Wat is het beste dieetboek van dit jaar en voorgaande jaren? Op deze pagina vind je de beste aanraders qua dieetboeken, inclusief het beste dieetboek volgens de Consumentenbond. Wellicht vind je in deze lijst een goed boek over een lekker koolhydraatarm dieet. Zo kun je het beste dieet voor buikvet vinden – of een goed kookboek met gezonde recepten. Lees verder en vind het ideale boek over afvallen, gezond en vooral lekker eten.

Snel overzicht: Deze dieet-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene dieetgidsGezond afvallen: Dit boek richt zich op een stapsgewijze aanpak van je eetgedrag. Door de handige voorbeeldmenu’s, gezonde recepten en praktische tips, vinden wij dit een uitstekende gids om niet alleen af te vallen, maar om een blijvend resultaat te bereiken. >> Check laagste prijs
Beste combinatie van smaak en gezondheidAfvallen met gezond en vooral lekker eten: Dit boek combineert een gezond dieet met smakelijke maaltijden. Wij zijn vooral enthousiast over de 40 recepten en 8 weekmenu’s, wat aantoont dat gezond eten helemaal niet betekent dat je moet inleveren op smaak. >> Check laagste prijs
Beste vervolgboekLekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2: Dit boek, als vervolg op het succesvolle “Afvallen met gezond en vooral lekker eten,” heeft ons opnieuw verrast met zijn gezonde en lekkere recepten en zijn verfrissende weekmenu’s. Een aanrader voor wie al bekend is met de eerdere editie. >> Check laagste prijs

Beste dieetboeken

Ben jij op zoek naar een dieetboek dat je kan ondersteunen bij het verliezen van je overtollige kilo’s? We hebben de beste dieetboeken van dit moment verzameld in een top 10. De verschillende dieetmethodes helpen je snel en blijvend gewicht te verliezen – en sommigen zijn bovendien door de Consumentenbond bevestigd.

1 Gezond afvallen

Stapsgewijs je eetgedrag aanpakken aan de hand van voorbeeldmenu’s, gezonde recepten en tips. Op die manier kan je niet alleen afvallen, maar bereik je een blijvend resultaat.

2 Afvallen met gezond en vooral lekker eten

In dit boek wordt een gezond dieet samengebracht met lekker eten. De schrijvers laten met 40 recepten en 8 weekmenu’s zien dat diëten niet betekent dat je alleen maar op een wortel mag knagen.

3 Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

Dit is het vervolg op het succesvolle dieetboek Afvallen met gezond en vooral lekker eten, waarin je opnieuw wordt getrakteerd met lekkere gezonde recepten en verrassende weekmenu’s.

4 Nu afvallen en nooit meer aankomen

Waarom is het zo moeilijk om blijvend gewicht te verliezen? In dit boek leer je waarom de meeste diëten niet werken en hoe je wel succesvol af kunt vallen. Bovendien weet je na het lezen van dit boek hoe jij die verloren kilo’s nooit meer terug krijgt.

5 Van GezondDorp naar GezondLand

Een boek waarin je aan de hand van een koolhydraatarme dieet een gezondere levensstijl aanleert. Met lekkere dagmenu’s wordt het volhouden van je nieuwe levensstijl kinderspel.

6 Intermittent fasting – Foodsisters

Je kunt eenvoudig blijvend gewicht verliezen met de populaire dieetmethode intermittent fasting. Het boek bestaat uit een volledig afvalprogramma met 3 weekmenu’s en recepten.

7 De dr. Ludidi Vastenmethode

In dit boek van dr. Ludidi wordt een methode van intermittent fasting gepresenteerd die voor iedereen haalbaar is. Het is niet alleen een goed boek voor mensen die af willen vallen, het is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl.

8 Gewoon koolhydraatarm

Dit boek staat boordevol lekkere recepten die koolhydraatarm zijn en rijk aan gezonde vetten. Bovendien kun je meer lezen over een koolhydraatarm dieet en krijg je verschillende weekmenu’s.

9 Koolhydraatarme wereldgerechten: Oanh’s Kitchen koolhydraatarm kookboek

Koolhydraatarme wereldgerechten is een kookboek waarin je gezonde gerechten uit de hele wereld leert koken.

10 Grip op Koolhydraten: dagmenu’s, recepten en richtlijnen

Door middel van toegankelijke recepten leer je een koolhydraatarmdieet te integreren in je dagelijks leven. De schrijfster is niet alleen een diëtiste, maar ook een ervaringsdeskundige waardoor ze weet waar ze het over heeft.

4 extra must-reads

Deze hebben de top 10 net niet gehaald:

Project gezond

Sonja Bakker

Het complete keto-dieet kookboek

Killerbody-dieet

Uitstekende digitale dieetboeken

Ook zijn er een aantal beroemde digitale dieetboeken die we sterk aanbevelen. Doordat ze digitaal zijn, krijg je er vaak een aantal mooie en interessante bonussen bij, zoals voedingsschema’s en videotrainingen.

  • Stoppen Met Lijnen – 12 Weken Programma
    Stoppen met lijnen en toch 5 tot 20 kilo verliezen, dat kan met deze online cursus. Gerdien Hopster, voedingscoach en lifestylebegeleider, leert je wat normaal eten is. Je hebt niet meer te maken met het jojo effect, maar neemt voor de rest van je leven gezonde eetgewoonten aan. Dat geeft meer energie, een gelukkiger gevoel en blijvend resultaat. Heb jij ook zo ongeveer alle diëten gevolgd die er maar zijn en lukt het je nog steeds niet om af te vallen? Dan moet je hiervoor gaan.
  • De Afslank Receptenbijbel
    Worstel jij nog steeds met het verliezen van kilo’s en voelt het als een strijd die je nooit gaat winnen? Dan kan ik je De Afslank Receptenbijbel van harte aanbevelen. Nooit meer van de vervelende diëten die toch niet vol te houden zijn, maar op een leuke manier lekkere recepten bereiden. Met als prettige bijkomstigheid dat je, door het eten van deze gerechten, ook nog eens een aantal kilo’s zal verliezen.
  • De Keto Revolutie
    Wil jij snel afvallen door middel van een revolutionair dieet? Meld je dan aan voor de Keto Revolutie. Door producten te eten die weinig koolhydraten en veel vet bevatten zorg je er voor dat je lichaam zich als het ware gaat her-programmeren. Het dieet verlaagd je suikerspiegel en brengt je vetverbrandingshormonen weer in balans. Hierdoor ga je kilo’s verliezen en je weer een stuk energieker voelen.
  • Fitchef Family
    Zeker als je een drukke baan hebt en een gezin met kinderen is het belangrijk dat er gezond gegeten wordt. In het Fitchef Family kookboek staan maar liefst 99 gezonde recepten die niet alleen lekker zijn om op te eten, maar ook nog leuk om met het hele gezin te maken. Zo maak je lekker en gezond eten een activiteit voor het hele gezin.
  • Dash Dieet
    Het Dash Dieet is uitermate geschikt voor mensen die hun bloeddruk willen verlagen. Het 165 pagina’s tellende boek wordt beschreven hoe het Dash Dieet werkt, krijg je maar liefst 100 heerlijke recepten en 14-daagse eetschema’s. En naast het feit dat het bloeddruk verlagend werkt helpt het je ook om een paar kilo te verliezen. Dus snel bestellen zou ik zeggen.
  • 101 Keto-recepten
    Wil jij snel vet verbranden, kilo’s afvallen en boordevol energie zitten? Dan is het boek met 101 Keto Recepten iets dat je absoluut in huis moet hebben. Het boek bestaat uit maar liefst 220 full color pagina’s met recepten waar het water je van in de mond gaat lopen. Dit boek gaat je zeker helpen om ervoor te zorgen dat je weer lekker in je vel komt te zitten.
  • 20 Dagen Suikervrij
    In slechts drie weken van je suikerverslaving af komen en daarnaast ook nog een paar centimeter buikomvang verliezen? Met 20 dagen Suikervrij is dit absoluut mogelijk. Doordat je bloedsuikerspiegel niet steeds blijft stijgen en dalen zul je merken dat je je veel energieker gaat voelen. Bovendien bevat 20 dagen Suikervrij simpele en lekkere recepten voor het hele gezin. Apart koken is dus niet nodig.

Op jouw gezondheid!