Wat zijn nou de beste sales-boeken waarin je leert hoe je het beste kunt verkopen? In dit overzicht vind je de beste aanraders waarin je verschillende verkooptechnieken leert. Lees verder…

Snel overzicht: Deze verkoopboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste theoretische basisOperationele verkoopcyclus van Hoften: Dit academische boek biedt een diepgaand inzicht in de verkoopwereld, met name gericht op de binnendienst en de buitendienst. Hoewel het wellicht wat taai kan zijn, vinden wij het cruciaal vanwege de solide theoretische fundering die het biedt. >> Check laagste prijs
Beste praktijkgerichte benaderingDe boeken van Brian Tracy: Brian Tracy, ooit een seminarleider met een focus op verkoop, heeft zijn kennis en expertise vastgelegd in deze boeken. We waarderen vooral zijn praktische benadering van sales, waardoor het begrijpelijk en toepasbaar is voor velen. >> Check laagste prijs
Meest inspirerendeDe boeken van Zig Ziglar: Zig Ziglar, een legende als motivational speaker, heeft een blijvende impact achtergelaten in de verkoopwereld. Wij vinden het inspirerend hoe zijn inzichten en lessen in sales nog steeds relevant zijn, zelfs na zijn overlijden. >> Check laagste prijs

Ontdek de beste boeken over sales/verkopen

Deze top 13 van beste boeken over sales/verkopen is ideaal voor iedereen die graag zijn verkoopcijfers wilt verbeteren of gewoon meer te weten wilt komen over dit interessante vakgebied.

1. Operationele verkoopcyclus, van Hoften

We beginnen de lijst met een echt academisch boek over sales. Dit boek leert je alles wat je moet weten over de binnendienst en de buitendienst. Taaie kost, maar belangrijk vanwege de theoretische basis.

2. De boeken van Brian Tracy

Brian Tracy gaf vroeger seminars die volledig gericht waren op sales. Ook zijn boeken zijn ermee doordrenkt. Een echte veteraan.

3. De boeken van Zig Ziglar

Zig Ziglar is een van de bekendste motivational speakers van Amerika – het land waarin iedereen sales ademt. In iedere salestraining werd tijdenlang standaard Zig Ziglar getoond. Ook na zijn overlijden blijft het een indrukwekkende man om sales van te leren.

4. Sales beter de baas – Edwin de Haas

Edwin de Haas bespreekt het belang van nieuwe klanten binnenhalen met behulp van een slimme, goed doordachte verkoopstrategie. Zijn aantrekkelijke schrijfstijl maakt dat zijn werk zeker op de lijst met beste boeken over sales/verkopen past.

5. Inleiding sales – Stefan Renkema

Introductie in een veelzijdig vakgebied.

6. Sales vanuit je hart – Richard van Kray

In Sales vanuit je hart vertelt salestrainer Richard van Kray hoe je er nu eigenlijk voor kunt zorgen dat je jouw klant het gevoel geeft dat het helemaal om hem draait. Dat is echter niet alles. Van Kray focust ook op jouw gevoel en plezier als verkoper. Dat is namens minstens zo belangrijk voor een succesvolle carrière.

7. Verbeter je sales – Alexander Loudon

Alexander Loudon heeft een overzichtelijk stappenplan opgesteld dat bedrijven kunnen gebruiken voor het verbeteren van de salescijfers.

8. De sales architect – Terry van den Bemt

In dit boek wordt het gehele salessysteem van begin tot eind uitvoerig besproken.

9. De zeven zonden van verkopers – Michel Hoetmer

Michel Hoetmer hanteert een andere aanpak dan veel van zijn collega’s. In plaats van zich te richten op wat je wel moet doen als verkoper, richt hij zich op wat je zeker niet moet doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vissen in dezelfde vijver als de concurrenten en het stellen van de verkeerde vragen.

10. Alles is verkopen – Jan Bloemhof

Zo maak je van jezelf een top-of-mind verkoper.

11. LinkedIn sales navigator voor Dummies – Perry van Beek

In dit boek uit de Dummies-reeks wordt het onderwerp social selling besproken. Hierbij richt de schrijver, Perry van Beek, zich op ’s werelds grootste social sellingtool: LinkedIn sales navigator. Als je hier meer over wilt weten, is dit het boek voor jou.

12. Zo verkoop je alles – Erwin Wijman

In tegenstelling tot veel van de andere boeken die hier worden besproken, gaat Erwin Wijman in op de kunst van reclames maken. Hij werkt vanuit het idee dat je nog zo fantastisch kunt zijn, maar daar niks aan hebt als niemand het weet.

13. IJs verkopen aan eskimo’s – Pacelle van Goethem

IJs verkopen aan eskimo’s gaat in op hoe jij als lezer jouw persoonlijke overtuigingskracht op effectieve wijze kan vergroten. Het boek heeft een prettige opbouw en de luchtige schrijfstijl zorgt ervoor dat je er zo doorheen bent.

3 bonus-tips: gratis boeken over verkopen op internet (enkel verzendkosten)

Omdat tegenwoordig nogal veel verkocht wordt via het internet, besloten we je drie extra boekentips te geven. Onderstaande boeken zijn erg hoog gewaardeerd en gaan over verkopen op internet. Bovendien zijn ze gratis. Je betaalt enkel de verzendkosten.

1. De Online Marketing Tornado (was gratis, nu niet meer)

2. Dotcom Secrets

3. Expert Secrets

Op jouw succes!