Wat zijn de beste manieren om je tweedehands boeken te verkopen? Bijvoorbeeld je studieboeken van het mbo, hbo of wo? Heb je een paar of een hele partij boeken te verkopen? Hier vind je goede tips en reviews van boeken-opkopers en verkoop-websites om er snel vanaf te zijn en er wellicht wat geld aan over te houden, afhankelijk van hoeveel kilo boeken je hebt…

Tweedehands boeken verkopen via internet: de beste opties

Wil jij je verzameling boeken uitdunnen en met de verkoop nog een beetje geld verdienen? Dan is verkoop via internet een goede optie. Er zijn diverse websites waar je jouw boeken per stuk of als één partij kunt verkopen. Elke website heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke methode je kiest is ook afhankelijk van de tijd en energie die je in de verkoop wilt steken. Hieronder vind je een overzicht van de websites waar jij jouw tweedehands boeken kunt verkopen.

Bol.com (boeken verkopen als particulier)

Bij de verkoop van tweedehands boeken denk je waarschijnlijk direct aan Bol.com. Op deze website kun je op een relatief eenvoudige manier je oude boeken per stuk verkopen. Je hoeft enkel de ISBN nummers in te voeren in je verkoopaccount, informatie te geven over de staat van het boek en de verkoopprijs te bepalen. De prijs mag niet hoger liggen dan de nieuwprijs, maar bepaal je grotendeels zelf.

>> De ervaringen zijn erg goed, dus start hier.

Aangezien Bol.com dagelijks zeer veel bezoekers trekt, heb je een grote kans om het boek te verkopen. Bovendien is de verkoopprijs ook relatief hoog. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Zo betaal je voor iedere verkoop een bijdrage van 15% van de verkoopprijs aan Bol. Bovendien betaalt de koper geen verzendkosten, die betaal je zelf. Daar moet je rekening mee houden bij het bepalen van de verkoopprijs.

Boekenbalie.nl

Heb je geen zin of tijd om je boeken per stuk te verkopen? Dan kan je ze ook als één partij aanbieden bij Boekenbalie.nl. Deze website heeft een makkelijke app waarmee je de barcodes van jouw boeken kunt scannen. Boekenbalie bepaalt vervolgens hoeveel zij willen betalen voor jouw tweedehands boeken. Als je akkoord gaat, verstuur je de boeken als pakket naar Boekenbalie. Je ontvangt het afgesproken bedrag maximaal 7 dagen na verzending.

Het nadeel van de verkoop aan Boekenbalie is dat je een lagere prijs krijgt voor jouw boeken dan wanneer je bijvoorbeeld voor Bol.com kiest. Boekenbalie heeft echter ook een aantal voordelen. Zo ben je er zeker van dat je al jouw boeken verkoopt. Je hebt geen gedoe met particuliere verkopers en krijgt altijd het geld uitgekeerd. Tot slot bespaart de verkoop van de hele partij boeken in één keer je veel energie en tijd.

Studystore

Bestaat jouw partij boeken voornamelijk uit oude studieboeken? Dan kun je de boeken ook in één keer verkopen aan Studystore. Je hoeft alleen de ISBN nummers in te vullen op de website waarna je een bod ontvangt van Studystore.

Het voordeel is opnieuw dat je weinig energie en tijd in de verkoop van je boeken hoeft te steken. Je verkoopt al je boeken in één keer en ontvangt gegarandeerd je geld. Het nadeel is dat ook Studystore een lagere prijs biedt voor jouw boeken dan wanneer je deze per stuk zou verkopen.

Booktrader.nl

Booktrader is een Nederlandse website waar je jouw tweedehands boeken vanuit een online boekwinkeltje kunt verkopen. Het kost geen geld om een boekwinkeltje te openen tenzij je van plan bent om een groot aantal boeken te verkopen. Het voordeel van een online boekwinkeltje is dat je een hogere prijs kunt vragen dan bij de verkoop van een partij boeken. Een nadeel is dat je de boeken verkoopt aan particulieren en daar gaat veel tijd en energie in zitten. Bovendien trekt deze website lang niet zoveel bezoekers als Bol.com, vaak komen hier alleen mensen terecht die gericht op zoek zijn naar een specifiek boek. Tot slot is de kans groter dat je niet al je boeken verkoopt.

Boekwinkeltjes.nl

Boekwinkeltjes is net iets bekender bij het grote publiek dan Booktrader en trekt dan ook meer bezoekers. Dit zijn echter vaak mensen die op zoek zijn naar boeken die niet meer in de handel zijn, terwijl mensen op Bol.com vaak tweedehands boeken kopen omdat deze goedkoper zijn dan een nieuwe uitgave.

Het openen van een boekwinkeltje kost een vast bedrag per maand. Je kunt er ook voor kiezen alleen te betalen voor je boekwinkeltje wanneer je daadwerkelijk iets verkoopt. Je betaalt dan een vaste prijs van 25 eurocent per verkocht boek plus 15% van de verkoopprijs.

Het nadeel van Boekwinkeltjes is dat je relatief veel kosten maakt. Bovendien kost het handelen met particuliere kopers veel tijd en energie. De kans is ook groot dat je jouw boeken niet verkoopt door het gebrek aan bezoekers. De prijzen die je kunt vragen liggen echter hoger dan bij andere websites. Zeker wanneer je boeken verkoopt die niet meer leverbaar zijn, kun je veel geld verdienen aan de verkoop van je tweedehands boeken.

Marktplaats

Terwijl het verkopen van spullen via Marktplaats populair is, kiezen veel verkopers van boeken pas voor Marktplaats wanneer de verkoop via andere verkoopkanalen niet lukt. Bij Marktplaats moet je immers veel energie en tijd stoppen in de verkoop van je boeken. Boeken trekken relatief weinig bezoekers en de mensen die komen zijn meestal niet bereid om de vraagprijs te betalen. Bezoekers van Marktplaats zijn altijd uit op de beste deal.

Onze keuze: Bol.com is de beste optie om je tweedehands boeken te verkopen

Wie zijn tweedehands boeken wil verkopen kan het beste kiezen voor Bol.com. De verkoop is eenvoudig en je kunt veel geld verdienen bij de verkoop van je boeken per stuk. Ondanks dat je 15% van de verkoopprijs moet afdragen aan Bol en je zelf betaalt voor de verzendkosten, is de kans op verkoop en het maken van winst het grootst. Dit komt met name doordat je zelf de prijs van je tweedehands boeken kunt bepalen en de website veel bezoekers trekt.

De minst goede opties

Er zijn nogal veel opties als het gaan om inname van boeken. Veel partijen adverteren met “Wij kopen uw boeken,” maar de partijen die deze lijst bijvoorbeeld niet hebben gehaald, zijn Bookmatch, De Slegte en Amazon.