Wat zijn de beste boeken voor ondernemers – oftewel ‘managementboeken’, als je ze zo wilt noemen? Lees verder voor de meest inspirerende en invloedrijke boeken voor mensen met een eigen bedrijf.

Ontdek de beste businessboeken voor ondernemers

Met deze lijst van beste businessboeken voor ondernemers breng je jouw bedrijf naar het volgende niveau. In deze lijst met aanraders vind je ondernemer-boeken over onder andere: strategie, financiën, startups, tech, online marketing, sales en mindset.

Gebrouwen door vrouwen – Tessel en Dorris de Heij

Dit inspirerende boek vertelt het verhaal van zussen Tessel en Do de Heij, die in korte tijd een enorm succesvol biermerk opstartten. Zij maakten hun droom werkelijkheid en willen nu anderen helpen hetzelfde te doen. Dit boek verdient dan ook zeker een plekje op de lijst van beste businessboeken voor ondernemers.

Once upon a future – Leen Zevenbergen

In zijn boek neemt Leen Zevenbergen je mee op een reis naar de toekomst. Wat ligt er in het verschiet en hoe kan jij je hier het beste op voorbereiden.

The culture map – Erin Meyer

The culture map helpt jou de cultuurverschillen in de internationale zakenwereld te ontdekken en te begrijpen. Door je te verdiepen in de onderlinge verschillen op het gebied van hiërarchie, communicatie en kritiek, kan jij het meeste uit je zakenrelaties halen.

Ondernemen is net reizen – Oscar Bulthuis

Helder en praktisch kompas voor succesvol ondernemen. Dit boek is geschikt voor ondernemers van alle kalibers.

We love communities – Maartje Blijleven

Maartje Blijleven gaat in haar boek in op het belang van online communities voor de optimalisering van de groei en naamsbekendheid van bedrijven. Aan de hand van interviews met 36 bekende community-experts geeft ze handige tips die iedere ondernemer kan toepassen.

Ondernemerschap in hoofdlijnen – Peter van der Meer

Dit boek bespreekt de achterliggende modellen van succesvol ondernemerschap en is met name geschikt voor opleidingsdoeleinden.

Loonshots: grenzeloos ambitieuze plannen – Safi Bahcall

De vier vuistregels van succesvolle innovatie.

Van 3 naar 10.000.000 vrienden – Raymond Spanjar

Medeoprichter van het social media-platform Hyves vertelt hoe een uit de hand gelopen grap verandert in een van de meest succesvolle ondernemingen van Nederland. Het boek gaat in op zowel de zakelijke kant als de feestjes en glorie die hierop volgden en leest dan ook makkelijk weg.

Gigantisme – Geert Noels

Van too big to fail naar trager, kleiner en menselijker.

Een eigen bedrijf starten voor dummies – Robert J. Blom

Veel van de bovenstaande boeken gaan er vanuit dat je al een onderneming hebt. Dat hoeft natuurlijk niet per se het geval te zijn. Daarom hebben we ook een boek aan de lijst toegevoegd dat jou kan helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Robert J. Blom bespreekt alles van marketingstrategieën tot de boekhouding.

3 bonus-tips: gratis boeken voor ondernemers (tegen verzendkosten)

1. De Online Marketing Tornado (was gratis, nu niet meer)

2. Dotcom Secrets

3. Expert Secrets

Op jouw succes!