Wat zijn de beste websites, opties en manieren om goedkoop boeken te kopen? Bijvoorbeeld omdat ze altijd de laagste prijs hebben? Of via goede tweedehands-aanbieders of goede aanbiedingen en outlets? Hier geven we je een overzicht van de beste plekken om online goedkope boeken te kopen.

Goedkoop boeken kopen: deze sites moet je kennen

Ben je op zoek naar goedkope boeken? Dan mag je deze sites zeker niet missen. Hier vind je de beste offline en online mogelijkheden voor goedkope nieuwe & tweedehands boeken…

De #1 optie: goedkope boeken via Bol.com

Als je goedkope boeken zoekt, dan mag je Bol.com echt niet missen. Bol heeft naast een eigen boeken-outlet ook een compleet gedeelte met tweedehands boeken. Beide opties raden we sterk aan als je goedkope boeken zoekt.

Er zijn in ieder geval drie opties om goedkoop bij Bol.com boeken te shoppen:

Optie 1: de boeken-outlet

>> Bekijk hier de boeken-outlet van Bol.com.

Optie 1: boeken sorteren van goedkoop naar duur

>> Hier vind je e-boeken en luisterboeken al vanaf 10 cent.
>> Hier vind je paperbackboeken al vanaf 1 euro.

Optie 3: tweedehands boeken

>> Hoe kun je beginnen met zoeken bij Bol.com? Start hier met de tweedehands boeken.

Minder favoriete opties voor goedkope / tweedehands boeken

Bookmatch.nl

Hoewel Bol.com echt onze #1 aanrader is, kun je bij Bookmatch ook interessante tweedehands boeken vinden, omdat ze hier soms tot wel 60% goedkoper zijn dan de nieuwprijs.

Studystore.nl

Speciaal voor studenten biedt Studystore een heleboel tweedehands studieboeken. Een uitkomst voor studenten die goedkoop aan hun studieboeken willen komen.

Booktrader.nl

Wil je goedkoop aan boeken kopen? Iedereen kan eigen boekwinkeltje spelen op Booktrader.nl, dus de kans op goedkope boeken is ook sterk aanwezig.

Boekwinkeltjes.nl

Hetzelfde idee als Booktrader, maar dan minder bekend.

Amazon

Amazon heeft ook een interessant boekenaanbod, maar omdat ze lage lonen bieden en omdat niks van de winst in Nederland blijft, maar regelrecht naar Amerika gaat, hopen we dat Nederlanders ver weg blijven van Amazon.

Marktplaats

De meest bekende plek voor tweedehands – en dus goedkope – spullen, waaronder boeken.

Voordeelboekenonline.nl

Deze bekende webshop heeft zichzelf bewezen als uitstekende optie voor goedkope boeken. Waar vind je namelijk nog boeken onder een tientje? Bij bestellingen boven de 25 euro betaal je zelfs geen verzendkosten, die sowieso al laag zijn omdat je boek door de brievenbus past. Top-keuze!

Andere minder goede opties

Bookspot, Boekenkraam en Boeklin hebben onze lijst niet gehaald.

Top 10 voorbeelden van goedkope boeken: deze raden we aan

goedkope boeken kopen overzicht

Ook geven we je alvast wat tips over welke klassieke boeken tegenwoordig erg goedkoop te krijgen zijn. Dat komt bijvoorbeeld doordat de copyright verlopen is, doordat het boek niet meer in de cash cow-fase zit of doordat de drukkosten erg laag zijn.

Heb je op dit moment niet de beschikking over een goed gevulde portemonnee? Of is jouw levensmotto beter zo goedkoop mogelijk uit zijn? Wat voor reden je ook hebt om op zoek te zijn naar een goedkoop boek, je hoeft niet verder te zoeken want hieronder volgt de top 10 goedkope boeken. Al deze boeken zijn op dit moment in één of meerdere boekenwinkels voor een spotprijs te krijgen. Je kunt natuurlijk ook een keer op Marktplaats kijken voor tweedehands boeken. Dat scheelt ook enorm in de portemonnee.

Marcel van de Ven – De Kooi

Marcel van de Ven is undercoveragent en vertelt in De Kooi over zijn leven. Hij heeft vele glansrijke en beruchte missies op zijn naam staan en vertelt hierover in De Kooi. Interessant voor iedereen die een zwak heeft voor spanning en het politiewezen. Met nooit eerder vertelde verhalen.

Jillian Harker, Kristina Stephenson – Ik vind je lief, papa

Op zoek naar een boek voor jouw zoon of dochter voor een laag prijsje? Ik vind je lief, papa is nu in de aanbieding. Een aandoenlijk verhaal over papa beer en mama beer. Natuurlijk hebben ze samen een kindje. Dit verhaal zal jouw zoon of dochter niet onberoerd laten en is bovendien zeer geschikt om voor te lezen. Nu voor een spotprijs bij de lokale boekenwinkel.

Fokke Obbema – De zin van het leven

Dit samengestelde boek bestaat uit de antwoorden van bekende Nederlanders op de vraag wat de zin van het leven is. Ontroerend en inspirerend. De grote vraag van het leven is natuurlijk wat de zin van het leven is. Obbema geeft je de kans in het hoofd te kijken van bekende Nederlanders en neemt de lezer onder meer mee in zijn eigen bespiegelingen.

George Orwell – 1984

Oude boeken uit de canon van de wereldliteratuur zijn vrijwel altijd wel ergens voor een spotprijsje te krijgen. Zo ook uit schrikwekkende 1984, dat sinds het Trump-tijdperk relevanter is dan ooit. Orwell slaat een tijdloze snaar aan met de nachtmerrie die 1984 is. Over de ontoereikendheid van de menselijke politiek, die altijd maar in dienst staat van grote bedrijven, en de nodeloosheid van oorlog. Over schimmige journalisten en nog schimmigere krantenbedrijven.

Kluun – Komt een vrouw bij de dokter

Komt een vrouw bij de dokter gaat bij de meeste boekenhandels weg voor een zeer laag prijsje. Dit is opmerkelijk, want het boek is kleurrijk en erg ontroerend. Kluun vertelt hoe het is om met een terminaal zieke vrouw te leven. Dit beschrijft hij rauw, maar ook met een verlichtende humor die kenmerkend is voor Kluun. Een prachtig boek dat je nog lang zal bezig houden.

Geert Mak – In Europa set I & II

Als je op zoek bent naar zo veel mogelijk pagina’s voor zo weinig mogelijk geld, hoef je niet verder te zoeken. De boxset van Geert Mak is voor iets meer dan twintig euro te verkrijgen, wat misschien veel geld lijkt, maar dit lijkt uiteraard niet meer zo wanneer je rekening houdt met het aantal pagina’s. Mak neemt je mee op reis door Europa, waar hij zelf jarenlang doorheen heeft gereisd. De boxset is hier het verslag van. Voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en politiek een echte aanrader.

Sue Stuart – Smith – Tuinieren voor de geest

Op zoek naar meer rust in jouw leven? Sue Stuart – Smith zet in Tuinieren voor de geest uiteen hoe je meer rust in je leven kunt inbouwen door te gaan tuinieren. Ze is psychiater en weet als geen ander hoe het menselijk brein werkt. Tuinieren kan werken als therapie. Nu voor een spotprijs te krijgen bij de meeste boekenhandels. Zoek niet verder als je op zoek bent naar de broodnodige rust.

Pieter van Os – Liever dier dan mens

Pieter van Os behandelt net als Geert Mak de geschiedenis. Anders dan Geert Mak zoomt Van Os in op de Tweede Wereldoorlog. Het op waarheid beruste verhaal van Mala Rivka Kizel, een joods meisje dat de Tweede Wereldoorlog meemaakte. Van Os is bij het grote publiek ook wel bekend als journalist (bijvoorbeeld voor de NRC), maar komt in Liever dier dan mens naar voren als een getalenteerd schrijver van een zeer menselijk en aangrijpend verhaal.

Stephen King – Later

Stephen King is een meester in het vertellen van spookverhalen. Zo komt duidelijk naar voren in Later, het verhaal van het bovennatuurlijk begaafde kind Jamie die spoken ziet. Weerzinwekkend, spannend en bovendien nu voor een spotprijsje te verkrijgen bij de boekenzaak. Jamie wordt onder meer betrokken bij een politiezaak. King schrijft niet alleen een zenuwslopend spannende thriller, maar ook een psychologische, beklemmende roman die nog lang in jouw slaapkamer zal blijven rondspoken in de vorm van gedachtes en bespiegelingen.

Sandra Langereis – Erasmus

Erasmus, wie kent hem niet? Al is het maar van de naar hem vernoemde Erasmus Universiteit. Sandra Langereis bundelde de duizenden brieven die Erasmus naliet in dit interessante boekwerk dat nu voor een spotprijs is te verkrijgen. Zo komt niet alleen de gelaagde persoonlijkheid van Erasmus meer naar voren, maar ook de breedheid van zijn interesses. Uit de brieven blijkt dat Erasmus behalve een groot denker ook een handige stilist was die weet te boeien met zijn brieven, ook nu nog.

Samengevat: waar moet je zijn voor goedkope boeken?

Op jouw leesplezier!