Wat zijn de beste boeken die je kunt lezen om meer te leren over daten, versieren en flirten? In deze boekenlijst komen zowel klassiekers als moderne aanraders voorbij. Lees verder…

Snel overzicht: Deze flirt-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste alomvattende gidsMasterFlirt – Tijn van Ewijk: Tijn van Ewijk geeft met dit boek een diepgaande inkijk in het verleiden door de principes van de evolutietheorie toe te passen. Volgens ons is het inzicht dat hij biedt op wat vrouwen onbewust aantrekkelijk vinden zeer verhelderend. Deze handleiding leert mannen effectief flirten en verleiden. >> Check laagste prijs
Beste voor online datenAlles weten over online daten – RPBlog: Dit boek biedt niet alleen de persoonlijke ervaringen met online daten, maar ook twee beginnersgidsen, één voor mannen en één voor vrouwen. Wij vinden het een perfecte bron voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van online dating. >> Check laagste prijs
Beste voor liefdespsychologieLiefdesbang – Hannah Cuppen: Hannah Cuppen’s Liefdesbang is volgens ons essentieel leesmateriaal. We waarderen hoe zij de thema’s van bindings- en verlatingsangst behandelt en biedt manieren om deze angsten te overwinnen. Als je op zoek bent naar een boek dat diep ingaat op de psychologie van liefde, dan is dit de keuze voor jou. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over versieren en flirten

Laten we beginnen met de beste aanrader over versieren en flirten in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Flirten & Versieren Doe Je Zo: 1.000 Tips, Principes & Voorbeelden – Het Ultieme Handboek Voor Wie Succesvol Wil Daten – Boek Voor Dummies Én Gevorderden”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes en duizenden voorbeeldzinnen over versieren en flirten bevat. Bekijk hem hier >>

Ontdek de beste flirt-boeken over daten en versieren

Met deze lijst van de beste flirt-boeken over daten en versieren leer je precies wat je moet doen om nooit meer een blauwtje te lopen.

1. MasterFlirt – Tijn van Ewijk

Tijn van Ewijk heeft de principes van de evolutietheorie vertaald in een foolproof handboek voor flirten. Door te kijken naar wat vrouwen onbewust aantrekkelijk vinden, leert hij mannen hoe ze elke vrouw kunnen verleiden. Het is dan ook niet voor niks dat dit MasterFlirt op de lijst van beste flirt-boeken over daten en versieren staat.

2. 24 wetten van het verleiden – Robert Greene

Dit boek gaat uitgebreid in op de 24 wetten van het verleiden. Volgens Robert Greene kan iedereen ze onder de knie krijgen; verleiding is nu eenmaal een psychologische kwestie.

3. Alles weten over online daten – RPBlog

Auteur RPBlog vertelt in deze bundel van blogs zijn persoonlijke ervaringen met online daten. Dit boek wordt geleverd met twee beginnersgidsen voor online daten, één voor mannen en één voor vrouwen.

4. Liefdesbang – Hannah Cuppen

Dit is een briljant boek dat we sterk aanbevelen. Liefdesbang is in onze beleving essentieel leesmateriaal voor iedereen die wil kunnen geven en ontvangen – zónder zich in te houden en zichzelf de liefde te ontzeggen. Therapeut Hannah Cuppen gaat in dit boek in op manieren om jou te helpen bij het overwinnen van bindings- of verlatingsangst bij jou of bij een ander.

5. Hoe legaal te flirten? – Liesbet Stevens

Een gids voor vrouwen en mannen over seksueel geweld en #metoo.

6. Heb je nou al een vriend? – Marie Lotte Hagen

Ondanks het feit dat alle bovenstaande boeken juist gericht zijn op het vinden van een partner, kan het natuurlijk ook zijn dat je zin hebt in een boek dat hier juist een beetje mee spot. Marie Lotte Hagen heeft 50 dingen op een rijtje gezet waar vrouwen op een dagelijkse basis mee moeten dealen.

7. Geheim van aantrekkingskracht – Daan de Ram

Hoe doodgewone mannen een jaloersmakend leven vol vrouwen krijgen door eerlijker te zijn dan ooit.

8. Manslut – Tim Veninga

Een enkeltje naar een ongelukkig leven vol vrouwen, seks en bewondering.

9. Afrader: Het spel – Neil Strauss

Neil Strauss deed onderzoek naar hoe versieren nu eigenlijk in zijn werk gaat. Hij volgde talloze mannen die vrijwel iedere vrouw voor zich kunnen winnen en schrijft zijn analyses op in de vorm van herkenbare anekdotes. Met behulp van zijn mentor, Mystery, leerde hij zelf de kunst van het versieren onder de knie te krijgen. Het resultaat is zijn alter ego Style.

Dit boek was ooit een absolute aanrader voor iedereen die wilt leren hoe je beter kunt versieren of juist nieuwsgierig is naar manieren om door alle praatjes en charmante acties heen te kijken. Tegenwoordig is het absoluut niet meer de moeite waard omdat de technieken veel te doorzichtig en gescript zijn.

10. Bonustips: de beste cursussen over versieren (voor mannen en vrouwen)

Naast bovenstaande boeken-aanraders, is het erg zinvol om eens een online videocursus over flirten, daten en versieren te volgen. De beste aanraders hebben we hieronder op een rijtje gezet.

 • Blauwdruk van het mannenbrein
  Om te beginnen raden we deze uitstekende videocursus aan voor vrouwen om mannen beter te begrijpen tijdens het daten. Met de videocursus Blauwdruk van het Mannenbrein leer je over de 7 geheimen die mannen verlangen in een vrouw. Met deze informatie tover je een echte player om in een trouwe partner. De informatie in de cursus is samengevat door Matthijs en gebaseerd op zijn ervaring met het coachen van mannen. Deze ervaring deelt hij zodat jij zijn absolute droomvrouw wordt.

Voor de mannen hebben we onderstaande gedegen en bewezen aanraders om beter vrouwen te kunnen versieren:

 • Berichtenbaas
  Als het je maar niet wil lukken om een date te krijgen, kan dat best frustrerend zijn. Gelukkig is er nu de Berichtenbaas, een online cursus met 9 modules die jou helpen bij het vinden van een date. Van het samenstellen van een goed profiel, tot pakkende openingszinnen en leuke reacties op haar berichtjes. In deze online cursus leer je het allemaal. Vanaf nu is het krijgen van een date kinderspel.

  Succesvol daten – ook tijdens lockdown-periodes – kan met de online cursus van BerichtenBaas. Je leert hoe je meer succes krijgt op datingsites en hoe je van je smartphone een date-machine maakt. Je weet hoe je moet reageren, hoe je dates organiseert, hoe correct overkomt en hoe je een telefoonnummer omzet in een eerste afspraak. De cursus bestaat uit video modules, een Coaching Academy en een aantal exclusieve bonussen.
 • Conversatiekoning
  Het voeren van een goed gesprek met een vrouw kan nogal lastig zijn. Zeker als je haar net kent en haar erg leuk vindt is de kans groot dat je met je mond vol tanden komt te staan. Door gebruik te maken van de tips en adviezen van de Conversatiekoning, waaronder de juiste verhouding tussen spreken en luisteren en het gebruik van passende lichaamstaal, is dat vanaf nu verleden tijd.

  Conversatie Koning is een systeem voor mannen die het zat is beleefdheidsgesprekjes wil hebben, maar deze wil omzetten in boeiende en sexy conversaties. Je leert wat je moet doen bij pijnlijke stiltes, saaie vragen, en uitdagingen en leert flirtzinnen en one-liners. Het systeem bestaat uit 6 modules en bonusmateriaal waarmee jij indruk maakt en door de regels te hanteren ongetwijfeld resultaat boekt.
 • Sociale Superster
  Ben jij ook zo iemand die moeite heeft met het aanspraken van vrouwen? Dat je je droomvrouw tegenkomt en haar ook weer laat gaan, omdat je haar niet durft te benaderen? Volg dan zo snel mogelijk de cursus Sociale Superster. In deze videocursus leer je om meer zelfvertrouwen te krijgen en bij vragen kun je altijd even op de knop drukken, waarna Daan je met raad en daad ter zijde staat.

  Sociale Superster is een oplossing voor mannen die sociaal sterker willen worden en zo de vrouw van hun dromen willen versieren. Het is een videocursus die bestaat uit 30 missies waarmee jij in vier weken een sociale superster wordt. Deze sociale vaardigheden zijn niet alleen handig bij het versieren van vrouwen, maar in alle aspecten van het dagelijkse leven.
 • Charismagod
  De online cursus van de Charismagod leert je in zeer korte tijd hoe je aantrekkelijker over kunt komen op vrouwen. Dit heeft niet alleen te maken met je communicatie en je lichaamstaal, maar ook met je manier waarop je lichaam is gebouwd en de manier waarop je je kleedt. De Charismagod helpt je op al deze gebieden met kledingadviezen, het krijgen van meer zelfvertrouwen en het verzorgen van je lichaam.

  Charisma God is een shortcut waarmee je mooie vrouwen versiert met passieve aantrekkingskracht. Het is een videocursus waarmee je leert hoe je de juiste uitstraling opbouwt zodat vrouwen jou gaan aanspreken, met jou flirten, jou je telefoonnummer aanbieden en graag met je mee naar huis gaan. De cursus bestaat uit 3 delen, een aantal exclusieve bonussen en je krijgt direct toegang.

Tot slot is het ook altijd wijs om het in de praktijk toe te passen. Vind een goede datingsite, pas de tips toe, ga daten, maak fouten en geniet van jouw moed.

Op jouw succes!