Wat zijn de beste boeken voor startende ondernemers die gaan beginnen met hun eigen bedrijf? Bij ondernemen komt veel kijken – en voor starters kan het dan allemaal afleidend, overweldigend of gewoon uitdagend zijn. Daarom helpen wij je met deze boekenaanraders voor startende ondernemers.

Snel overzicht: Deze boeken over je eigen bedrijf starten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor startersGefeliciteerd met je eigen bedrijf! Wij zien dit boek als de ultieme gids voor startende ondernemers. Oscar Bulthuis houdt alles begrijpelijk en concreet, ideaal voor freelancers en ZZP’ers die de overstap maken van loondienst naar zelfstandig ondernemerschap. Het is alsof je een vierjarige bachelor in business administration in slechts 170 pagina’s doorneemt. Een absolute aanrader voor diegenen die net aan hun ondernemersavontuur beginnen. >> Check laagste prijs
Beste voor online ondernemersDe Online Marketing Tornado: Afkomstig van de bekende Internet Marketing Unie, is dit boek een geweldige bron voor degenen die een online onderneming willen starten. We waarderen hoe alles stap voor stap wordt uitgelegd: van het opzetten van je website en mailinglijst tot het maken van een effectieve verkooppagina. Als je je online aanwezigheid wilt maximaliseren, is dit het boek voor jou. >> Check laagste prijs
Beste voor bedrijfsadministratieAdministratie Voor Startende Ondernemers: We hebben zelf ervaren hoe belangrijk het is om de administratieve kant van het ondernemerschap te begrijpen, vooral in de beginfase. Dit boek was een redder in nood voor ons. Het is uiterst nuttig, of je nu zelf je administratie doet of het door iemand anders laat beheren. Een must-have voor elke ondernemer die de financiële kant van zijn bedrijf volledig wil begrijpen. >> Check laagste prijs

Onze top 10 met beste boeken als onmisbaar cadeau voor startende ondernemers

Laten we kijken welke boeken wij in ons oordeel als beste hebben verkozen…

Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Voor jezelf beginnen? Alles wat je moet weten om succesvol te starten

Dit boek hoort op bovenaan onze aanbevelingen voor startende ondernemers, omdat wij dit de ultieme samenvatting vinden van een vierjarige bachelor in business administration, maar dan begrijpelijk en praktijkgericht. Dat is een indrukwekkende en beeldschone prestatie waar onze marketingredactie van smult: geen dikke pil maar 170 duidelijke bladzijden met slimme doe-stappen, academische marketingmodellen, kleine alinea’s en grote letters. Leren ondernemen was nog nooit zo leuk geweest.

Dit boek staat met name op #1 in onze landelijke top 10 omdat Oscar Bulthuis alles lekker klein houdt: je hoeft als starter niet meteen de volgende Coca-Cola te worden. Sterker nog: dit boek behandelt alle kleine doe-stappen voor simpele ZZP’ers en freelancers. Dus dit boek is ook vooral aan te raden als je voorheen in loondienst werkte en nu exact hetzelfde werk in de administratieve vorm van het ondernemerschap gaat gieten, middels de freelance-constructie.

De Online Marketing Tornado – Blauwdruk Voor Een Wervelende Online Business

Dit boek is van de bekende Internet Marketing Unie. Zij staan bekend om hun praktische aanpak van online ondernemen. We vonden dit boek zo goed omdat je alles in doe-stapjes aangereikt krijgt: hoe maak je je website, mailinglist, blog, verkooppagina, online producten en afrekenpagina? Briljant, want zonder die dingen loop je heel veel geld mis waar je niets voor hoeft te doen.

Administratie Voor Startende Ondernemers

Een super handig boek voor iedereen die start met ondernemen en de administratie nog even zelf moet doen. Ook als je de administratie door een ander laat doen, is het zinvol om precies te weten hoe de dingen werken. Dit boek leerde ons alle aspecten van de financiën van ons bedrijf toen wij zelf net moesten starten.

Lanceer je bedrijf – Succesvol starten als ondernemer

Een briljante startgids voor wie wil gaan ondernemen. En vergis je niet: de startersperiode duurt gewoon vijf jaar.

Spotify – Hoe een kleine start-up een miljardenindustrie voor altijd veranderde

Spotify is een dapper bedrijf dat uiteindelijk succes heeft gehaald. Dit inspirerende verhaal raden we iedere ondernemer aan.

De trap naar succes voor de startende ondernemer

Een startende ondernemer moet vooral stoïcijns door blijven gaan, want er zijn al te veel ondernemen om zich heen die bij ieder obstakel al opgeven. Dit boek gidst je erdoorheen.

Ambitie – Adviezen voor startende ondernemers

Een superboek voor startende ondernemers.

Ondernemen als een baas – Hoe je met tinkeren, hosselen en circulair denken jouw dromen waarmaakt

Ook dit boek gaat diep in op de mentaliteit van ondernemerschap. Erg welkom, aangezien er zo veel ondernemers vroegtijdig opgeven…

Eerste hulp bij online ondernemen – geld verdienen door en met internet

Hoe kun je geld verdienen dankzij het internet? Verplichte kost voor iedere ondernemer die iets online wil gaan doen.

Billion Dollar Startup

Het waargebeurde verhaal van hoe een paar 29-jarigen $35.000 in een cannabisbedrijf van $1.000.000.000 hebben veranderd.

Alle info & laagste prijs van al deze boeken

Nooit meer voor een baas je bed uit!

De Online Marketing Tornado

Administratie Voor Startende Ondernemers / Druk Nd

Lanceer je bedrijf

Spotify

De trap naar succes voor de startende ondernemer

Ambitie

Ondernemen als een baas

Eerste hulp bij 1 – Eerste hulp bij online o…

Billion Dollar Start-Up