Wat zijn nou echt goede boeken over gezonde voeding en een leven vol gezondheid over het algemeen? Doordat het voedingscentrum al meermaals door de mand is gevallen als lobby-clubje, is er duidelijk behoefte naar goede boeken over dit onderwerp. Lees verder voor de beste boeken rondom gezond eten, dieet, leefstijl, voeding, eetschema’s en sport.

Lees de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding

Voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl hebben wij een overzicht opgesteld van de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding.

Oersterk & Persoonlijk Leefstijlplan – Richard le Leth

Richard le Leth ziet er nogal gezond uit. Hoe heeft hij dat gedaan? Het staat in zijn boeken. Dikke aanraders!

De dr. Ludidi Vastenmethode (Intermittent fasting)

Ooit gehoord van intermittent fasting? Het blijkt dus super gezond te zijn omdat je lichaam tot rust kan komen van al dat eten wat steeds maar weer gegeten ‘moet’ worden van de commerciële wereld waar we in leven. Intermittent fasting gaat bovendien niet ten koste van je spiermassa, dus die mythe wordt in dit boek ook aan banden gelegd. Dr. Samefko Ludidi legt uit wat dit precies inhoudt en hoe dit jouw gezondheid positief kan beïnvloeden.

Vet belangrijk – Mariëtte Boon

In dit boek vertelt Dr. Mariëtte Boon je alles over lichaamsvet. Je leert van alles over wat vet nu eigenlijk is, waar je het voor nodig hebt en welke factoren de aanmaak hiervan beïnvloeden. Dit boek hoort dan ook zeker thuis in het overzicht van de beste boeken over gezondheid en gezonde voeding.

Superslapen – Floris Wouterson

Praktische lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit.

Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

Huisarts Juriaan Galavazi is van mening dat medicijnen slechts tijdelijk helpen bij het verminderen van klachten. Om permanent klachtvrij te worden, moet je dieper duiken naar de oorzaak van de problemen. Bij deze holistische aanpak is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en negatieve denkpatronen te doorbreken. Het resultaat is een goede mentale en fysieke gezondheid.

Fokking druk – Thijs Launspach

Wanneer je iemand vraagt hoe het met ze gaat, krijg je vaker wel dan niet het antwoord: “Fokking druk”. Het is tegenwoordig normaal om het druk te hebben, maar dit brengt ook veel negatieve gevolgen met zich mee. Zo hebben we in de afgelopen tien jaar bijvoorbeeld een enorme stijging van het aantal burn-outs gezien. Psycholoog Thijs Launspach vertelt in dit boek hoe je dit kunt voorkomen door meer rust in je hoofd te creëren.

Grip op koolhydraten – Yvonne Lemmers

Snelle en makkelijke weekmenu’s.

De verslaving voorbij – Jan Geurtz

Nieuwe methode zonder ontwenningsverschijnselen.

Hormoonbalans voor vrouwen – Ralph Moorman

De natuurlijke oplossing voor overgangsklachten, PMS, pijn bij het vrijen, hormonale migraine, acne, vruchtbaarheidsproblemen, pijnlijke borsten, PCOS, menstruatiepijn en nog 29 andere hormoonklachten.

Gezond van kop tot teen – Nienke Gottenbos

4 experts + 11 specialisten slaan de handen ineen.

Bonus-tip: Stoppen met roken – Allen Carr

Ben jij van plan om eindelijk een einde te maken aan je rookverslaving, maar weet je niet goed hoe? Dan is dit boek zeker het proberen waard. Allen Carr komt niet met tips of adviezen, maar legt simpelweg uit waarom mensen roken. Zodra je dit begrijpt, kom je erachter dat stoppen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Bonus-tips: Goede premium e-boeken over gezondheid en gezonde voeding

Naast de fysieke boeken die we hierboven aanraden, vind je hieronder uitstekende aanraders die voornamelijk digitaal te krijgen zijn. Het voordeel hiervan is dat ze allerlei bonussen bevatten, zoals schema’s, calculators, coaching en videotraining.

Bonus-tip: De video’s van Barbara O’Neill

Barbara O’Neill houdt er aparte uitspraken op na. Aparte vrouw? Zeker. Slimme adviezen? Absoluut. Haar leefstijl-tips zijn essentieel voor een gezond leven.