Waar vind je alle boekrecensies die je nodig hebt? Wij geven je hier het totale overzicht, met daarin de bekende recensie-overzichten als Hebban en de gevestigde kranten als NRC, Trouw en De Volkskrant. Lees verder…

Onze boekrecensies: lees onze recensies per genre en onderwerp

Hieronder kun je steeds doorklikken naar recensies per boekengenre of -onderwerp. Onze redactie recenseert steeds alle boeken en stelt steeds een top 10 samen om het oordeel van de redactie te reflecteren.

Andere boekrecensie-websites: een overzicht van de beste of leukste websites met boekreviews

Voordat je in een nieuw boek begint te lezen, wil je weten of het binnen je straatje past. Je weet meestal wel welk genre je bevalt, maar dat wil nog niet zeggen dat elk boek binnen dat genre je kan boeien.

Met een goede website voor boekreviews kun je – voordat je op de bestelknop klikt – checken of je het echt wilt kopen of dat je liever wilt wachten totdat het in je bibliotheek te leen komt.

Hieronder een overzicht van zes websites die je op een doelgerichte of aantrekkelijke wijze laten weten wat voor reviews het heeft gekregen. Welke website vind jij het fijnst om je reviews op te zoeken?

Boekreviews.nl: gigantische recensieplek voor boeken

Wanneer je op de eerste pagina van deze website terecht komt, zie je duidelijk de laatste zes recensies met grote foto’s van de omslag van de zes boeken. Aan de rechterzijde kun je per genre snuffelen tussen de boeken binnen dat genre.

Zodra je een titel aanklikt, krijg je de recensie te lezen met helemaal onderaan de recensie een score in sterren. Weer terug op het beginscherm kun je ook direct de titel of auteur die je zoekt intikken. Zo kom je het snelt aan een recensie wanneer je al weet wat je wilt gaan lezen. Het maakt het zoeken naar een titel die je kwijt bent, maar waarvan je wel de schrijver weet ook stukken makkelijker. Vooral het genre “thriller” en “romans” is goed gevuld met recensies.

Hebban.nl: enorme site met recensies en boekeninformatie

Er is veel leuks te ontdekken aan de website van Hebban. Er is een challenge waar je je bij aan kunt sluiten, een leesclub om aan deel te nemen en een hele interessante app waarmee je barcodes op boeken kunt scannen om op deze manier snel een recensie te checken.

De startpagina van Hebban trekt de aandacht vanwege de vele boeken met sterren die als nieuwste recensie geplaatst worden. Zodra je in het menu op “boeken & recensies” klikt, krijg je een lijst met titels en kleine afbeeldingen van de omslag ernaast te zien. Het aantal sterren is onder de titel duidelijk zichtbaar.

Heb je je aangemeld bij Hebban? Dan kun je nog aangeven of je dit boek wilt gaan lezen, al aan het lezen bent of al gelezen hebt. Rechts bovenin het scherm kun je ook direct zoeken op een titel.

De Leesclub van Alles (Deleesclubvanalles.nl)

Op de startpagina zie je de laatste vijf titels die een recensie hebben ontvangen. Je ziet de omslag van het boek, het aantal sterren dat het boek gekregen heeft en een korte tekst. Je kunt de rest van de tekst lezen door op “klik verder” te klikken.

Naast “Laatste artikelen” staat een pijltje en hiermee ga je verder door de lijst van boeken die als laatste een review hebben ontvangen. Per dag komen er ongeveer 3 recensies bij.

En De Leesclub van Alles houdt ook het DLVA boekensalon. Meestal vindt dit in Utrecht of Rotterdam plaats en dat is interessant voor wie in deze regio woont. Op dit moment zijn de sessies echter ook online te volgen. Wie het live gesprek wil bijwonen kan voor 5 euro een zijn online deelname reserveren.

Abonneer je je op de nieuwsbrief? Dan krijg je elke nieuwe review automatisch in je mailbox. Het handige hierbij is dat je je per categorie aan kunt melden. Je vinkt elke categorie aan die je boeit en je ziet dan meteen hoe vaak en op welke dag je je nieuwsbrief in de bus krijgt.

Mustreads: voor echte boekenliefhebbers

Scroll je door de eerste bladzijde van Mustreads, dan zie je 15 boekomslagen met eronder de titel vermeld. Zodra je op een boek klikt, krijg je een aantrekkelijke pagina met links een grote foto, rechts de sterren, recensie en een aantal links.

Verder naar beneden lees je de beschrijving bij het boek, of je klikt op “recensie” en dan verdwijnt de tekst van de beschrijving en die wordt vervangen door een review.

De links (in de helder blauwe balkjes) brengen je rechtstreeks naar de diverse aanbieders waar je het betreffende boek direct kunt kopen. De website heeft ook een onderdeel “leesinspiratie” voor wie nog op zoek is naar iets interessants.

Boekrecensieblog: actieve recensiesite waar met passie aan gewerkt wordt

Dit blog wordt geschreven door 6 vrouwen en 2 mannen. Ieder van hen neemt een genre voor zijn of haar rekening. De website werkt niet met sterren en geeft alleen inhoudelijke reviews.

Opvallend is de persoonlijke schrijfstijl van elke recensent. Je merkt dan ook snel of je deze website wel of niet wilt blijven gebruiken. Open je een review, dan krijg je een aantrekkelijke pagina met korte samenvatting, afwisselend foto’s met de recensietekst en onderaan andere boeken die deze recensent al van een review heeft voorzien. Hoewel de startpagina vooral een dame met een kop koffie in haar hand laat zien, zijn de reviews zelf heel prettig vormgegeven.

Boekrecensie.com: bezoekersrecensies

Toegegeven, deze website ziet er (nog niet) heel gelikt uit. Je ziet vier kleine boekomslagen en titels met de laatste recensies en eronder een hele lijst met boekcategorieën. Deze zelfde lijst zie je ook aan de rechterzijde, maar dan zonder subcategorieën.

Het handige is wel dat je op deze website bij de zoekfunctie een ISBN-nummer kunt invullen. Je vindt ontzettend veel titels op deze website, maar helaas zijn nog niet alle werken voorzien van een review. Er is dus van alles te snuffelen, maar je vindt niet altijd waar je naar op zoek bent als je hier speciaal voor reviews komt.

De boekrecensies van Trouw

Op de website van Trouw.nl verschijnen regelmatig recensies van nieuwe boeken. Bovendien kun je de zoekfunctie gebruiken om jouw boekrecensie te vinden.

De boekrecensies van De Volkskrant

Voor De Volkskrant geldt hetzelfde: de krant staat bekend om zijn boekrecensies én het heeft een handige zoekfunctie waarmee je een groot aantal boekrecensies kunt vinden.

De boekrecensies van NRC

Op de website van NRC vind je niet alleen boekrecensies, maar ook achtergrondartikelen rondom de boeken. NRC is dé boekenkrant. Aanrader dus.

Onze top 10-lijstjes

Ook kun je onze website als recensiewebsite gebruiken door onze top 10-boekenlijstjes te bekijken. Het overzicht met alle categorieën vind je hier.

Doorzoek onze site

Tot slot kun je ook onze site doorzoeken met onderstaande zoekbalk:

Veel leesplezier!