Wat zijn nou echt de beste boeken over vastgoed die je moet lezen? Onze financiële redactie las en beoordeelde de beste boeken over dit onderwerp. Lees verder voor de top 10…

De top 10 beste boeken over vastgoed

Er zijn een hele hoop redenen te bedenken waarom je een boek over vastgoed nodig hebt. Misschien ben je wel op zoek naar een huis om te kopen. Of je wilt een hypotheek afsluiten. Heb je simpelweg interesse in vastgoed? Speciaal voor jou hebben we een top 10 samengesteld met de beste boeken over vastgoed.

Snel overzicht: Deze boeken over vastgoed raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste allesomvattende handleidingPeter Vlek – Vastgoedrekenen: Dit standaardwerk is zo compleet en doordacht dat het ons direct aansprak. Vlek brengt de wereld van vastgoed zo levendig naar voren dat we spontaan de drang voelen om te investeren in vastgoed. Hij behandelt alle cruciale factoren voor een slimme en veilige investeringsstrategie. >> Check laagste prijs
Beste gids voor financiële vrijheidScott Rieckens – De weg naar financiële vrijheid: Dit boek onderscheidt zich door zijn nauwgezette benadering van het bereiken van financiële vrijheid via vastgoed. Rieckens leidt de lezer met zorg en expertise door de complexe wereld van vastgoed, waardoor we ons volledig ondersteund voelen in onze vastgoedavonturen. >> Check laagste prijs
Beste introductie tot vastgoedFilip Dewaele – Levenslang succesvol met vastgoed: Dewaele biedt een uitstekende introductie in de wereld van vastgoed. We waarderen hoe hij de levensfasen behandelt en bij elke fase relevante vastgoedvragen behandelt, waardoor het een geweldig boek is voor zowel beginners als degenen die hun kennis willen opfrissen. >> Check laagste prijs

10. Koeter Vastgoed Adviseurs – Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken 2021

In Vastgoed Taxatiewijzer Bouwgebreken 2021 worden de meest voorkomende bouwgebreken uiteengezet. Dit betreft zowel bouwgebreken bij bouwdelen als installaties. Interessant toch? Een buitengewoon handig boek voor mensen die in vastgoed zitten, zoals makelaars, maar ook voor de geïnteresseerde leek (of liefhebber) een dikke aanrader.

9. Myrthe de Groot – Koop je rijk: hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed

Myrthe de Groot legt stap voor stap uit hoe je rijk kunt worden met het aanschaffen van vastgoed. Het maakt daarbij niet uit hoe groot je portemonnee is; iedereen kan rijk worden met het aanschaffen van vastgoed. Myrthe de Groot heeft een heldere redeneertrant. Verplichte literatuur voor iedereen die de (stiekeme) wens koestert een boel geld te verdienen met vastgoed.

8. Sdu Uitgevers – Educatieve wettenverzameling: Wetgeving Makelaardij, Taxatie en Vastgoed

Dit lijfboek is misschien wel het meest complete boek uit de top 10 boeken over vastgoed. Wanneer je dit meer dan 2700 pagina’s tellende boek aanschaft, heb je niets meer in huis nodig. Alle wetten staan verzameld in dit prachtige boek. Een verplichte aanschaf voor iedereen die een huis wilt kopen of in de vastgoed zit qua professie. Zoek niet verder als je nooit meer teleurgesteld naar huis wilt gaan nadat je bij de makelaar bent geweest. Zo kom je goed voorbereid aan.

7. Hendrik Chan – Succesvol investeren in vastgoed: Een praktische gids naar financiële vrijheid

Wilt het sparen maar niet vlotten? Ben je op zoek naar alternatieve manieren om je geld veilig te stellen? Vind je de rente van de spaarrekening nauwelijks de moeite waard, net als de rest van (hard) werkend Nederland? Hendrik Chan legt uit hoe je financiële vrijheid kunt bereiken door je geld te investeren in vastgoed. Zo heeft hij al vele dromen kunnen waarmaken. Zoek dus niet verder en eindig vooral niet met een schamper pensioentje, want Chan weet als geen ander hoe je dit kunt voorkomen.

6. Björn Kirchoff – Voor Dummies – Investeren in vastgoed

Net als Hendrik Chan weet Björn Kirchoff de lezer mee te nemen in de wereld van vastgoed op een toegankelijke, interessante manier die acuut tot de verbeelding spreekt. In geur en kleur vertelt hij over de diverse aspecten van het investeren in vastgoed. Uiteraard met maar één doel: rijk worden. Dit boek vertelt je als geen ander hoe dit zo snel mogelijk kan.

5. Benjamin Graham – De intelligente belegger

Dit is de absolute klassieker als het om beleggen gaat. De Bijbel van het beleggen. Volgens Warren Buffett het beste boek ooit geschreven over beleggen. In dit economische meesterwerk vertelt Graham je niet waarin te beleggen, maar hoe. Wat zijn de beste strategieën? De ideeën van Graham zijn rechtstreeks toepasbaar op vastgoed. Daarom mag dit boek niet ontbreken in de collectie van de vastgoedfanaat.

4. Thomas Valkeniers – Investeren in vastgoed: De complete startersgids

Het boek van Thomas Valkeniers staat op nummer 4 omdat het een standaardwerk is over vastgoed. Deze dikke pil beschrijft uitvoerig, maar uiterst correct de ins en outs van investeren in vastgoed. Wat moet je vooral wel (en niet) doen? Waar moet je goed op letten? Valkeniers hanteert een deftige stijl die misschien een beetje afschrikt, maar dan heb je ook wat. Als je op zoek bent naar een complete gids aangaande vastgoed ben je bij Valkeniers aan het juiste adres.

3. Filip Dewaele – Levenslang succesvol met vastgoed: Van je eerste huurwoning tot je tweede verblijf aan zee

Op een zeer toegankelijke manier weet Filip Dewaele de lezer een inleiding te geven in de wereld van vastgoed. Het boek doet de titel eer aan. Stap voor stap behandelt Dewaele de verschillende fases die een mens meemaakt in zijn leven. Bij elke fase komen andersoortige vragen aan bod. Het is een heel andere kwestie als je een huurwoning zoekt, of een kasteel in Frankrijk om op te knappen.

2. Scott Rieckens – De weg naar financiële vrijheid: Playing with FIRE

De weg naar financiële vrijheid staat in veel literatuur centraal, maar nergens wordt deze weg zo zorgvuldig gelegd als in het topboek van Scott Rieckens. Hij ontdoet de weg niet alleen van onkruid, maar weet ondertussen ook veel zaadjes te zaaien. Dit doet hij door diverse tips te geven aan de welwillende lezer, die maar al te graag door Rieckens mee op pad wordt genomen door de jungle die vastgoed heet.

1. Peter Vlek – Vastgoedrekenen – Investeren in Vastgoed, Grond en Gebieden

Dan zijn we aanbeland bij de nummer 1 van de top 10. Geen werk is zo compleet, doordacht en intelligent geschreven als het standaardwerk van Peter Vlek. Vlek weet de wereld van de vastgoed zo levendig op papier te zetten dat je spontaan zin krijgt jouw geld te investeren in vastgoed. Hij zet alle factoren uiteen waar je rekening mee moet houden. Alles voor een slimme, winstgerichte maar zo voorzichtig en veilig mogelijke investeringsstrategie.