Wat zijn goede boeken over seks? We bespreken in deze boekenlijst de beste aanraders die je moet lezen – van verschillende soorten auteurs. Lees verder…

Ontdek hier de beste boeken over seks

Wij hebben een overzichtelijke lijst voor je opgesteld met de beste boeken over seks.

1. Zin in seks – Ingeborg Timmerman

Dit boek is met name geschikt voor mensen die hun verlangen naar seks kwijt zijn geraakt of dit zelfs nooit hebben gehad. Seksuoloog Ingeborg Timmerman stelt dat een verminderd lustgevoel vaak gekoppeld kan worden aan een psychische disbalans. Aan de hand van het door haar ontwikkelde persoonlijkheidsmodel gaat ze hier dieper op in. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over seks.

2. Seksleven – Linda de Munck

Over liefde, seks, relaties, seksualiteit en taboes.

3. Erotische intelligentie – Esther Perel

Met het boek Erotische intelligentie brengt Esther Perel de oplossing voor de schijnbare tegenstelling tussen liefde en lust. Kan je een gelijkwaardige, stabiele relatie combineren met een seksleven vol passie? Perel beantwoordt deze vraag met een volmondige JA en vertelt in dit boek hoe je dit voor elkaar krijgt.

4. (S)experimenteren – Marith Iedema

Belevenissen van een avontuurlijke seksjournalist.

5. Kom als jezelf – Emily Nagoski

Emily Nagoski heeft onderzoek gedaan naar de onderlinge verschillen tussen vrouwen op het gebied van seksuele stimuli. Gezien het feit dat deze verschillen erg groot kunnen zijn, is het belangrijk dat je als vrouw zelf op ontdekkingstocht gaat naar wat goed voelt voor jou. Daar kan dit boek je bij helpen.

6. Seks! – Rik van Lunsen en Ellen Laan

Rik van Lunsen en Ellen Laan bieden jou in hun boek Seks de tools die je nodig hebt om jouw seksleven naar een hoger niveau te tillen. Ze baseren hun advies op drie belangrijke pijlers: stimulus, context en stimulatie. Wil je hier meer over weten? Dan is dit boek een absolute aanrader.

7. Kama sutra handboekje – N. Bailey

Ben jij op zoek naar manieren om jouw seksleven nieuw leven in te blazen? Neem dan eens de tijd om de 52 standjes in het Kama sutra handboekje uit te proberen. Gegarandeerd succes.

8. Soms is liefde dit – Daan Borrel

Een brief over lichaam, seks en verlangen.

9. Vrouw met ballen – Fem Canes

Fem Canes vertelt het bijzondere verhaal over haar leven met Carly, die pas na hun huwelijk vertelde transgender te zijn. Ze bespreekt alle hoogte- en dieptepunten van de grote veranderingen die ze samen doorliepen en doet dit op een zeer mooie wijze. Dit boek is dan ook zeker aan te raden.

10. Kom je ook? – Lottelust en Laura Hiddinga

De ultieme orgasmegids voor iedere vrouw.