig vet. In het boek vind je recepten, informatie, kant en klare weekmenu’s, tips en tricks voor succesvol gewichtsverlies.
 • De Keto Revolutie
  Een slechte spijsvertering, weinig energie en overmatig buikvet zijn problemen waar veel mensen mee te kampen hebben. Maar gelukkig is er nu De Keto Revolutie. Een revolutionair dieet dat is overgewaaid vanuit Amerika en waarbij je, door het eten van minder suikers en meer vetten, heel snel kilo’s kan verliezen. Nieuwsgierig naar hoe je dit doet? Bestel dan vandaag nog De Keto Revolutie en ga aan de slag.

  Gewicht verliezen zonder jezelf uit te hongeren of veel te sporten kan met het all-in-one pakket De Keto Revolutie. Dit pakket bestaat uit een aantal boeken, een videocursus en handige boodschappenlijstjes waarmee jij het Ketodieet op een verantwoorde manier volgt en ook snel gewicht en buikvet kunt verliezen. Daarmee krijg je ook meer energie, je huidproblemen verminderen en een stralende huid.
 • Fitchef Family
  Het Fitchef Family kookboek schaf je niet alleen aan omdat je gezonder wil gaan eten, maar ook omdat het gewoon een leuk boek vol lekkere recepten is. Recepten die je samen met je kinderen kan maken, maar die door de leuke manier van presenteren ook graag door kinderen worden opgegeten. Zo leer je ze spelenderwijs gezond te koken en te eten.

  FitChef Family is een boek dat boordevol gezonde recepten staat voor het hele gezin. Gezond eten is belangrijk voor iedereen en met deze gerechten werk je samen met je gezin aan een beter eetpatroon. De recepten zijn bedoeld voor ieder moment van de dag en jullie gaan weer met plezier aan tafel. Met deze eenvoudige en lekkere recepten wil niemand thuis meer anders.
 • Dash Dieet
  Het Dash Dieet is geen dieet waarbij je niets mag eten of waarmee je heel snel veel kilo’s af zal vallen. Het Dash dieet zorgt er namelijk voor dat je, door het veranderen van je eetgewoontes, gezonder gaat leven en daardoor vanzelf kilo’s kwijt raakt. Doordat de gerechten gewoon lekker zijn is dit veel makkelijker vol te houden dan alle andere diëten die al eens hebt geprobeerd. Dus: ga Dashen!

  DASH Dieet is een e-boek met recepten en informatie over het DASH dieet. Je leert over wat het DASH dieet is en hoe je dit dagelijks succesvol toepast. Je krijgt handige eetschema’s, volledige uitleg en recepten en leert hoe je met het DASH dieet je bloeddruk en cholesterolgehalte weer gezond maakt. Met dit dieet kun je afvallen zonder het jojo-effect en je gezondheid verbeteren door gevarieerd te eten.
 • Eiwitrijke Recepten Kookpakket
  Wil je er voor zorgen dat jouw lichaam er beter uit komt te zien, door bijvoorbeeld de opbouw van spieren te stimuleren, dan kan ik je het Eiwitrijke Recepten Kookpakket echt aanbevelen. Je krijgt duidelijke informatie over het hoe en waarom eiwitten zo belangrijk zijn en maar liefst heel veel lekkere recepten die boordevol eiwitten zitten. Bovendien krijg je er als bonus nog een maaltijdplanner en recepten voor heerlijke smoothies bij.

  Een eiwitrijk dieet is belangrijk voor iedereen die regelmatig sport. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren en met de maaltijden uit het e-boek Eiwitrijke Recepten haal je het beste uit je krachttraining in de sportschool of thuis. Door als krachtsporter eiwitrijk te eten kunnen je spieren maximaal groeien en hertellen en zie je sneller resultaat. Eiwitrijke Recepten geeft je voldoende inspiratie en heerlijke gerechten.
 • 101 Keto-recepten
  Voor slechts € 27 kun je het digitale boek met maar liefst 101 Keto-recepten bestellen. Daarnaast kun je voor € 20 de hele Keto-revolutie mee bestellen, waardoor je een volledig inzicht krijgt in de werking van dit dieet. Zodra je de gedachte hierachter goed begrepen hebt en aan de slag gaat met de recepten zal je zien dat je vanzelf kilo’s kwijt gaat raken.

  Het Keto dieet is momenteel erg populair en als je dit volgt dan profiteer je van een aantal gezondheidsvoordelen. Dit e-boek staat boordevol heerlijke recepten die 100% Keto zijn. De auteur, Mitchel van Duuren, spreekt uit ervaring en maakt eten tijdens het Keto dieet afwisselend en lekker. Zo val je snel af, word je gezonder en zet je elke dag heerlijke gerechten op tafel.
 • 20 Dagen Suikervrij
  Het is echt mogelijk om door 20 Dagen Suikervrij te eten helemaal van je suikerverslaving af te komen. Je lichaam raakt er aan gewend dat je suikerspiegel zich op een gemiddeld niveau bevindt en je zal merken dat je energielevel hierdoor veel stabieler wordt. Je pieken en dalen met veel en weinig energie zijn voorbij, waardoor je je continue fit zal voelen. En dat allemaal in minder dan 3 weken!

  20 Dagen Suikervrij is een programma dat specifiek ontwikkeld is voor vrouwen van 40 jaar en ouder. Nadat je dit programma hebt afgerond heb je geen trek meer in zoet en ben je flink wat afgevallen. Ria Kamelle, auteur van de boeken Slank door de Overgang, deelt in dit programma haar ervaringen zodat jij ook suikervrij leeft, gewicht verliest en gezonder wordt.

Bonus-tip: De video’s van Barbara O’Neill

Barbara O’Neill houdt er aparte uitspraken op na. Aparte vrouw? Zeker. Slimme adviezen? Absoluut. Haar leefstijl-tips zijn essentieel voor een gezond leven.