Welke boekenlampjes, leeslampjes en/of nachtlampjes zijn het meest geschikt? Zoek je bijvoorbeeld zo’n leeslampje met klem of een handig leeslampje voor bij je bed? Wij hebben de beste aanraders voor jou op een rijtje gezet. Lees verder…

Wat zijn de beste boekenlampjes/leeslampjes (met klem) van dit moment?

Wanneer je in alle rust iets wilt lezen, hoeft niet altijd grote verlichting aan. In bed is dat niet wenselijk als je partner al ligt te slapen, maar ook voor jezelf is het soms fijner om je met minder licht terug te trekken in bed of in een fauteuil. Je kunt je dan beter focussen op je boek.

Snel overzicht: Deze leeslampjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duurzaamheidBrothers4Change Leeslampjes met klem: We vinden dit het ideale leeslampje vanwege zijn duurzame oplaadmogelijkheden. Zonder batterijen kun je het eenvoudig opladen met een USB-kabel, of zelfs met een powerbank als je veel leest. Daarnaast waarderen we de verstelbaarheid van het licht en de veelzijdige bevestigingsmogelijkheden. >> Check laagste prijs
Meest veelzijdige bevestigingLed Boekleeslamp – Universeel met Verstelbare Voet: Deze sprong er voor ons uit vanwege de verstelbare voet die handig is voor zowel boeken als e-readers en tablets. Het vermijden van ongewenste kabels naast je bed dankzij de accu/batterij is een groot pluspunt. De volledige verlichting van een pagina maakt het een topkeuze voor avondlezers. >> Check laagste prijs
Beste keuze op batterijVarta LED Book Light: VARTA is een naam die we vertrouwen en dit leeslampje stelt niet teleur. Het lichte gewicht van nog geen 60 gram is een bonus, waardoor je boek nauwelijks zwaarder aanvoelt. We waarderen het feit dat het lampje wordt geleverd met de eerste set batterijen en met ongeveer 25 uur leestijd, is dit een geweldige optie voor de regelmatige lezer. >> Check laagste prijs

Het #1 merk: dit vonden we het beste leeslampje met klem – LED Book Light van het gerenommeerde merk “Brothers4change”

Dit merk kwam als beste uit onze test. Je hebt geen batterijen nodig met dit boekenlampje, want opladen doe je via de USB kabel. Na een avond lezen hang je het lampje ’s ochtends aan je computer, maar als je een echte nachtbraker bent kun je het tussentijds ook met je power bank opladen. Het licht is door jou zelf aan te passen. Hiervoor gebruik je de aanraakschakelaar aan, waarmee je het licht dimt of versterkt. De lamp kun je met de klem aan je boek vast klemmen, maar ook aan het hoofdeinde van je bed of aan de rand van je nachtkastje is een optie. Door het brede schijnvlak worden oppervlakken prettig van licht voorzien.

Boekenlampje met LED – Lovnix met verstelbare voet

Het grote voordeel van dit kleine lampje is dat het je hele bladzijde van licht voorziet. De lichtsterkte kun je daarnaast aanpassen aan je eigen wensen. De voet is zo te verstellen, dat je het niet alleen bij het lezen van een boek handig kunt gebruiken, maar ook bij een e-reader, tablet of aantekeningen die je voor de dag erna door wilt nemen. Het werkt op accu/batterij, waardoor je met dit lampje geen kabels langs je bed hebt lopen.

Boekenlampje met dubbel licht – ForDig LED leeslampje met klem

Dit lampje kan zowel op batterijen als via de USB kabel gebruikt worden. Doordat het boekenlampje uit twee zwanenhalzen met ieder een LED lampje bestaat, kun je ze zo buigen dat je op beide bladzijden van je boek voldoende licht hebt. Hiermee voorkom je dat je bij het lezen van elke nieuwe bladzijde de zwanenhals weer op zijn plek moet buigen. De lampjes hoeven niet per definitie tegelijk gebruikt te worden, dus heb je aan één lampje genoeg licht, dan schakel je het andere makkelijk uit. Verder kun je voor twee verschillende sterkten van het licht kiezen, omdat elk lampje van twee lichtpunten voorzien is.

Leeslampje op batterij – VARTA LED Book Light

VARTA is een bekend merk en dit leeslampje is dan ook bij velen favoriet. Het weegt nog geen 60 gram en dat betekent dat je boek niet veel zwaarder wordt wanneer je het lampje met de klem aan je boek bevestigt. Het boekenlampje werkt op twee CR2032 batterijtjes en bij de aanschaf van het leeslampje zitten de eerste twee batterijtjes er bij. Je kunt met deze batterijen ongeveer 25 uur gebruik maken van het lampje, voordat je lichtopbrengst minder wordt en de batterijtjes vervangen moeten worden. Er zit één LED lampje in en deze geeft ongeveer 9 Lumen aan licht.

Nachtlampje voor lezen en andere doeleinden – Reer Mummy & Me Nursing Light

Dit LED lampje is oorspronkelijk bedoeld voor het in het donker voeden van de baby, maar door de geringe lichtopbrengst kun je er ook bij lezen. Het is zacht licht, waarbij je kunt kiezen uit het inschakelen van beide of een enkel lampje. Het werkt op batterijen en heeft een stevige klem. Wanneer je het wilt gebruiken om bij te lezen, is dit lampje eerder bedoeld voor aan de rand van je bed of aan het nachtkastje. Bevestigen aan een boek zelf wordt wat te zwaar.

Leeslamp met klem – QY LED klemlamp

Ook dit lampje kun je via een USB kabel opladen, zodat je er elke avond van kunt genieten. Afhankelijk van hoeveel uur je ’s avonds leest en welke lichtsterkte je prefereert, hoef je het misschien maar eens in de week op te laden. Je kunt de lichtsterkte via de touch button in de klem op 3 standen zetten, waar je een sterke, middelmatige of zwakkere lichtopbrengst hebt. De stevige klem zorgt er voor dat het lampje goed op zijn plek blijft zitten. Als je de hals niet te ver voorover buigt, kan de klem zelfs als standaard dienen, zodat je het nergens aan vast hoeft te klemmen. Dit leeslampje is minder geschikt voor bevestiging aan een boek, maar kan wel aan de rand van een laptop geklemd worden.

Grotere lamp met klem – LED tafellamp met flexibele arm

Heb je behoefte aan iets meer licht dan je met een klein boekenlampje bereikt? Deze LED lamp kun je ook met een klem aan je hoofdeinde van het bed of je nachtkastje bevestigen, maar het prettige van de lamp is toch wel de breedte van de lamp. Er zijn namelijk 24 LED lampjes waar je bij kunt lezen. Officieel het dit een tafellamp, maar wie regelmatig en veel in bed leest, wil wellicht een kwalitatief betere lamp om de ogen niet te veel te belasten in een donkere omgeving. Je gebruikt het stopcontact of een USB kabel om de lamp aan te doen en door het materiaal (aluminium) kun je veel langer van deze lamp gebruik maken, ten opzichte van de kunststof en veel kleinere leeslampjes. Door de lichtopbrengst (200 Lumen) is het wel de vraag of een eventuele partner hier niet te veel last van zal hebben. Voor aanschaf even testen dus.

Klemlamp met loep – Trio Lighting LUPO

Het prettige aan deze lamp is de loep die te midden van de lichtpunten verwerkt is. Wanneer je ouder wordt kan het namelijk wel eens handig zijn om een vergrootglas bij het lezen te hebben. Misschien wil je deze lamp dan ook wel op meerdere plekken in huis plaatsen en niet alleen maar aan het hoofdeinde van je bed. Behalve voor het lezen is deze lamp met loep ook prettig bij het uitvoeren van je hobby (met kleine onderdelen) of wanneer je met kleine technische werkzaamheden bezig bent.