Wat is het beste dieetboek van 2021 en voorgaande jaren? Op deze pagina vind je de beste aanraders qua dieetboeken, inclusief het beste dieetboek volgens de Consumentenbond. Wellicht vind je in deze lijst een goed boek over een lekker koolhydraatarm dieet. Zo kun je het beste dieet voor buikvet vinden – of een goed kookboek met gezonde recepten. Lees verder en vind het ideale boek over afvallen, gezond en vooral lekker eten.

Beste dieetboeken

Ben jij op zoek naar een dieetboek dat je kan ondersteunen bij het verliezen van je overtollige kilo’s? We hebben de beste dieetboeken van dit moment verzameld in een top 10. De verschillende dieetmethodes helpen je snel en blijvend gewicht te verliezen.

1 Gezond afvallen

Stapsgewijs je eetgedrag aanpakken aan de hand van voorbeeldmenu’s, gezonde recepten en tips. Op die manier kan je niet alleen afvallen, maar bereik je een blijvend resultaat.

2 Afvallen met gezond en vooral lekker eten

In dit boek wordt een gezond dieet samengebracht met lekker eten. De schrijvers laten met 40 recepten en 8 weekmenu’s zien dat diëten niet betekent dat je alleen maar op een wortel mag knagen.

3 Lekker eten en afvallen met Project Gezond deel 2

Dit is het vervolg op het succesvolle dieetboek Afvallen met gezond en vooral lekker eten, waarin je opnieuw wordt getrakteerd met lekkere gezonde recepten en verrassende weekmenu’s.

4 Nu afvallen en nooit meer aankomen

Waarom is het zo moeilijk om blijvend gewicht te verliezen? In dit boek leer je waarom de meeste diëten niet werken en hoe je wel succesvol af kunt vallen. Bovendien weet je na het lezen van dit boek hoe jij die verloren kilo’s nooit meer terug krijgt.

5 Van GezondDorp naar GezondLand

Een boek waarin je aan de hand van een koolhydraatarme dieet een gezondere levensstijl aanleert. Met lekkere dagmenu’s wordt het volhouden van je nieuwe levensstijl kinderspel.

6 Intermittent fasting – Foodsisters

Je kunt eenvoudig blijvend gewicht verliezen met de populaire dieetmethode intermittent fasting. Het boek bestaat uit een volledig afvalprogramma met 3 weekmenu’s en recepten.

7 De dr. Ludidi Vastenmethode

In dit boek van dr. Ludidi wordt een methode van intermittent fasting gepresenteerd die voor iedereen haalbaar is. Het is niet alleen een goed boek voor mensen die af willen vallen, het is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl.

8 Gewoon koolhydraatarm

Dit boek staat boordevol lekkere recepten die koolhydraatarm zijn en rijk aan gezonde vetten. Bovendien kun je meer lezen over een koolhydraatarm dieet en krijg je verschillende weekmenu’s.

9 Koolhydraatarme wereldgerechten: Oanh’s Kitchen koolhydraatarm kookboek

Koolhydraatarme wereldgerechten is een kookboek waarin je gezonde gerechten uit de hele wereld leert koken.

10 Grip op Koolhydraten: dagmenu’s, recepten en richtlijnen

Door middel van toegankelijke recepten leer je een koolhydraatarmdieet te integreren in je dagelijks leven. De schrijfster is niet alleen een diëtiste, maar ook een ervaringsdeskundige waardoor ze weet waar ze het over heeft.

4 extra must-reads

Deze hebben de top 10 net niet gehaald:

Project gezond

Sonja Bakker

Het complete keto-dieet kookboek

Killerbody-dieet

Uitstekende digitale dieetboeken

Ook zijn er een aantal beroemde digitale dieetboeken die we sterk aanbevelen. Doordat ze digitaal zijn, krijg je er vaak een aantal mooie en interessante bonussen bij, zoals voedingsschema’s en videotrainingen.

Op jouw gezondheid!