Wat zijn de beste boeken over ziekte en ziek zijn? In deze aanrader-lijst vind je boeken over ziek zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze succes-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest Motiverende OndernemersverhaalKut Kanker – Bibian Mentel: Bibian deelt haar indrukwekkende verhaal over veerkracht en doorzettingsvermogen. Dit boek is een symbool van strijd en hoop en we zijn erg onder de indruk van de kracht en vastberadenheid die het uitstraalt. >> Check laagste prijs
Beste Emotionele VerhaalEen weeffout in onze sterren: Dit boek brengt ons een emotioneel en romantisch verhaal waarin ziekte een centrale rol speelt. We zijn geraakt door de diepte en complexiteit van de personages en de manier waarop ziekte wordt gepresenteerd. >> Check laagste prijs
Beste Kinderverhaal over ZiekteAchtste-groepers huilen niet: We waarderen hoe dit boek het delicate onderwerp van ziekte bij kinderen benadert. Het leert ons over acceptatie, veerkracht en de impact van ziekte op een kinderleven. Het is zowel hartverscheurend als inspirerend. >> Check laagste prijs

Wat voor boeken vind je in deze lijst?

Deze top 10-lijst is vrij divers rondom het onderwerp: ziekte. Je vindt hier bijvoorbeeld boeken over geneeskunde, mentale gezondheid, het zelfhelend vermogen en een aantal veelvoorkomende ziektes. Laten we naar de boekenlijst gaan over het thema: ziek en gezond.

De beste boeken over ziek zijn

1. De sleutel tot zelfbevreiding

Dit is het bekende grote boek met de psychologische oorsprong van 1100 ziekten. Vele Nederlanders hebben dit boek in hun boekenkast en halen hem eruit wanneer ze met een ziekte of kwaal te maken krijgen. Een must-have.

2. Kut Kanker – Bibian Mentel

Een prachtig boek over veerkracht, vechtlust en doorzettingsvermogen.

3. Een weeffout in onze sterren

Een ongelooflijk emotioneel en romantisch verhaal waarin ziekte een grote rol speelt – op meerdere manieren.

4. Achtste-groepers huilen niet

Ziekte komt ook bij kinderen voor. Niet alleen omdat hun familieleden ziek worden – soms wordt een kind ook zelf ziek. Dit mooie verhaal neemt je mee in hoe daarmee omgegaan wordt.

5. Het Zelfhelend Vermogen

Deepak Chopra is de aangewezen auteur om over het zelfhelend vermogen te schrijven. Het is een vrij nieuw boek over het zelfhelend vermogen, dus al het recente wetenschappelijke onderzoek wordt hierin meegenomen.

6. Rinkeldekink

Martine Bijl kreeg een hersenbloeding in september 2015. Dit boek gaat over haar langdurige herstel, waarbij zij vrijwel alles opnieuw moest leren – en wat er daarna gebeurde…

7. Van klacht naar kans

Steeds vaker stappen huisartsen van de medicijnen af – en reiken ze een holistische oplossingen aan voor hun cliënten: een gezondere lifestyle en mindset.

8. Winnen of leren

Ook het thema psychische problemen verdient een goed boek. Vele Nederlanders hebben hier immers mee te maken. Winnen of Leren is een uitstekend, persoonlijk boek.

9. De zin van ziek zijn

Dit boek past naast ‘De sleutel tot zelfbevreiding’ en boeken over het zelfgenezend vermogen, want ook dit boek kijkt breder dan puur het mechanische mankement: wat voor dieper graafwerk moet je verrichten? Wat is de les die de ziekte jou wil leren?

10. Waterval – Tien Jaar Leven Met Kanker

We waren diep onder de indruk van dit waargebeurd verhaal: wat gebeurt er als theaterdocent Kitty Treppels van Mil te horen krijgt dat ze kanker heeft? We volgen iedere stap die ze neemt en we leven met haar mee. Dit boek is een juweeltje.

Bonustip: Becoming Supernatural

Joe Dispenza wordt steeds populairder en een van zijn meest recente boeken – Becoming Supernatural – is voor velen nu al het ultieme boek over het zelfgenezend vermogen.

Op jouw geluk!