Mannen en vrouwen, ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Toch is dat stukje ‘met elkaar’ waar we aan moeten blijven werken. Om meer inzicht te krijgen in de man, geven we je een overzicht van de beste boeken over het begrijpen van mannen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over mannen begrijpen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste wetenschappelijke inzichtDe schoonheid van het verschil – Dr. Martine F. Delfos: Dit boek biedt een grondige analyse van de gelijkenissen en verschillen tussen mannen en vrouwen. Het onderzoekt de biologische, sociale en evolutionaire fundamenten van deze verschillen en biedt waardevolle inzichten die de emancipatie van beide geslachten kunnen bevorderen. Door dit boek krijgen we een dieper inzicht in de complexiteit van de menselijke aard en waarderen we de nuances tussen geslachten. >> Check laagste prijs
Meest directe en duidelijke gidsHet Man/Vrouw Boek – Tiny Fisscher: Dit boek schetst op een directe, onverbloemde manier de verschillen tussen mannen en vrouwen. Wij waarderen vooral de toegankelijke taal en de manier waarop het de lezer helpt om het andere geslacht beter te begrijpen. Als je op zoek bent naar een gids die geen blad voor de mond neemt, dan is dit het boek voor jou. >> Check laagste prijs
Beste relatiegidsMannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus – John Gray: Dit boek benadert de verschillen tussen mannen en vrouwen vanuit een relationeel perspectief. Gray legt uit hoe mannen en vrouwen anders denken, voelen en communiceren. Wij vinden dat dit boek echt helpt bij het verbeteren van de onderlinge communicatie en het begrip in relaties. Als je zoekt naar manieren om de dynamiek tussen jou en je partner te verbeteren, raden wij dit boek van harte aan. >> Check laagste prijs

1. De schoonheid van het verschil. Waarom mannen en vrouwen verschillend én hetzelfde zijn – Dr. Martine F. Delfos

Mannen en vrouwen kennen zowel veel overeenkomsten alsook verschillen en dit boek beschrijft ze. Ze geeft weer hoe deze met elkaar samenhangen en hoe biologische. sociale en evolutionaire aspecten hieraan ten grondslag liggen. De emancipatie van zowel man als vrouw is gemakkelijker mogelijk te maken wanneer je over deze kennis beschikt.

2. Hebben mannen gevoelens? –  Bert Ruitenbeek

Het antwoord op de titel is simpelweg ja maar ook veel meer dan dat. Het boek bestaat uit drieënzestig verhalen. De auteur heeft hiervoor mannen over hun gevoelsleven geïnterviewd. Hiermee krijgt de lezer een beeld over hoe de man omgaat met zijn gevoelens en hoe hij dit uit in relatie tot de ander.

3. Het Man/Vrouw Boek – Tiny Fisscher

Dit boek van Tiny Fisscher zetten we hoog in onze top 10 omdat het boek kort en bondig en op simpele, onverbloemde wijze de verschillen tussen mannen en vrouwen uiteen zet. Dames, willen jullie je mannen begrijpen, lees dan dit boek.

4. Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus – John Gray

Omdat mannen anders denken, voelen, communiceren en liefhebben dan vrouwen, heeft auteur John Gray dit boek geschreven. Zijn doel is dat beide seksen elkaar beter leren begrijpen. Hier komt dan een grotere waardering en groter respect uit voort. Soms moet je hiervoor terug naar de kern, de ‘simpelheid’. Als je begrijpt dat je op sommige vlakken weinig van elkaar snapt, dan heb je daarmee al een groot deel van de problemen opgelost.

5. Man, man, man, het boek – Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström

Volgend op de podcast komen deze mannen nu met dit boek. Alles wat je wilt weten over mannen, maar nooit durfde te vragen, komt hier aan bod. Het drietal stel zich op en kwetsbaar op en gaat geen onderwerp uit de weg.

6. Waarom mannen liegen en vrouwen zoveel schoenen kopen – Allan & Barbara Pease

Op humoristische wijze proberen de auteurs onoverbrugbare verschillen tussen man en vrouw te verklaren. Dit, in de hoop om zo de verschillende seksen nog meer tot elkaar aangetrokken te laten voelen.

7. Wat ik altijd over mezelf en de mannen heb willen weten. Psychologische tests voor vrouwen – Claudia Pless

Mannen zullen nooit vrouwen begrijpen of andersom. Het zijn compleet andere wezens. Ze maken bijvoorbeeld heel anders ruzie. Voor vrouwen is leuk dat ze zo anders zijn. Het maakt ze interessant. Toch kan dit gedrag het samenleven in de weg staan. Daarom is dit boek geschreven, om beter inzicht te verschaffen in de ander.

8. Hoe mannen liefhebben – Corine Koole

Dit boek verschaft kennis over hoe mannen denken over liefde, zoenen, verliefdheid, seks, sensualiteit en tederheid. De auteur vraagt zich hardop af of de kennis hierover haar dichterbij de man zou brengen. Of de liefde dan minder grillig zou worden. In deze zoektocht spelen met name liefde en seks een hoofdrol.

9. Alles wat vrouwen willen weten over mannen. En mannen niet over vrouwen – Allan Pease

Dit is een grappig en compact boek waarin op een leerzame en informatieve manier wordt weergegeven wat de ervaring van de schrijvers is met de andere sekse. Of dit nu op het werk of tussen de lakens is.

10. Blauwdruk Van Het Mannenbrein

Tot slot raden we de simpele video-cursus aan: Blauwdruk van het mannenbrein. Heb jij ook altijd het idee dat je helemaal niets van mannen begrijpt, net zoals zij jou niet schijnen te begrijpen? Dan is de digitale cursus “De blauwdruk van het mannenbrein” echt iets voor jou. De maker van deze cursus leert je in zeven stappen het brein van mannen te begrijpen, waardoor je in een succesvolle relatie terecht zal komen. En dat alles voor slechts € 7.