Wat zijn de beste boeken voor ondernemers – oftewel ‘managementboeken’, als je ze zo wilt noemen? Lees verder voor de meest inspirerende en invloedrijke boeken voor mensen met een eigen bedrijf.

Snel overzicht: Deze businessboeken voor ondernemers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Meest inspirerende verhaalGebrouwen door Vrouwen – Tessel en Dorris de Heij: Het verhaal van zussen Tessel en Do de Heij, die een succesvol biermerk opstartten, inspireerde ons enorm. Hun passie en toewijding om hun droom waar te maken is bewonderenswaardig. Een boek dat zeker niet mag ontbreken op de boekenplank van elke ondernemer. >> Check laagste prijs
Beste toekomstperspectiefOnce upon a future – Leen Zevenbergen en Ruud Veltenaar: Dit boek biedt volgens ons briljante inzichten voor ondernemers die willen weten wat de toekomst in petto heeft. Leen Zevenbergen en Ruud Veltenaar nemen de lezer mee op een reis naar wat de toekomst kan brengen en hoe hierop te anticiperen. >> Check laagste prijs
Beste voor internationaal zakendoenThe culture map – Erin Meyer: We waarderen hoe dit boek de lezer helpt om de nuances van cultuurverschillen in de internationale zakenwereld te begrijpen. Door je inzicht te geven in onderwerpen zoals communicatie, hiërarchie en kritiek, bereidt het je voor op succesvolle internationale samenwerkingen. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek voor ondernemers gaat over doelen stellen

Laten we beginnen met de beste aanrader voor ondernemers in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Doelen Handboek: Doelen Stellen Voorbij SMART – Het Boek Met Alle Stappen, Onderdelen & Tools Om Doelen Te Stellen & Behalen”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over ondernemen, doelen stellen en de wet van aantrekking bevat. Bekijk hem hier >>

Ontdek de beste businessboeken voor ondernemers

Met deze lijst van beste businessboeken voor ondernemers breng je jouw bedrijf naar het volgende niveau. In deze lijst met aanraders vind je ondernemer-boeken over onder andere: strategie, financiën, startups, tech, online marketing, sales en mindset.

1. Gebrouwen door vrouwen – Tessel en Dorris de Heij

Dit inspirerende boek vertelt het verhaal van zussen Tessel en Do de Heij, die in korte tijd een enorm succesvol biermerk opstartten. Zij maakten hun droom werkelijkheid en willen nu anderen helpen hetzelfde te doen. Dit boek verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van beste businessboeken voor ondernemers.

2. Once upon a future – Leen Zevenbergen en Ruud Veltenaar

Wij vinden dit boek een briljante aanrader voor iedere ondernemer. De auteurs zijn academisch aangelegd en geven op hoog niveau inzichten aan ondernemers. Wij moesten deze titel dan ook hoog in onze landelijke top 10 zetten. In dit boek neemt Leen Zevenbergen jou samen met Ruud Veltenaar mee op een reis naar de toekomst. Wat ligt er in het verschiet en hoe kan jij je hier het beste op voorbereiden.

3. The culture map – Erin Meyer

The culture map helpt jou de cultuurverschillen in de internationale zakenwereld te ontdekken en te begrijpen. Door je te verdiepen in de onderlinge verschillen op het gebied van hiërarchie, communicatie en kritiek, kan jij het meeste uit je zakenrelaties halen.

4. Ondernemen is net reizen – Oscar Bulthuis

Oscar Bulthuis is een briljante inspiratie voor iedere Nederlandse ondernemer – en hij staat dan ook niet voor niets hoog in onze landelijke top 10. Zijn boek vinden wij een helder en praktisch kompas voor succesvol ondernemen. Dit boek is geschikt voor ondernemers van alle kalibers.

5. We love communities – Maartje Blijleven

Maartje Blijleven gaat in haar boek in op het belang van online communities voor de optimalisering van de groei en naamsbekendheid van bedrijven. Aan de hand van interviews met 36 bekende community-experts geeft ze handige tips die iedere ondernemer kan toepassen.

6. Ondernemerschap in hoofdlijnen – Peter van der Meer

Dit boek bespreekt de achterliggende modellen van succesvol ondernemerschap en is met name geschikt voor opleidingsdoeleinden.

7. De Paradox van: De Parallelle Samenleving – Laurens Lindeman

Dit boek is een heel bijzonder manifest over een gigantische, ondernemende beweging in Nederland: Als ondernemer is het natuurlijk zinvol om boeken over “gemeenschappen” en “netwerken” te lezen, maar het allerbeste boek over een hechte tribe bouwen, is dit manifest. Zorgen voor elkaar, hulp bieden en hulp vragen, een gemeenschap opbouwen… het zit allemaal in de parallelle samenleving.

8. Van 3 naar 10.000.000 vrienden – Raymond Spanjar

Medeoprichter van het social media-platform Hyves vertelt hoe een uit de hand gelopen grap verandert in een van de meest succesvolle ondernemingen van Nederland. Het boek gaat in op zowel de zakelijke kant als de feestjes en glorie die hierop volgden en leest dan ook makkelijk weg.

9. Échte Winst – Petra Hoogerwerf

Wow, dit was het allereerste boek over maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat echt leuk was om te lezen – met talloze inspirerende voorbeelden. Dit boek maakt MVO daadwerkelijk leuk en tastbaar – en dat vonden wij zo knap van de auteur: topondernemer Petra Hoogerwerf. Wij raden dit boek aan voor ondernemers die al goed draaien en die nu echt behoefte hebben om iets wezenlijks te betekenen voor hun omgeving. Dat kan namelijk met je bedrijf! Als deze ondernemers de lessen en modellen van dit boek toepassen, gaan ze écht grote groepen mensen blij maken.

10. Een eigen bedrijf starten voor dummies – Robert J. Blom

Veel van de bovenstaande boeken gaan er vanuit dat je al een onderneming hebt. Dat hoeft natuurlijk niet per se het geval te zijn. Daarom hebben we ook een boek aan de lijst toegevoegd dat jou kan helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Robert J. Blom bespreekt alles van marketingstrategieën tot de boekhouding.

3 bonus-tips: gratis boeken voor ondernemers (tegen verzendkosten)

1. De Online Marketing Tornado (was gratis, nu niet meer)

2. Dotcom Secrets

3. Expert Secrets

Op jouw succes!