Wat zijn de beste boeken over het in slaap laten vallen van baby’s? En dan het liefst op een zo prettige, natuurlijke en gezonde wijze voor de baby? In deze lijst geven we je onze beste aanraders over dit onderwerp. Lees verder…

Snel overzicht: Deze baby-slaap-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste uit de testBaby in een droomritme van Stephanie Molenaar: Na het lezen van dit boek zijn we onder de indruk van het droomplan dat zowel theoretisch als praktisch is uitgetest. We vinden het een must-have voor ouders, omdat het je voorbereidt op slaappatronen en uitdagingen die je bij je baby kunt verwachten. Bovendien waarderen we de praktische tips van ervaringsdeskundigen die het boek bevat. >> Check laagste prijs
Beste inzicht in babygezondheidBaby Reflux van Stephanie Molenaar: We zijn er sterk van overtuigd dat dit boek een essentieel hulpmiddel is voor ouders die geconfronteerd worden met de uitdagingen van reflux bij hun baby. Het boek biedt empathische en praktische inzichten om de onderliggende oorzaken van reflux aan te pakken, waardoor we geloven dat dit boek kan helpen het welzijn van zowel baby’s als ouders te verbeteren. >> Check laagste prijs
Beste gids voor slaappatronenSlaap! van Susanne Willekes: We zijn onder de indruk van de uitgebreide kennis en ervaring die in dit boek wordt gedeeld. Afkomstig van de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland, biedt dit boek waardevolle inzichten over hoe slaappatronen zich ontwikkelen tijdens het eerste levensjaar van een baby. We vinden dit boek bijzonder nuttig voor ouders die op zoek zijn naar flexibele en aanpasbare slaapstrategieën. >> Check laagste prijs

De lijst met de top 10 boeken over je baby en slapen

Bij gezinsuitbreiding is het vinden van een nieuw ritme elke keer weer een uitdaging. Hoe je bewust een bepaald ritme in je leven aan kunt brengen, lees je in de volgende boeken, die vooral op het slapen van je baby gericht zijn, maar soms ook bredere informatie geven.

Baby in een droomritme van Stephanie Molenaar

Het droomplan dat centraal staat in dit boek is zowel theoretisch als in de praktijk uitgebreid getest. Met een bewezen plan hoef je niet meer te proberen of op andermans tips in te gaan, maar kun je direct aan de slag. Je bent na het lezen van dit boek voorbereid op wat er op slaapgebied bij je baby komen gaat. Daarnaast geeft het praktische tips van ervaringsdeskundigen en gaat het in op veel voorkomende problemen (en oplossingen).

Baby reflux van Stephanie Molenaar

Dit tweede boek van dezelfde schrijvers behandelt oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je baby zich anders dan anders gedraagt. Veel spugen, huilen, slikken of in het algemeen een baby die de indruk wekt pijn of ergens last van te hebben, kan last van reflux hebben. Dit zuur is zeer vervelend voor je baby en kan het hele ritme overhoop halen. Slapen, eten, alles is te veel en er zijn diverse onderliggende oorzaken mogelijk. Je baby is dan ook pas echt geholpen als de onderliggende problematiek aangepakt wordt. Dit handboek helpt daar op een praktische en empathische manier bij.

Slaap! van Susanne Willekes

Dit boek van de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland leert je dat je ook jouw baby kunt leren slapen. Er is geen één, enkele aanpak die voor alle baby’s tegelijk werkt en zelfs naarmate je baby ouder wordt, kan de manier van slaap bereiken – ten opzichte van je eerdere aanpak – veranderen. Het slaappatroon krijgt de nodige aandacht en hierdoor weet je wat je in het eerste levensjaar van je baby kunt verwachten wanneer het om slapen gaat. Het helpt je baby, maar jouzelf dus ook.

Voor het slapen gaan van Hella Hertogs

Na alle theorie en praktische gidsen is het voor de verandering wel eens fijn om iets van ontspanning te proberen. Deze keer dan ook geen boek met lappen tekst, maar een set met gedichten en muziek. De gedichten zorgen voor een rustmomentje voor het slapen gaan en met de relaxte klanken van de CD bereik je samen een optimale omgeving om toe te geven aan de vermoeidheid.

Ouderschap vanuit je hart van Lida van Ruijven-Bank

Je eerste baby kan voor veel onzekerheid in je hoofd zorgen. Je weet niet goed wat je te wachten staat en twijfelt bij alles wat je voelt, ziet en hoort. In dit boek leer je dan ook naar jezelf te luisteren en je instinct voorop te stellen. Het gaat dan ook over meer dan alleen slapen, zoals bijvoorbeeld ook voeding en mogelijke allergieën die je baby kunnen plagen. Stel jezelf gerust en laat je informeren door iemand die ervaring met baby’s heeft en daarnaast vele ouders in de afgelopen jaren geholpen heeft.

Lekker slapen zonder huilen van Elizabeth Pantley

Ben je het beu dat je telkens hoort dat je je baby maar in slaap moet laten huilen? Elizabeth Pantley ondervond hetzelfde en nam het heft in eigen handen. Ze ontwikkelde een speciale methode voor baby’s (tot 24 maanden), gebaseerd op theorie en praktijk, waarmee jij je eigen slaapplan voor je baby kunt opstellen. Vanuit diverse situaties en startpunten wordt beschreven hoe je je baby niet meer hoeft te laten liggen huilen om in slaap te komen. Dit boek kan een echte opluchting en openbaring voor je zijn.

Oei, ik groei! Weetjes & mijlpalen van Xaviera Plas-Plooij en Frans X. Plooij

In de serie “Oei, ik groei!” vind je veel nuttige informatie en nu is er de variant “Weetjes & Mijlpalen”. Het boek zelf is ingedeeld naar een aantal basisonderwerpen (zoals voeding en slapen), maar bespreekt ook specifieke problemen, zoals huilen en stress. Lezers zijn daarnaast enthousiast over de Oei, ik groei! app die je kunt downloaden.

Baby secrets van Barbara Want en Jo Tantum

Dit Engelstalige boek gaat vooral in op de eerste paar weken van je baby’s leven en het op een prettige manier in slaap brengen. Zodra je je baby in een lekker slaapritme krijgt, heb je daar zelf ook de voordelen van. Met de beschreven techniek zal je dan ook snel een fijn nachtritme bereiken.

The baby sleep book van James Sears en Martha Sears

Ook dit boek is Engelstalig en het helpt je vooral inzicht te krijgen in de mogelijke problemen die ten grondslag liggen aan het niet goed slapen van je baby. De schrijvers betrekken medische onderzoeken bij mogelijke oorzaken en gaan daarnaast in op diverse manieren om een slaapprobleem op te lossen. Dit boek helpt je niet alleen wanneer je baby net geboren is, maar het kan ook nuttig zijn in de eerste jaren daarna.

Baby slaapt van Sandrine Catalan-Masse

Sandrine beschrijft in dit boek allerlei zaken die van invloed kunnen zijn op het lekker in slaap vallen en doorslapen van je baby. Denk aan hoe de kinderkamer ingericht is of hoe je ritueel voor het slapen gaan eruit ziet. Ook wanneer je kind ouder wordt, heb je nog veel aan de adviezen in dit boek. Zo bespreekt het het effect van videospellen doen of televisie kijken vlak voor het slapen gaan. Leg het boek maar niet te ver weg, je zult het geregeld willen raadplegen.