Wat zijn de beste romantische boeken? Op deze pagina vind je meeslepende, mooie romantische liefdesromans. We behandelen de beste schrijvers/schrijfsters van romantische boeken. Soms feelgood, soms spannend maar vooral… romantisch! Lees verder…

De top tien beste romantische boeken

In dit overzicht vind je de tien mooiste en beste romantische boeken van de afgelopen jaren. Want wie houdt er nu niet van om even lekker weg te zwijmelen bij een goed verhaal over liefde?

1. Lang leve de liefde – Jill Mansell

Deze nieuwe roman van de schrijfster van bestsellers Rozengeur en zonneschijn en Je bent geweldig is een echt feel good-boek. Je leest hem zo weg en het hoort dan ook zeker thuis in de top tien van beste Nederlandstalige, romantische boeken.

Lang leve de liefde

2. Voor jou – Jojo Moyes

Dit herkenbare liefdesverhaal heeft alles wat je verwacht van een romantisch boek: passie, spanning en heel veel romantiek. Fans omschrijven het boek als een meesterwerk dat je simpelweg niet kunt neerleggen.

Voor jou

3. Reddende engel – Katie Fforde

Jenny ging naar Schotland om een bedrijf te redden, maar ze vindt er iets heel anders.

Reddende engel

4. Een weeffout in onze sterren – John Green

Deze vertaling van het prachtige boek The fault in our stars heeft veel lezers een traantje doen wegpinken. Het boek vertelt het ontroerende verhaal van Hazel, een terminale kankerpatiënte die vooral niet als ziek persoon behandeld wilt worden. Ze leert in Gus de liefde van haar leven kennen en gaat met hem een onvergetelijk avontuur aan.

Een weeffout in onze sterren

5. Het Rosie project – Graeme Simsion

Het Rosie project is een charmant en meeslepend boek vol interessante personages en verhaallijnen.

Rosie 1 – Het Rosie project

6. Het Rosie resultaat – Graeme Simsion

Aangezien Het Rosie project zo’n boek is dat een gat in je leven achterlaat nadat je het hebt uitgelezen, ben je misschien blij om te horen dat er nog twee vervolgen zijn: Het Rosie effect en Het Rose resultaat. Ook deze boeken zijn zeker het lezen waard.

Rosie 3 – Het Rosie resultaat

7. Café Zon en Zee – Jenny Colgan

Café Zon en Zee is een luchtige en humoristische roman die ideaal is voor op vakantie of tijdens de koude winterdagen.

Café Zon & Zee 1 – Café Zon & Zee

8. Het romantische misverstand – Jan Drost

Dit boek is een beetje anders dan de andere opties. Het gaat namelijk dieper in op waar onze ideeën van liefde en romantiek vandaan komen en hoe deze onze levens en denkwijzen beïnvloeden. Alle aspecten van liefde worden besproken aan de hand van teksten van filosofen als Nietzsche, Plato en Amos Oz.

Het romantisch misverstand

9. Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Colleen Hoover is een bestsellerauteur die al meerdere keren op nummer 1 heeft gestaan in The New York Times. Haar boeken zijn meeslepend, heerlijk romantisch en sexy.

Onvoorwaardelijk

10. Lieg met mij – Philippe Besson

Een prachtig verhaal over de hoogte- en dieptepunten van een eerste liefde.

Lieg met mij

Dit was onze top 10-lijst met echt leuke en goede romantische boeken. Veel leesplezier!