Wat zijn de beste boeken over scheiding – en het verwerken ervan? In dit artikel vind je een top 10 met de beste aanraders over dit onderwerp. Je vindt in deze lijst met aanraders boeken voor zowel de kinderen als de ouders over het onderwerp: scheidingen. Lees verder…

De beste boeken over scheiding (verwerken) op een rijtje

Voor iedereen die gaat scheiden, is gescheiden of te maken heeft met een scheiding in zijn of haar omgeving is deze lijst met de beste boeken over scheiding (verwerken) zeer interessant.

1. Je wordt weer gelukkig! – Eveline Jurry

In dit boek staat jouw geluk na een scheiding centraal. Ongeacht de manier waarop je uit elkaar bent gegaan, eventuele kinderen of de huidige relatie met je ex, met het stappenplan van Eveline Jurry leer je de negatieve gedachten achter je te laten en je weer te focussen op wat goed voelt voor jou. Dit boek hoort dan ook zeker thuis op de lijst van beste boeken over scheiding (verwerken).

2. Tulpenliefde – Femke Roobol

Deze meeslepende roman vertelt het verhaal van Judith, die zich bevrijdt uit een ongelukkig huwelijk en besloot eindelijk al haar dromen na te jagen.

3. Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd – Tineke Rodenburg & Leoniek van der Maarel

Tineke Rodenburg bespreekt samen met Leoniek van der Maarel de SCHIP-aanpak, die is gericht op het voorkomen conflicten en het verwerken van verlies. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen geeft ze de nodige handvatten voor een succesvol co-ouderschap.

4. Aan alle gescheiden ouders – Marsha Pinedo

Met als ondertitel: Leer kijken door de ogen van je kind. In Aan alle gescheiden ouders laat Marsha Pinedo de kinderen zelf aan het woord, in persoonlijke verhalen die iedere ouder zullen raken: wat zij meemaken, voelen en denken. Op een indringende manier openen deze kinderen je de ogen, aangevuld met tips en adviezen van deskundigen en oefeningen waar je meteen iets mee kunt. Zodat jouw kind later kan zeggen: “Mijn ouders? Die zijn echt goed gescheiden.’

5. Blijven staan ondanks de storm – Vanessa Maes

Je kunt dit boek zien als laatste redmiddel. Is de vechtscheiding al zover uit de hand gelopen dat zelfs professionals met hun handen in het haar zitten? Dan biedt Vanessa Maes soelaas. In dit boek gaat ze in op de situatie waarin het simpelweg niet meer lukt om samen ouder te zijn.

6. Een ouderschapsplan maken – Pieter Vermeulen

Praktische tips en adviezen voor ouders die gaan scheiden.

7. Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven – Hans ’t Hart

24 artikelen over herstel van stukgelopen relaties.

8. Werkboek kinderen uit de knel – Erik van der Elst en Jeroen Wierstra

Een werkboek voor gescheiden ouders waarvan de kinderen in een onhoudbare, verdrietige situatie terecht zijn gekomen. Erik van der Elst en Jeroen Wierstra moedigen aan tot zelfreflectie en zelfontwikkeling om het dagelijkse leven van hun kinderen dragelijker te maken.

9. Het narcistische machtsspel – Joke de Jong

In dit boek neemt Joke de Jong een bijzonder standpunt in. Ze stelt dat professionals zelf complexe scheidingen creëert door een eenzijdig standpunt in te nemen. Volgens haar is het tijd dat het beleid meer op één lijn wordt gebracht met de huidige praktijk.

10. Voorkom een vechtscheiding – Nancy Steutel

Stop met touwtrekken en ga goed uit elkaar.