Wat zijn de beste boeken over de liefde en over het beginnen/verbeteren van je relatie? In dit overzicht vind je de meest gewaardeerde relatieboeken. Soms romantisch, soms over de moeilijke aspecten van de liefde. Lees verder…

Snel overzicht: Deze liefdesboeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor relatiedynamiekMannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus: Dit boek verheldert op een unieke wijze de verschillen tussen de geslachten en hoe deze te overbruggen zijn. We vinden het een onmisbare gids voor iedereen die zijn of haar partner beter wil begrijpen. De inzichten kunnen de communicatie en connectie met je partner daadwerkelijk verbeteren. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor diepgangLiefdesbang: Dit boek behandelt complexe thema’s zoals bindingsangst en verlatingsangst op een toegankelijke en Nederlandse manier. We waarderen hoe het boek de emotionele aspecten van liefde benadert en ons tegelijkertijd praktische inzichten biedt. >> Check laagste prijs
Beste spirituele benaderingVerslaafd aan liefde: Voor wie liefde vanuit een spiritueel perspectief wil benaderen, raden we de boeken van Jan Geurtz ten zeerste aan. We geloven dat elke relatie baat kan hebben bij de diepe, spirituele inzichten die hij deelt. Zijn schrijven geeft ons een nieuw perspectief op liefde en relaties. >> Check laagste prijs

Het beste e-boek over relaties

Laten we beginnen met de beste aanrader over relaties in e-boekvorm. Het voordeel van e-boeken is dat je niet op de post hoeft te wachten en dat het wat goedkoper is. Het beste e-boek is in onze beleving de titel: “Relatie Handboek: Alle Tips & Tools Voor Een Gelukkige Relatie: Hoe Doe Je Dat, Een Goede Relatie? Dit Ene Boek, Een Soort Relatie-APK, Behoedt Je Voorgoed Voor Relatietherapie”. Dit boek vinden we namelijk het meest praktisch, terwijl het ook nog eens prachtige quotes over relaties bevat. Bekijk hem hier >>

De beste boeken over liefde & relaties

Laten we kijken naar onze top 10 liefdesboeken.

1. Men come from mars, women come from Venus

Of je dit boek nou als allegorische grap of serieus materiaal ziet – we kunnen niet ontkennen dat dit boek essentiële principes bevat over hoe mannen en vrouwen hun partners beter kunnen begrijpen en bevredigen. Het is niet alleen super boeiend, maar het kan daadwerkelijk de communicatie en connectie met je partner veel soepeler laten verlopen.

2. Belangrijk boek over bindingsangst: Liefdesbang

Liefdesbang gaat over de diepe onderwerpen bindingsangst en verlatingsangst… maar wel lekker op z’n Nederlands. Alle emotionele aspecten komen voorbij, maar op praktische en duidelijke wijze.

3. De boeken van Jan Geurtz

Liefde is iets spiritueels. Jouw relatie verdient het om ook vanuit een spiritueel kader benaderd te worden. Jan Geurtz vat het hele spirituele aspect van relaties prachtig samen in zijn boeken.

4. De boeken van David Deida

En dan is het nu tijd voor lekker Amerikaans materiaal. Lees alle boeken van David Deida, want hij gaat in op het inbrengen van hardcore spiritualiteit, God en eenheid in je relatie, communicatie en seks.

5. Krijg de liefde die je wilt

Een gids voor het verbeteren van je relatie. Een praktisch en volledig boek over alle aspecten van relaties.

6. Relaties, hoe doe je dat

We hebben met een reden het boek ‘Houd me vast’ buiten deze lijst gehouden. ‘Houd me vast’ was te klinisch – maar ‘Relaties, hoe doe je dat’ zoomt op een verfrissende manier in op de methodiek van ‘Houd me vast’. Een betere keuze.

7. Weg van liefde

Weg van liefde geeft een realistische blik op wat een relatie eigenlijk is. Het boek onderzoekt wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat.

8. Het NLP Doe-Boek – Rubin Alaie

Hoe krijg je een superleuke relatie omdat je simpelweg een prettig positief mens bent en omdat je jouw partner altijd zover krijgt om te doen wat jij wilt? NLP is het antwoord. Dit doe-boek bevat 129+ slimme communicatie-kneepjes die in iedere relatie van pas komen om meer invloed uit te oefenen – en wel op positieve wijze. Wij vonden dit boek briljant en een toevoeging voor iedere relatie.

Bestel dit leuke boek hier voor slechts 19,- (tip: veel goedkoper dan op Bol) >>

Het NLP Praktijk Doe-Boek Werkboek

9. ‘De 5 talen van de liefde’ door Gary Chapman

De klassieker die het toepassen van liefde praktisch maakt.

10. The world book of love

Leo Bormans heeft prachtig werk geleverd met dit verzamelwerk van onderzoeksresultaten over de liefde. Dit boek verbreedt je visie.

Deze liefdesboeken hebben de top 10 net niet gehaald

No more mr. Nice Guy van Dr. Robert A. Glover

Vier Horken en Heksen, de strijd tussen de seksen van Jeffrey Wijnberg

Tweelingzielen

Liefdesroep

Voorbij het narcisme

Als hij maar gelukkig is

Hoe kun je als vrouw een waardige partner zijn? Dit boek richt zich volledig op vrouwen.

Op jouw geluk!