Wat zijn de beste boeken over online marketing? Onze online marketing-specialisten hebben voor jou de absolute must-reads op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je de beste boeken-aanraders over onder andere e-commerce, funnels, SEO, content marketing en social media. Lees verder…

Snel overzicht: Deze online marketingboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene gidsHandboek Online Marketing: Hét basisboek dat volgens ons essentieel is voor iedereen die de wereld van online marketing wil begrijpen. Dit is een van de standaardwerken die vaak gebruikt wordt in commerciële opleidingen en wij vinden het een must-have in elke marketingbibliotheek. >> Check laagste prijs
Beste voor sociale mediaHandboek social media marketing: We zijn van mening dat dit boek uit 2020 onmisbaar is voor degenen die zich willen verdiepen in de principes van social media marketing. Of je nu met Facebook werkt of het nieuwste platform dat daarna komt, de technieken en strategieën blijven consistent. We waarderen vooral de veelzijdigheid en duurzaamheid van de kennis die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste voor online communicatieLetting Go Of The Words: Communiceren op het web is een kunst, en dit boek is volgens ons de perfecte gids om die kunst onder de knie te krijgen. We raden het ten zeerste aan voor iedereen die online effectief wil communiceren, met minder woorden en meer impact. Het boek biedt zowel slechte als uitstekende voorbeelden, wat we erg nuttig vinden voor het leerproces. >> Check laagste prijs

De top 10 beste boeken over online marketing

Hieronder vind je de beste boeken over alles wat met online marketing te maken heeft. Online marketing is eigenlijk heel concreet en duidelijk, maar veel goeroes maken het onnodig wollig, abstract en moeilijk. Daarom hebben wij in onze selectie extra gelet op heldere, duidelijke, bondige en krachtige boeken over online marketing.

1. Handboek online marketing

Hét basisboek dat in commerciële opleidingen wordt gebruikt rondom online marketing.

2. Social media marketing-boek

Dit boek uit 2020 bevat alle principes die je in social media moet toepassen. Het platform maakt niet uit. Sterft Facebook uit, dan kun je dezelfde principes op het nieuwste platform toepassen.

3. Letting Go Of The Words, Redish

Dit is een must-read voor iedereen die online communiceert: je moet met zo min mogelijk woorden jouw boodschap duidelijk maken. Dit boek geeft je de juiste pijnlijk slechte en uitstekende voorbeelden om deze vaardigheid te leren.

4. One Funnel Away

one-funnel-away

Te midden van al deze boeken over online marketing… plaatsen we ook een briljante 30-daagse cursus over online marketing. Zijn cursussen en boeken zijn beter dan de software. Hier kun je je aanmelden voor deze gezamenlijke challenge. Aanrader!

5. De Online Marketing Tornado van IMU

Alle kennis van de Internet Marketing Unie in één boek. En dan hebben we het niet over zomaar wat kennis, maar de juiste kennis om een funnel neer te kunnen zetten.

➡️Klik hier om dit boek aan te vragen.

6. Dotcom Secrets

Dit boek leert je hoe je succesvolle online producten kunt modelleren zodat je net zoveel verkoopt als bijvoorbeeld Dopper… met je eigen waterfles-merk.

7. Expert Secrets

Hoe kun je jouw waterfles anders maken dan Dopper, zodat je nog méér verkoopt dan Dopper? Dat leer je in dit online marketing-boek.

8. Hacking Growth

Wie aan online marketing denkt, die denkt aan growth hacking. Tenminste, niet bewust. Maar onbewust wil iedereen dat zijn/haar online onderneming explodeert. Dat noemen we growth hacking!

9. De boeken van Aartjan van Erkel

Aartjan van Erkel weet precies hoe je je teksten laat bloeden. En bloeden, dat moeten ze. Dán verkoop je pas lekker veel op het internet…

10. Marketingcommunicatie in 14 stappen

Tegenwoordig staat marketingcommunicatie gelijk aan online marketingcommunicatie. Alles is ook online – ook in dit boek.

De top 10 met beste offline marketing boeken

beste marketing boeken lijst

Wat zijn nou de 10 beste algemene marketing-boeken die iedere commerciële professional zou moeten kennen en lezen? Wellicht wil je je verder ontwikkelen op het gebied van strategische marketingplanning, positionering, content marketing of social media marketing. Of je nou het marketingboek van het jaar zoekt – of een onmisbaar studieboek: op deze pagina laten we zien welke marketing-bestsellers echt aan te raden zijn.

1. Grondslagen van de marketing

Het beste boek over marketing is dit grote studieboek dat in alle hbo/opleidingen gebruikt wordt. Wil je jezelf onderscheiden van alle self made goeroes met hun populaire kreten over marketing, dan zorg je ervoor dat je de officiële vakkennis hebt.

2. All Marketers Are Liars, Godin

Seth Godin weet in dit boek precies bloot te leggen wat het geheim van marketing is.

3. Made to stick, Heath

Hoe zorg je ervoor dat men jou en jouw merk onthoudt? Dit boek leert je hoe je jouw boodschap laat plakken.

4. Traction

Traction staat voor alles wat ervoor nodig is om jouw bedrijf bekendheid en een continue aanwas van nieuwe mogelijkheden te geven. Er staan verschillende tactieken in om het sneeuwbaleffect te activeren.

5. Predictably Irrational, Ariely

Een heerlijk boek met onbenullige experimentjes… die gigantisch veelzeggend zijn over het koopgedrag van mensen. Erg interessant.

6. Marketing-boeken van Kotler: Principes van marketing & Marketing – De Essentie

Kotler is een bekende naam in de marketingwereld. Deze auteur doet niet aan het populaire goeroe-gedoe, maar legt marketing op een academische manier uit.

7. Marketing-psychologieboek: Alle boeken van Dan Ariely

Er zat al een boek van Dan Ariely in deze lijst, maar zijn allernieuwste boek kan niet ontbreken. Nog meer koop-psychologie!

8. De Online Marketing Tornado

Dit boek bevat alle kennis van de IMU. Niet zomaar wat kennis, maar alle kennis om een online funnel neer te zetten. Handig, want hiermee automatiseer je jouw marketing en sales in de praktijk.

9. Dotcom Secrets

Dit is marketing ten top: onderzoeken wat werkt en dat nadoen. De beste manier om marktonderzoek te doen dus. Absolute aanrader. Gratis tegen verzendkosten.

10. Expert Secrets

Hoe onderscheid je je van de rest zodat je je eigen blauwe oceaan creëert? Het is erg belangrijk om veel geld te kunnen verdienen… en het is makkelijker dan je denkt. Russell Brunson legt het uit in dit gratis boek.

Op jouw succes!