Zoek je een mooie boekenhouder, oftewel boekensteun voor je favoriete boeken? Wij hebben de mooiste, prettigste en beste boekensteunen voor je beoordeeld. Lees verder voor onze beste aanraders…

Wat is de beste boekensteun of boekenhouder voor jouw boeken?

Wie iets meer wil dan de boeken in een kast (open of achter deurtjes) opbergen, kan voor een boekenstandaard of set boekensteunen kiezen. Je plaatst je favoriete boeken hiermee wat meer in het zicht. De boeken, maar ook de standaard of steunen krijgen zo een hele andere uitstraling en voegen iets toe aan je woonkamer of kantoor.

Snel overzicht: Deze boekensteunen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor rustieke uitstralingEen houten boeksteun – Wooden Reading Rest: Dit rustieke ontwerp vinden we perfect voor diegenen die houden van een vintage touch in hun interieur. Het heeft de flexibiliteit om de hoek van het boek aan te passen en voorkomt dat bladzijden omslaan. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieDe goedkoopste boekensteunen – Set van 2: Deze simpele, metalen steunen vinden we ideaal voor het bij elkaar houden van boeken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan jouw stijl. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor de keukenDe ideale hulp in de keuken – RVS Kookboek Standaard: Deze RVS standaard is specifiek ontworpen voor kookliefhebbers. Met lange voetjes die de bladzijden op hun plek houden, kun je makkelijk recepten volgen zonder onderbrekingen. Bovendien is hij eenvoudig te reinigen. >> Check laagste prijs

Een boek lezen zonder je boek de hele tijd vast te hoeven houden – The Book Seat

Deze “book seat” – of letterlijk vertaald boekenstoel – is zo ontworpen dat je je boek tijdens het lezen rechtop neer kunt zetten. Je hoeft daarna alleen maar de bladzijden om te slaan en kunt je armen voor de rest van de tijd rustig naast je neer leggen. Het materiaal voorkomt dat het snel vies wordt en door de vulling en onderkant blijft de steun altijd goed rechtop staan. Extra detail is het opbergvakje en dit kan handig zijn voor als je een leesbril tijdens het lezen gebruikt. Zo weet je altijd waar je je leesbril opgeborgen hebt. De book seat is verkrijgbaar in diverse leuke kleuren en prints.

Een houten boeksteun – Wooden Reading Rest

Houd je van een wat meer rustieke uitstraling? Dan past deze houten boeksteun goed in je interieur. Laat een dichtbundel open staan met je favoriete gedicht, of gebruik de steun om een kookboek opengevouwen te houden in de keuken. De voetjes aan de onderzijde van de steun kun je namelijk omhoog draaien om het terugslaan van de bladzijden te voorkomen. De metalen beugel aan de achterzijde kun je in drie standen instellen, zodat je het boek rechtop kunt laten staan of juist iets kunt laten zakken. Het is maar net wat prettiger leest.

De goedkoopste boekensteunen – Set van 2 eenvoudige, zwarte boekensteunen

Om je boeken in een kast of op je bureau bij elkaar te houden, gebruik je deze simpele, metalen vlakken als steun. Je plaatst een enkele steun wanneer je de boeken tegen de wand van de kast kunt plaatsen en staan de boeken los? Dan gebruik je beide boekensteunen. Dit soort eenvoudige boekensteunen is in diverse kleuren beschikbaar, maar is jouw unieke kleur er niet? Dan spuit je ze snel over.

De ideale hulp in de keuken – RVS Kookboek Standaard

Dit model is wat strakker van uitvoering, maar in principe komt het op hetzelfde neer als de eerder genoemde houten boeksteun. Het grootste verschil is dat je bij deze RVS standaard niks meer in kunt stellen. Het boek staat altijd rechtop. De voetjes die de bladzijden op hun plek houden zijn een stuk langer, waardoor je tijdens het koken geen problemen hebt met een nieuw kookboek waarvan de bladzijden telkens terug willen slaan. Door het materiaal is de standaard makkelijk schoon te houden.

Voor de echte paardenliefhebber – Polystone paard boekensteun

Heb je een nichtje dat van paarden houdt of ben je zelf helemaal paardengek? Dan wil je deze boekensteun voor je mooiste paardenboeken of –magazines. De set bestaat uit twee boekensteunen en elk deel van de steun is voorzien van een half paard. Ook in een klassieke bibliotheek zal deze set goed staan. En wil je liever niet twee helften van een paard? Dan is er ook nog een gietijzeren set met op elk van de steunen een compleet (steigerend) paard.

Voor de wereldreiziger – Balvi boekensteun mappamondo

Reisgidsen, reisdagboeken of andere boeken zien er prachtig uit tussen de twee houten wereldbollen die op deze boekensteun staan. De standaard is zwart en de wereldbollen zijn wit met zwarte details. Deze boekensteun geeft een speciale touch aan je interieur.

Voor de muziekfanaat – Retro Vinyl Record boekensteun

Tussen deze leuke steunen kun je van alles kwijt, boeken, spellen of andere items die je rechtop wilt plaatsen. Doordat de boekensteun aan de onderzijde naar binnen toe omgeslagen is, houdt het gewicht van wat je er tussen plaatst de steunen op hun plek. De boekensteunen in de vorm van oude platen staan vrolijk in je kast.

Steun voor je boek tijdens je badmomentje – Quvio V2 badplank

Je loopt natuurlijk altijd een risico wanneer je je boek mee het bad in wilt nemen, maar met deze badplank (die je aan kunt passen aan de breedte van je bad) voel je je al een stuk beter. De badplank is voorzien van diverse houders en vakjes, zodat je diverse items mee kunt nemen tijdens het badderen. Niet alleen een boek, maar ook een tablet, telefoon, een kaars en iets te eten en drinken kan mee. Zo houd je het wel een paar uur vol in je badkamer.

Voor op de kinderkamer – Nijntje boekensteun set

Nijntje is bij veel kleine kinderen nog steeds favoriet en deze boekensteun past dan ook perfect op de slaapkamer van je kind. Ook deze set heeft een onderkant waarop de boeken staan, waardoor ze door het gewicht van de boeken op hun plek gehouden worden.

Een onopvallende boekenstandaard – Plexiglas boekensteun

Wil je liever niet dat de standaard zelf te veel opvalt in je interieur en hou je het het liefst zo luchtig mogelijk? Dan is deze doorzichtige, plexiglas boekensteun een leuke oplossing. Het ontwerp is zeer eenvoudig en bestaat uit drie zijden: een dunne voorkant waarmee je de bladzijden op zijn plek houdt, een bredere onderkant en een langere achterkant, waartegen het boek steunt. Soms is eenvoud gewoon het mooist.

Boekensteunen voor aan de muur – Umbra Conceal

Je kent ze vast al wel uit de interieurbladen: boeken die voor een muur lijken te zweven, alsof er geen steun aanwezig is. Dit effect bereik je met de Umbra boekenplank, waarbij je het rechtop staande deel stevig met twee schroeven aan de muur bevestigt en op het liggende deel vervolgens je boeken legt. Het materiaal is zo dun, dat je de plank niet meer zult zien.