Wat zijn de beste eetdagboeken? Het kan erg zinvol zijn om een eetdagboek bij te houden. In dit overzicht vind je de beste voorbeelden van goede eetdagboeken die jou kunnen helpen – bijvoorbeeld bij het afvallen. Lees verder…

Vind hier een overzicht van de beste eetdagboeken

Voor iedereen die graag wat beter op zijn eetgewoonten wil letten, hebben wij een overzicht opgesteld van de beste eetdagboeken. Neem dus gauw een kijkje!

1. What did I eat today? – Kate Bingaman-Burt

Dit vrolijke, geïllustreerde eetdagboek staat vol handige hulpmiddelen om iedere dag bij te houden wat je zoal eet. Er is genoeg ruimte om alles op te schrijven wat je wilt en door het kleurrijke design wordt het bijhouden van je maaltijden een leuke bezigheid. Als je dit optelt bij het feit dat eetdagboeken vaak helpen bij het creëren van een gezondere leefstijl, wordt het helemaal leuk. Daarom hoort het boekje van Kate Bingaman-Burt zeker thuis op deze lijst van beste eetdagboeken.

2. Voedingsdagboek – Willy Gilbert-Peek

Willy Gilbert-Peek leert je met het Voedingsdagboek kritisch te kijken naar wat je op een dag nu zoal eet. Dankzij haar samenwerking met voedingsspecialisten en diëtisten, word je op iedere bladzijde opnieuw gemotiveerd om je nieuwe gezonde leefstijl vol te houden. Zie het als een steuntje in de rug waar je elke dag weer op kunt terugvallen.

3. Menuplanner – Deltas

Hoewel een menuplanner natuurlijk niet helemaal hetzelfde is als een voedingsdagboek, vonden we het toch thuishoren op deze lijst. Het grote verschil tussen de twee is het feit dat je bij een voedingsdagboek achteraf opschrijft wat je eet, terwijl een menuplanner, zoals de naam al zegt, juist bedoeld is voor het inplannen van maaltijden. Toch kan ook dit erg bevorderlijk zijn voor het ontwikkelen van een gezonder eetpatroon.

4. Eetdagboek – Deltas

Het handige invulboek om inzicht te krijgen in je eetgewoonten en met succes gewicht te verliezen.

5. Voedingsdagboek – Bonnie Marcus

Dit uitgebreide voedingsdagboek bevat niet alleen ruimte voor het bijhouden van je maaltijden, maar staat ook nog eens boordevol overheerlijke recepten en handige tips. Dus of het nu je doel is om af te vallen, aan te komen of gewoon gezonder te gaan eten, met het Voedingsdagboek van Bonnie Marcus zet je een grote stap in de juiste richting.

6. Voedingsdagboek – Ivoren Kruis

Het laatste eetdagboek dat we in deze lijst bespreken heeft een iets andere insteek dan de andere suggesties. Het voedingsdagboek van het Ivoren Kruis is namelijk niet alleen geschikt voor jou, maar ook voor bijvoorbeeld je kind. Het boek is uitgerust met een overzichtelijke introductie, waar tot in detail staat omschreven wat nu precies de bedoeling is. Zo wordt het makkelijker dan ooit om te weten wat jij of je kind eet op een dag.