Wat zijn goede boeken over seks? We bespreken in deze boekenlijst de beste aanraders die je moet lezen – van verschillende soorten auteurs. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over seks raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor diepgaand inzicht:Zin in seks – Ingeborg Timmerman: Dit boek biedt inzichten in het verlies van seksueel verlangen en hoe dit kan worden gekoppeld aan een psychische disbalans. Seksuoloog Ingeborg Timmerman presenteert een persoonlijkheidsmodel dat dieper ingaat op dit onderwerp. We vinden dit boek uitermate geschikt voor diegenen die hun seksueel verlangen zijn kwijtgeraakt en er opnieuw connectie mee willen maken. >> Check laagste prijs
Beste persoonlijke verhaal:Seksleven – Linda de Munck: Linda de Munck, een van de eerste generatie Youtubers, heeft het moedige pad gekozen om over seks te praten met haar volgers. Dit boek vertelt een open en eerlijk verhaal van haar persoonlijke ervaringen en de reis naar volwassenheid. Hoewel we enkele inhoudelijke aspecten van het boek als subjectief beschouwen, waarderen we haar oprechtheid en het bieden van een unieke kijk op het onderwerp. >> Check laagste prijs
Beste voor relatieadvies:Erotische intelligentie – Esther Perel: Esther Perel onderzoekt in dit boek de complexiteit van het combineren van liefde en lust in een relatie. Ze biedt oplossingen voor deze schijnbare tegenstelling en legt uit hoe je een liefdevolle relatie kunt hebben die ook vol passie is. We raden dit boek sterk aan voor koppels die hun relatie naar een hoger niveau willen tillen en zowel liefde als passie in hun leven willen ervaren. >> Check laagste prijs

Ontdek hier de beste boeken over seks

Wij hebben een overzichtelijke lijst voor je opgesteld met de beste boeken over seks.

1. Zin in seks – Ingeborg Timmerman

Dit boek is met name geschikt voor mensen die hun verlangen naar seks kwijt zijn geraakt of dit zelfs nooit hebben gehad. Seksuoloog Ingeborg Timmerman stelt dat een verminderd lustgevoel vaak gekoppeld kan worden aan een psychische disbalans. Aan de hand van het door haar ontwikkelde persoonlijkheidsmodel gaat ze hier dieper op in. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over seks.

2. Seksleven – Linda de Munck

Over liefde, seks, relaties, seksualiteit en taboes. Linda de Munck behoorde tot de eerste generatie Youtubers en zij was dan ook de allereerste die het onderwerp seks besloot te gaan bespreken met haar volgers. Dit deed ze terwijl ze zelf nog volop aan het puberen was, en dat vinden wij prijzenswaardig. Enkel en alleen daarom zetten wij haar zo hoog op deze lijst: voor het persoonlijke en dappere gevoel dat van haar boek komt.

Inhoudelijk met betrekking tot seks vinden we dit boek gewoonweg slecht. Het zit vol met subjectieve informatie die als feiten gebracht worden – en gevoelskreten zonder ratio. Ook is het vaak pervers en weinig subtiel. Daar is niks mis mee, zolang je Linda de Munck ziet voor wat ze is: geen professional, wel een pure verteller van haar eigen beleving. Zie dit boek dan ook gewoon als verhaal: een open en bloot verhaal van een oprecht meisje die rebelleert en langzaam volwassen aan het worden is. Dát waargebeurde verhaal is dan weer heel boeiend om te lezen.

3. Erotische intelligentie – Esther Perel

Met het boek Erotische intelligentie brengt Esther Perel de oplossing voor de schijnbare tegenstelling tussen liefde en lust. Kan je een gelijkwaardige, stabiele relatie combineren met een seksleven vol passie? Perel beantwoordt deze vraag met een volmondige JA en vertelt in dit boek hoe je dit voor elkaar krijgt.

4. (S)experimenteren – Marith Iedema

Belevenissen van een avontuurlijke seksjournalist.

5. Kom als jezelf – Emily Nagoski

Emily Nagoski heeft onderzoek gedaan naar de onderlinge verschillen tussen vrouwen op het gebied van seksuele stimuli. Gezien het feit dat deze verschillen erg groot kunnen zijn, is het belangrijk dat je als vrouw zelf op ontdekkingstocht gaat naar wat goed voelt voor jou. Daar kan dit boek je bij helpen.

6. Seks! – Rik van Lunsen en Ellen Laan

Rik van Lunsen en Ellen Laan bieden jou in hun boek Seks de tools die je nodig hebt om jouw seksleven naar een hoger niveau te tillen. Ze baseren hun advies op drie belangrijke pijlers: stimulus, context en stimulatie. Wil je hier meer over weten? Dan is dit boek een absolute aanrader.

7. Kama sutra handboekje – N. Bailey

Ben jij op zoek naar manieren om jouw seksleven nieuw leven in te blazen? Neem dan eens de tijd om de 52 standjes in het Kama sutra handboekje uit te proberen. Gegarandeerd succes.

8. Soms is liefde dit – Daan Borrel

Een brief over lichaam, seks en verlangen.

9. Zinderend Leven – Jolien Spoelstra

Beregoed, smaakvol en praktisch. We vonden het meesterlijk: hoe goed de gerenommeerde seksuoloog Jolien Spoelstra ieder mogelijk onderwerp rondom een prettig seksleven volledig weet te behandelen binnen 240 heldere pagina’s. Dynamiek, sleur, karakters, angsten, behoeftes, veelvoorkomende problemen, lichaam, brein, fantasieën, vertrouwen… Alles komt langs en na het lezen van dit boek kregen we dan ook het gevoel dat we enorm veel bijgeleerd hebben over seks. Dit zeldzaam goede boek is dan ook zeker aan te raden.

10. Kom je ook? – Lottelust en Laura Hiddinga

De ultieme orgasmegids voor iedere vrouw. We vonden dit een erg prettig boek dat makkelijk te lezen is. Geen onnodig geneuzel maar gewoon met praktische tips.