Wat zijn de beste manieren om aan tweedehands boeken te komen? Hoe kun je ze het beste zoeken en vinden voor een goede prijs? Omdat wij van tweedehands boeken houden, hebben we hier onze beste bronnen voor tweedehands boeken neergezet. Dus: waar kun je tweedehands / oude boeken kopen? We vertellen het je hier precies. Lees verder…

De #1 optie: tweedehands boeken via Bol.com

Een website die je absoluut niet mag missen bij jouw zoektocht naar tweedehands boeken is Bol.com. Bol heeft niet alleen een eigen boeken-outlet, maar het laat particuliere verkopers hun tweedehands boeken verkopen via de site. Bol ontvangt een klein deel van het verkoopbedrag van ieder boek dat een particuliere verkoper verkoopt.

>> Hoe kun je beginnen met zoeken bij Bol.com? Start hier.

Op Bol vind je niet alleen oudere tweedehands boeken, ook populaire bestsellers worden door particuliere verkopers tweedehands aangeboden. Zo kun je een zo goed als nieuw exemplaar kopen dat qua kwaliteit niet onder doet voor een nieuwe uitgave, je betaalt echter slechts een fractie van de oorspronkelijke prijs. Verkopers geven aan in welke staat het boek verkeert.

Er mogen boeken worden aangeboden die zo goed als nieuw zijn, in goede staat, in redelijke staat of in matige staat. In het opmerkingenveld kun je vaak extra informatie lezen over de staat van het boek, maar ook bijvoorbeeld over de druk en het jaar van uitgave. Op die manier kun je eenvoudig een boek selecteren dat aan jouw wensen voldoet.

Tweedehands verkopers worden op Bol beoordeeld door klanten. Voor de naam van de verkoper staat het gemiddelde rapportcijfer dat eerdere klanten aan de verkoper hebben gegeven. Als je op de naam van de verkoper klikt kun je zien hoe dit cijfer is opgebouwd en kun je eventueel enkele reviews lezen. Zo weet je precies wat je van de verkoper kunt verwachten.

Het voordeel van tweedehands boeken aanschaffen via Bol is dat je geen rechtstreeks contact hebt met de verkoper. Het contact en de betaling loopt volledig via Bol. Je kunt daarbij ook terugvallen op de kopersbescherming van de webwinkel. Het is eventueel wel mogelijk om contact op te nemen met de verkoper wanneer je een vraag hebt over het artikel.

Voor de verzending van tweedehands boeken worden er geen kosten berekend. Je betaalt wel een bijdrage in de servicekosten aan Bol van €1,99 per bestelling. Wanneer je meerdere tweedehands boeken wilt kopen, is het dus slim om deze in 1 bestelling te plaatsen.

Minder favoriete opties voor goedkope / tweedehands boeken

Bookmatch.nl

Ben je op zoek naar tweedehands studieboeken? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Bookmatch. Op deze site bieden particuliere verkopers hun boeken aan. Het leuke van deze site is dat er geen vaste vraagprijs wordt gehanteerd. Je kunt een bod uitbrengen op een boek dat wordt aangeboden. Dit bod is altijd inclusief verzendkosten. Zo kun je tweedehands studieboeken kopen die gemiddeld 60% goedkoper zijn dan nieuwe uitgaves. Bovendien kun je vertrouwen op de service en voorwaarden van Bookmatch. Heb je een boek besteld en betaald, maar komt deze nooit aan? Dan krijg je jouw verkoopbedrag terug.

Studystore.nl

Een andere niet te missen website voor tweedehands studieboeken is Studystore. In tegenstelling tot Bookmatch doe je geen zaken met particuliere verkopers. Studystore koopt namelijk tweedehands boeken op van particulieren die zij vervolgens zelf in de webwinkel verkopen. Hierdoor kun je als verkoper altijd terugvallen op de algemene voorwaarden van Studystore. De site maakt het eenvoudig om je studieboeken te vinden door middel van een op te vragen boekenlijst die aansluit bij jouw opleiding. Voor het verzenden van de tweedehands boeken worden geen kosten in rekening gebracht. Het nadeel is dat de prijzen iets hoger zijn dan bij particuliere verkoop, de boeken zijn echter nog altijd veel goedkoper dan nieuwe exemplaren.

Booktrader.nl

Booktrader is een website waar particuliere verkopers een online boekwinkel kunnen starten voor de verkoop van tweedehands boeken. Je kunt als koper uit verschillende genres kiezen of rechtstreeks het boek zoeken met de zoekfunctie. Heb je het boek gevonden? Dan kun je het boek bestellen voor de vraagprijs. De verkoper ontvangt een bericht van Booktrader dat jij interesse hebt in het boek. Vervolgens neemt de verkoper contact met jou op over de verzendopties en de betalingsmogelijkheden. Het nadeel is dat er vaak enige tijd overheen gaat voordat je het boek in huis hebt. Het voordeel is echter dat deze boeken vaak zeer scherp zijn geprijsd.

Boekwinkeltjes.nl

Boekwinkeltjes werkt volgens hetzelfde principe als Booktrader. De verkoper maakt een online boekwinkel aan waar jij als koper tweedehands boeken kunt bestellen. De verkoper bepaalt de prijs van het boek, de verzendkosten en de betalingsmogelijkheden. Na de bestelling van het boek communiceer je rechtstreeks met de verkoper over de praktische kanten van de verkoop.

Amazon

Wie op zoek is naar Engelstalige tweedehands boeken moet zeker eens een kijkje nemen bij Amazon. Amazon biedt particulieren over de hele wereld de mogelijkheid om tweedehands boeken te verkopen via de site. Er is dus een enorm groot aanbod. Dit zorgt er ook voor dat de meeste boeken voor een fractie van de nieuwprijs gekocht kunnen worden. De verkoper bepaalt de verkoopprijs en de verzendkosten. De hoogte van de verzendkosten is afhankelijk van het land waarin de verkoper zich bevindt. De koper betaalt altijd de verzendkosten tenzij de verkoper iets anders aangeeft in de advertentie.

Marktplaats

Op Marktplaats betaal je vaak het laagste bedrag voor tweedehands boeken. Dit komt doordat er uit wordt gegaan van een vraagprijs waar je altijd op af kunt dingen. Marktplaats is slechts een online platform dat verkopers en kopers samenbrengt. Als een verkoper akkoord gaat met je bod, kun je het boek meestal ophalen of op laten sturen. De verzendkosten worden doorgaans betaald door de koper en komen bovenop de afgesproken prijs voor het boek. De verkoper bepaalt van welke betalingsmogelijkheden gebruik kunnen worden gemaakt: contante betaling, bankoverschrijving, iDEAL of Paypal.

Andere minder goede opties

Bookspot, Boekenkraam en Boeklin hebben onze lijst niet gehaald.

Heb je op dit moment niet de beschikking over een goed gevulde portemonnee? Of is jouw levensmotto beter zo goedkoop mogelijk uit zijn? Wat voor reden je ook hebt om op zoek te zijn naar een goedkoop boek, je hoeft niet verder te zoeken want hieronder volgt de top 10 goedkope boeken. Al deze boeken zijn op dit moment in één of meerdere boekenwinkels voor een spotprijs te krijgen. Je kunt natuurlijk ook een keer op Marktplaats kijken voor tweedehands boeken. Dat scheelt ook enorm in de portemonnee.