Onze redactie zocht uit of Podimo de moeite waard is. Wat is ons oordeel over dit platform? Lees deze review verder voor onze eerlijke mening en ervaringen…

Podimo – Vinden wij dit een goede service? [Review & ervaringen]

Ben jij op zoek naar een platform om al je favoriete podcasts te luisteren of probeer je gestimuleerd te raken om nieuwe podcasts te ontdekken? Wellicht heb je ook interesse in het luisteren van audioboeken omdat het lezen van boeken je niet per se ligt. Misschien is Podimo hét nieuwe platform om deze rol te vervullen! Wij zochten het voor jou uit!

Mijn zoektocht naar mijn favoriete podcasts

Begin 2020 raakte ik geïnspireerd om meer podcasts te luisteren. Ik begon mijn dagelijkse stappendoelen serieus te nemen. Echter, vond ik wandelen op het begin een beetje saai. Ik moest dus een manier vinden om het interessanter te maken.

Veel mensen om mij heen waren al begonnen met de podcast-hype. Ik wilde dit ook proberen en had al een idee met welke podcasts ik zou beginnen. De Jortcast met Jort Kelder en de Podcast van Maarten van Rossem introduceerde mijn aan de enorme wereld van podcasts. Ik wilde meer.

Wie ben ik om dit product te reviewen?

Ik ben ondertussen een afgestudeerd food-technoloog en heb het luisteren van podcasts volledig geïntegreerd in mijn leven. Ondertussen houd ik mij bezig met het reviewen van producten en diensten. Het reviewen van een podcastdienst is dus eigenlijk een ideaal product om mezelf in te verdiepen!

Een maand lang heb ik mezelf verdiept in het luisteren van de diensten die Podimo aanbiedt.

Waarom kritisch zijn op dit soort producten

De ontwikkelaren willen hun producten zo mooi mogelijk verpakken en ontwerpen. Met uitnodigende woorden en proefperiodes proberen ze jou over te halen het product aan te schaffen. Het is onze taak als recensenten om een product uit te testen om te controleren of het product daadwerkelijk is wat de ontwikkelaar beweert.

Zo kunnen we jou laten weten of een product zijn beloftes nakomt.

Onze eerste sceptische reactie als eerste indruk

Bij aanschaf van dit product vroeg ik me heel erg af: “wat maakt dit product anders dan een Spotify die ook Podcasts aanbiedt”. Natuurlijk zijn de luisterboeken één ding, maar wellicht was er meer verschil.

We kwamen al snel achter dat Podimo razendsnel veel exclusieve content aanbiedt en veel populaire podcasts, zoals de Moordcast of de Zelfspotcast, enkel bij Podimo te luisteren zijn tegenwoordig. Is er meer wat Podimo uniek maakt?

Wat zijn de beloftes van Podimo? Wat bieden ze aan?

Podimo biedt het volgende aan:

 • Audio én video entertainment: Om hoeveel content gaat dit precies?
 • Originele/exclusieve content: Hoeveel exclusieve content heeft Podimo?
 • Reclame vrij: Is het compleet reclame vrij?
 • Uitgebreide audioboek collectie: Is het aanbod te vergelijken met andere services?
 • Betaalbare prijs: Is de prijs in verhouding met wat je krijgt?
 • Gecureerde content: Hoe goed is het algoritme in mij aanbieden wat ik interessant zou vinden?
 • Te beluisteren op iOS, Android, iPad, Carplay en op de webplayer: werken de apps goed?

De criteria waar we Podimo op Beoordelen

Elk product moet beoordeeld worden op specifieke criteria die aansluiten bij wat het product te bieden heeft. We hebben een specifieke lijst aan criteria opgesteld waar we Podimo op beoordelen om een sterk totaalbeeld te krijgen. Deze criteria zijn:

 • Criterium 1: Kwaliteit

De mate waarin de audio- en technische aspecten van de podcast voldoen aan de verwachtingen en eisen van de luisteraar.

 • Criterium 2: Prijs

Zijn de kosten van het gebruik van de service in verhouding tot de waarde die wordt geleverd, inclusief functies, gebruiksgemak en kwaliteit van de podcast.

 • Criterium 3: Kwantiteit

Het aantal podcasts en afleveringen dat beschikbaar is op de service en of dit voldoende is om de behoeften van de luisteraar te bevredigen. Het omvat ook de regelmaat waarmee nieuwe afleveringen worden toegevoegd.

 • Criterium 4: Gebruiksvriendelijkheid

Dit verwijst naar hoe gemakkelijk en intuïtief de service is om te gebruiken, waaronder factoren zoals de navigatie, de zoekfunctionaliteit en de mogelijkheid om afleveringen te beheren en te ontdekken.

 • Criterium 5: Functionaliteiten:

Dit verwijst naar functies zoals de mogelijkheid om afleveringen te downloaden, te streamen en te delen, en andere relevante functionaliteiten die bijdragen aan een optimale luisterbeleving.

Hoe hebben we het product getest?

Ik heb het product aangeschaft en een maand lang gebruikt als alternatieve methode van wat ik al gebruikte om mijn podcasts te luisteren. Daarbij heb ik alle functionaliteiten uitgetest om te zien of alles goed werkt. Op de Criteria die we hierboven hebben uitgewerkt zal ik het product beoordelen.

In het kort: Wat is Podimo?

Podimo noemt zichzelf een Premium abonnementsdienst voor audio en video entertainment. Ze bieden naast al je favoriete podcasts ook allerlei originele en exclusieve content aan. Daarnaast hebben ze ook een diverse collectie aan audioboeken.

Info over de productaanbieders/makers

In Kopenhagen werd Podimo in 2019 opgericht. Ondertussen heeft het bedrijf meer dan 200 werknemers in allerlei verschillende landen. Podimo heeft zelfs in 2022 de innovatieprijs gewonnen van de Online Radio Awards.

Hoe ziet Podimo eruit (Webplayer en App)

De Webplayer ziet er als volgt uit! Op de homescreen van de Webplay en app worden je allerlei verschillende podcasts en audioboeken aangeraden. Podcasts van verschillende bekende Nederlanders worden hier tentoon gesteld.

zo ziet podimo eruit

Als je een specifieke aflevering aanklikt zie je deze onder in het scherm verschijnen in de webplayer.

In de mobiele app krijg je een apart scherm met allerlei verschillende functionaliteiten zoals je op het rechter plaatje kan zien. Omdat het product doelt op het gebruik van de App, review ik voornamelijk de functionaliteit daarvan.

Onze ervaringen: Wat zijn de resultaten van Podimo (onze score per criterium)

Criterium 1: Kwaliteit

De Audio- en technische aspecten van de podcast voldoen uitstekend aan onze verwachtingen. Wat we nog wel missen en dus geen oordeel over kunnen vellen zijn de video-aspecten. In de beschrijving noemt podimo zich een abonnementsdienst voor audio en video entertainment. Dit zien we (nog) niet terug.

Voor de rest valt er niet te klagen. De app werkt goed en we hebben in een maand tijd geen fouten meegemaakt. We geven kwaliteit een score van 9/10.

Criterium 2: Prijs

Prijs is een belangrijk criterium voor veel mensen bij het kiezen van een podcast-streamingdienst. Podimo biedt op het moment van schrijven twee abonnementsopties aan. Deze twee opties zie je in de afbeelding.

de prijs van podimo

We zijn ons ervan bewust dat abonnementskosten opstapelen. Als je geïnteresseerd bent in één van de exclusieve podcasts dan zou enkel de Premium versie het waard moeten zijn. Voor mij persoonlijk is de Premium Plus versie het meer waard omdat ik graag naar luisterboeken luisterde voor het slapen gaan.

Het is dus erg afhankelijk van de persoon of deze bedragen het waard zijn.

Objectief gezien krijg je een grote verzameling aan podcasts en exclusieve content. We beoordelen de prijs met een 8/10.

Criterium 3: kwantiteit

Er staan een hoop podcasts op Podimo en er komt op het moment van schrijven veel exclusieve content met grote namen bij. Dat zorgt voor een hoop nieuwe wekelijkse en dagelijkse content, afhankelijk van de podcast.

Let op!: Podimo heeft een grote lijst aan audioboeken, máár alsnog een beperkte lijst. Vergeleken met een Audible is het significant minder. Er zijn op Podimo ontzettend grote en mooie titels te vinden, maar wij raden je vooral aan om eerst gebruik te maken van de proefperiode om te kijken of dit aan je luisterbehoeftes te voldoet!

Wij geven dit criterium een 7,5/10. We merken op dat het Podimo nog in een groeifase zit. Het groeit wel snel!

Criterium 4: Gebruiksvriendelijkheid

De luisteromgeving is gemakkelijk en intuïtief. De app werkt goed en valt makkelijk te navigeren. Er valt nergens over te klagen, behalve dat we niet helemaal tevreden zijn met de manier waarop er valt te browsen tussen de verschillende podcasts en luisterboeken.

Er wordt je veel aanbevolen, maar nergens vinden we een duidelijke lijst met het aanbod.

Het criterium gebruiksvriendelijkheid geven we een 9.

Criterium 5: Functionaliteiten

De mogelijkheden om afleveringen te downloaden, te streamen en te delen zijn er. Verder kan jij je afspeelsnelheid kiezen, makkelijk vooruit en achteruit spoelen en er is een hoognodige slaaptimer. We missen eigenlijk alleen een functie waar we makkelijk alle podcasts en audioboeken op een rijtje vinden.

Soms krijgen we een optie met de vraag om een beluisterde podcast te delen. Dat hebben we als lichtelijk vervelend ervaren aangezien we voor een betaalde app niet dit soort pop-ups verwachten.

Verder beoordelen we het criterium functionaliteiten met een 8.5!

Kosten – Hoeveel kost Podimo?

Zoals we in het betaaloverzicht al eerder hadden laten zien, Podimo kost:

 • €4,99 p/m voor Premium
 • €9,99 p/m voor Premium Plus (onbeperkte luisterboeken)

We raden het aan om even een maand proefperiode te nemen! Je kan deze altijd direct weer stopzetten.

Is Podimo het geld waard?

Podimo is het geld waard zolang je maar genoeg gebruik maakt van de service. Zelf merkte ik in de proefperiode dat ik minder naar luisterboeken ging luisteren dan verwacht, dus was de premium plus functie het minder waard.

Ga dit even voor jezelf na tijdens de proefperiode!

Voor- en nadelen van Podimo

✅ Sterke app

✅ Exclusieve content

✅ Optie tussen premium en premium plus

✅ Geen reclame

✅ Gepersonaliseerde aanbevelingen

✅ Maandlang een proefperiode

❌ Geen duidelijk overzicht van podcasts en luisterboeken

Score-overzicht: score per criterium en eindcijfer

Kwaliteit: 9/10

Prijs: 8/10

Kwantiteit: 7.5/10

Gebruiksvriendelijkheid: 9/10

Functionaliteiten: 8.5/10

Eindscore: 8.4!

We merkten dat Podimo nog een nieuwe service is en dat ze sterk groeien met exclusieve content. Er valt niks op aan te merken op de app en ze hebben een breed aanbod. Om te kijken Podimo het waard is op het gebied van prijs raden we je sterk aan om de gratis proefperiode van een maand uit te proberen!

Hoe is Podimo uniek en anders dan zijn concurrenten

In tegenstelling tot YouTube en Spotify, is Podimo geoptimaliseerd voor het ontdekken, luisteren en delen van podcasts en audioboeken. Podimo is een Deens bedrijf wat is opgericht in 2019. In een razendsnelle tijd heeft deze podcastservice veel exclusieve podcast shows weten te verzamelen. Zo is het alleen mogelijk om op Podimo deze podcasts te beluisteren.

Naast de gigantische verzameling podcasts, wat Podimo ook uniek maakt is toegang tot allerlei luisterboeken. In het verleden heb ik geprobeerd om via producten zoals Audible audioboeken te luisteren. Ik heb deze ervaringen nooit als handig ervaren. Podimo biedt echter een prettig alternatief.

Podimo biedt ook een unieke en gepersonaliseerde aanbevelingsalgoritme dat gericht is op het vinden van podcasts die aansluiten bij de interesses en voorkeuren van de gebruiker.

Waarom niet gratis luisteren via gratis alternatieven op YouTube of Spotify?

Als je een ontzettend breed assortiment wil met alle functionaliteiten die het product biedt, dan is Podimo een ideaal product. Zelf vind ik het handig om mijn hele bibliotheek aan podcasts en boeken op één plek te hebben. Ook helpt Podimo bij het aanzetten tot het luisteren van audioboeken.

Voor wie is podimo geschikt?

Podimo is geschikt van jong tot oud voor mensen die interesse hebben in podcasts of in één van de exclusieve podcasts die ze te bieden hebben. Het brede assortiment aan podcasts biedt ook een gepersonaliseerde ervaring zodat aan jouw eisen podcasts en audioboeken worden aangeraden.

Wat moet je voor Podimo over hebben

Om goed gebruik te maken van Podimo, moet je, naast het maandelijkse bedrag, het ook ervoor over hebben om het luisteren van podcasts in je leven te integreren. Het helpt om een moment op je dag toe te wijden hieraan. Of het nou tijdens een wandeling is of tijdens het eten.

Stappenplan voor het beginnen met Podimo

Klik hier om te beginnen met de gratis proefperiode van Podimo. Vul je gegevens in. Let op!: Je betaalt 1 cent om na de maand proefperiode te betalen met automatische incasso’s. Zet je account op tijd stop als je niet gebruik wil maken van de betaalde functies!

Tip: gebruik tijdens de gratis periode de Premium Plus versie omdat allebei de functies gratis zijn!

Hoe ging het er vroeger aan toe als je een podcast wilde luisteren?

Podcasts werden voorheen aangeboden door standaard streaming services zoals YouTube en Spotify. Deze services waren niet gespecialiseerd voor podcasts. YouTube mist bijvoorbeeld een optie om te luisteren zonder de volledige video op te zetten als je geen YouTube Premium hebt.

Hoe vaak wordt het product geüpdatet?

Natuurlijk komen nieuwe afleveringen direct uit op de podcastservice. Daarnaast voegt Podimo razendsnel exclusieve content toe aan het assortiment!

Ervaringen van anderen – Bulletsamenvattingen van andere reviews

We hebben enkele ervaringen van andere reviewers voor jou op een rijtje gezet!

RecensentSamenvatting review
Top-X.nlIn de ogen van Sam van Top-X.nl is Podimo het waard voor mensen die opzoek zijn naar specifieke podcasts of mensen die casual willen luisteren naar podcasts en luisterboeken.
Androidplanet.nlVolgens de redactie van Androidplanet is de betaalmuur een extra drempel, maar is de service het waard als je wil luisteren naar specifieke podcasts
Alleluisterboeken.nlDeze recensent is voornamelijk positief en vooral te spreken over het exclusieve aanbod, mogelijkheid om de afleveringen te downloaden en de gratis proefperiode.
Alleabonnementen.nlOp alleabonnementen.nl verwachten ze dat Podimo hun aanbod snel zal uitbreiden en vinden ze de kwaliteit van wat er al is erg goed!

Is Podimo het waard? Conclusie: kopen of niet kopen

In onze optiek is Podimo het absoluut waard. Het ruime aanbod aan podcasts en exclusieve content zou je moeten voorzien van voldoende luisterplezier. Probeer eerst de proefperiode via deze link.

Kortingscode

Helaas hebben we geen kortingscode voor je, echter hebben we wel manieren waarop jij je proefperiode kan uitbreiden! Benut deze kans via deze link!

Gratis beginnen

Met de gratis proefperiode die je kan beginnen met deze link, kan je minstens een maand lang luisteren naar de content die Podimo aanbiedt!

Doe nu dit

Start de proefperiode als je interesse hebt in de Podcastservice. Op deze pagina kan je verder manieren vinden om extra maanden gratis te krijgen.

Wil je meer lezen over podcasts en wat deze opkomende technologie voor jou als consument betekent? Lees het artikel van De Consumentenbond

FAQ

Vraag: Hoe meld ik me aan voor de proefperiode van Podimo?
Antwoord: Via deze link kan jij je aanmelden voor Podimo en de maandlange proefperiode beginnen.

Vraag: Hoe stop ik mijn abonnement (na mijn 30 dagen proefperiode)?
Antwoord:

Als jij je hebt aangemeld via de website:

 1.  Meld je aan bij je account op de website van de dienst.
 2. Druk op het knopje voor instellingen
 3. Ga naar het tabblad voor je abonnement
 4. Druk op abonnement wijzigen en vervolgens op abonnement opzeggen

Als jij je hebt aangemeld via de app:

 1. Ga naar de Play Store (voor Android) of naar abonnementen in je instellingen van je IPhone/Ipad
 2. Selecteer ‘abonnement annuleren’

Vraag: hoe upgrade ik mijn abonnement?
Antwoord: De stappen 1 tot 3 zijn hetzelfde als de volgende vraag. Als laatste stap kan je op het huidige scherm kiezen wat je met je abonnement wil doen.

Vraag: wat doe ik als ik geen toegang heb tot mijn account?
Antwoord: Controleer of je de juiste e-mailadres invoert. Zoek anders naar de bevestigingsmail met de juiste inloggegevens. Als je alsnog geen toegang krijgt, zoek contact met de klantenservice

Vraag: Kan ik nog blijven luisteren nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?
Antwoord: Je abonnement blijft geldig tot de periode waarvoor je hebt betaald. Dit geldt ook voor de proefperiode.

Succes!